Producties

 • MIDZOMERNACHTSDROOM

  Een maangekke komedie van William Shakespeare

  Compagnie couRage

  <p>MIDZOMERNACHTSDROOM</p>
<p>Een maangekke komedie van William Shakespeare</p>

  Drie werelden vloeien ineen in een bos tijdens midzomernacht. Toneelspelers maken een stukje voor het bruiloftsfeest van hun Hertog. Geliefden zitten elkaar achterna onder invloed van hun onstuimige gevoelens. En er is de wereld van de natuurgeesten die het woud geniepig beheersen. Een hitsige brousse vol verwarring, chaos en driftige verliefdheden.

  Vanuit dit absurde gegeven stelt Shakespeare vragen over huwelijksregels en de wispelturigheid van de liefde.

  De cast bestaat uit inwoners van Gent met roots in vier continenten: Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Europa: acteurs, dansers, zangers of theatermakers. Samen maken ze een zomerse komedie gekruid met dans, zang en acteerspel.

  Met Osiris Rosie, Gitte De Block, Delphine Debbaut, Joren Van Eyken, Matthew Wright, Erkan Arslan en Andy Sarfo.

  Regie, vertaling & bewerking Alain Pringels

  Tickets : €15 + €1 reservatiekost

Speeldata:

vrij 5 en za 6 juli 2024 om 20u30 en zo 7 juli om 15 u
 -  Reserveren
 • Een huid van prikkeldraad

  Robin David

  Een huid van prikkeldraad

  Jasper is een stille getuige van hoe een klasgenoot te maken krijgt met hatelijke opmerkingen en vernederend gedrag. Hij wordt er ongewild zelfs bij betrokken en voelt zich daar niet goed bij. Tijdens de kerstvakantie komen beide jongens elkaar tegen in de stad. Er volgt een stroef en moeizaam gesprek. Toch wil Jasper het verhaal achter de vele vernederingen horen.

  Beide jongens sluiten vriendschap en zoeken naar een oplossing om, zonder ouders of leraars in te lichten, het probleem aan te pakken.

  De vraag is of dat gaat lukken...

  Met Gregory Langen en Matthias Fleurackers

  Regie: Robin David

Speeldata:

Woensdag 18 september 2024 om 20 u
 -  Reserveren
 • Duits & Varia

  Patricia Beysens en Eddy Aelbrecht

  Duits & Varia

  Het Duitse lied, natuurlijk denken we dan aan de alom gekende chansons van onder meer Bertolt Brecht en Kurt Weil en aan de Duitse cabarets van de jaren dertig. Patricia Beysens toont met haar eigenzinnige bloemlezing uit die fascinerende Duitse muziekgeschiedenis van begin 20e eeuw tot nu hoe actueel dit genre nog steeds is. Het gaat hier over een muzikale ervaring die uiterst scherpzinnig, poëtisch, humoristisch maar vooral toch ontwapenend diverse facetten van ons dagelijks leven op scherp zet.

  Kwetsbaar en strijdvaardig, al meer dan 43 jaar gaat Patricia Beysens met deze, soms volslagen onbekende, liederen aan de slag. Ze liet zich hierbij, zowel op artistiek- als op wetenschappelijk vlak, professioneel begeleiden door (Oost-)Duitse grootheden van dit genre. Vergeten we ook niet te vermelden dat talrijke ervaringen met theaterproducties haar sterke podiumexpressie verklaren.

  Voor dit concert op deze verkiezingsdag stelt zij een programma samen met extra aandacht voor de, nog steeds actuele, politieke issues geschreven door de oudere garde zo'n eeuw geleden, afgewisseld met de nodige humor en romantiek.

  Na de pauze brengt zij een gevarieerde mix van jazz, Nederlands, Frans, tango e.a.

  De begeleiding door pianist Eddy Aelbrecht is virtuoos. Naast begeleider van Patricia is Aelbrecht reeds vele jaren begeleider van talloze Belgische muzikanten en vocalisten. Hij gaf ook les in de richting kleinkunst op het Koninklijk Conservatorium, Antwerpen.

  Een unieke gelegenheid, dus niet te missen!

  PS Een voorproefje valt te beluisteren via Spotify waar u een aantal CD opnames op haar naam kunt vinden.

Speeldata:

zondag 13 oktober 2024 om 15u
 -  Reserveren
 • Samen Uit, Samen Thuis

  Samen Uit, Samen Thuis

  Steve, Ted, Aaron en Josh...

  Vier vrienden door dik en dun. Vier jongens die voor elkaar door het vuur gaan. Wanneer de Verenigde Staten in 1941 Japan de oorlog verklaart, wordt hun leven grondig door elkaar geschud. Het viertal besluit om samen de wapens op te nemen voor het vaderland. Samen slaan ze zich er wel doorheen. Samen uit, samen thuis.

  Toch?

  En dan belanden ze op de U.S.S. Indianapolis...

  HISTORISCHE ACHTERGROND

  Samen Uit, Samen Thuis is gebaseerd op het tragische waargebeurde verhaal van de U.S.S. Indianapolis, niet alleen het schip dat in het diepste geheim de atoombom vervoerde die later op Hiroshima zou vallen, maar ook het laatste schip dat in Wereldoorlog II tot zinken werd gebracht. Wat er daarna met de overlevende bemanningsleden gebeurde, tart alle verbeelding.

Speeldata:

Zaterdag 19 oktober 2024 om 20u30
 -  Reserveren
 • The Fox Sisters

  Anaïs Simon, Isis Van Ginneken, Herman Dufraing, Jan Meeusen, Caressa Jacobs

  The Fox Sisters

  Een huis dat je niet kent. Wat zou u doen als de deur open stond?

  Een huis dat best eng overkomt, maar dat je enorm intrigeert. Het huis van de gezusters Fox. Volgens geruchten zou het behekst zijn. Niemand weet wat er zich afspeelt binnen deze vier muren, tot journalist William Bennet beslist om de deur binnen te stappen.

  En u? Durft u binnen te gaan?

  U bent zeer welkom.

  Een mysterieus muziektheater met Anaïs Simon, Isis Van Ginneken, Herman Dufraing, Jan Meeusen en Caressa Jacobs.

Speeldata:

Donderdag 31 oktober om 20u30
 -  Reserveren
 • Weerwolven

  Swaajp

  Weerwolven

  Beleef een spannende avond in het theater! De voorstelling Weerwolven is een combinatie van improvisatietheater en het spel Weerwolven van Wakkerdam.

  De spelers nemen het publiek mee naar Wakkerdam, een klein, afgelegen dorpje. De rust van de burgers van Wakkerdam wordt wreed verstoord als er een weerwolvenvloek neerdaalt over het dorp. 's Nachts gaan de wolven op jacht om een onschuldige burger te vermoorden. Overdag proberen de dorpelingen samen met het publiek de weerwolven te ontmaskeren en te doden.

  Maar hoe herken je een weerwolf? Wie is te vertrouwen?

  Het publiek heeft het laatste woord en beslist welke dorpelingen worden terechtgesteld. Zo hopen ze de wolven te vangen voor het te laat is...

Speeldata:

Zaterdag 02 november om 20 u en zondag 03 november om 15 u
 -  Reserveren
 • Een trui om in te wonen - 6+

  Marieke van Hooff

  Een trui om in te wonen - 6+

  Walcha is een Poolse jongen met een speciale hobby: breien. Hij breit van 's ochtends tot 's avonds. Als hij een spreekbeurt op school geeft, lachen zijn klasgenoten hem er heel hard mee uit. Dus breit Walcha een grote trui waar hij in gaat wonen.

  Maar op zekere dag is hij door zijn voorraad wol heen en moet hij zijn trui verlaten. Als hij terugkomt van de winkel, is zijn truihuis verdwenen! Walcha gaat op zoek naar zijn trui en doet een wel heel vreemde ontdekking.

  'Een trui om in te wonen' werd genomineerd voor de leesjury in de categorie 6-8jarigen.

  Marieke van Hooff schreef in haar typische humoristische stijl een warm en wollig verhaal over een jongetje dat zijn plekje in de wereld wil vinden.

Speeldata:

Vrij 8 november 19 u, Za 9 november 15 u, Zo 10 november 15 u, Ma 11 november 15 u
 -  Reserveren
 • Het Nieuwe Sinterklaaslied (4+)

  Nootzakelijk Producties

  Het Nieuwe Sinterklaaslied (4+)

  De Sint is weer in het land. Lente is druk in de weer. Ze vindt dat het tijd wordt dat de Sint ook een cadeautje krijgt.

  Maar wat? Een mooie tekening of een leuk gedicht? Lekker chocola of een mandarijn?

  Al deze dingen lijken niet echt origineel... Wat nu als Lente een Sinterklaasliedje brengt? Of meer nog, er zelf eentje schrijft?

  Ontdek met Lente en één van haar leukste dierenvriendjes hoe je zelf een liedje maakt.

  Een familie- en/of schoolvoorstelling vol interactie, humor en nieuwe muziek met telkens een ander eindresultaat van jouw nieuwe Sinterklaaslied.

  Spel: Emelien Raats en Joris Degeest/Jef Verheyden

  Muziek: Joris Degeest

  Verhaal: Emelien Raats

  Duur: ca. 55 minuten

Speeldata:

Zaterdag 30 november 2024 om 15.00 u
 -  Reserveren
 • Doppio

  Jill Suykerbuyk & Griet Grypdonck

  Doppio

  Doppio

  (m., Ital., doppio's) - dubbele espresso

  Wat zou het leven zijn zonder koffie en mooie muziekjes?

  Het hartverwarmende duo Jill Suykerbuyk (zang) en Griet Grypdonck (contrabas)dompelt u met plezier onder in hun bakje troost. In de verrassende combinatie van contrabas en zang schenken ze u een uur vol heilzame melodieën en nu eens ontroerende, dan weer grappige teksten.

  Een jaar na hun ontwapenende passage in Theater het Klokhuis staan ze hier terug met nieuw repertoire. Zij schenken u een bakje troost met hun hartverwarmende arrangementen van swingende jazzkes, een verdwaalde blues, een vederlichte bossa en zelfs een scheutje klassiek.

  Een ideale remedie tegen de winterblues!

Speeldata:

Vrijdag 06 december 2024 om 20u30
 -  Reserveren
 • LIVE VANUIT DE WETSTRAAT (TRYOUT)

  BERT GABRIËLS

  LIVE VANUIT DE WETSTRAAT (TRYOUT)

  Wat doen politici als de camera's niet draaien? Hoe schrijf je een wet, en mag er een grapje in? Wat gebeurt er als je een verkeerd advies geeft? Waar is dat koffiemachien? Wie heeft er écht de touwtjes in handen? Waarom loopt het mis?

  Je komt het allemaal te weten, tussen het lachen door. Want Bert Gabriëls werkt sinds 2021 als jurist op het Kabinet voor Asiel en Migratie, eerst onder de vleugels van Sammy Mahdi en vervolgens onder die van Nicole de Moor. En net zoals het gaat bij reeksen als Borgen of House of Cards, is de waarheid vaak nog een beetje straffer dan de stoutste fantasie.

  Gabriëls volgt vanop de eerste rij hoe het er achter de schermen van de politieke kabinetten écht aan toe gaat. Daarmee is 'Live vanuit de Wetstraat' een comedyshow boordenvol scherpe grappen, absurde inzichten en onmogelijke situaties zoals alleen Bert ze aan elkaar kan rijgen, en deze keer in het wonderbaarlijke decor van de Belgische politiek.

  De pers over Bert: “Comedy op het hoogste niveau. Met zijn snedige, intelligente humor en een beetje hulp van Wim Helsen, zet de comedian een topshow neer.” (**** De Standaard over 'Van Mij Mag Het'). “Hij weet het evenwicht te bewaren tussen humor, feitenmateriaal en authenticiteit.” (****De Morgen over 'De Eindejaarsconference') “Hij vertelt de slimste grappen in het circuit.” (**** De Standaard over 'Gelukzoeker')

Speeldata:

Theater Het Klokhuis za 21 december 2024 om 20u30
 -  Reserveren
 • RETOUR BXL-PARIS

  Les Triadours

  RETOUR BXL-PARIS

  In RETOUR BXL-PARIS wordt het publiek meegenomen op een muzikale reis doorheen het repertoire van twee chansonniers pur sang: Edith Piaf en Jacques Brel. Twee iconen die het Franse chanson kleur gaven, worden samengebracht in een uniek theaterconcert.

  Edith Piaf, de lyrische straatmus, zag volgens de legende het levenslicht op het trottoir van de Rue de Belville in Parijs, één van de armste wijken van Parijs. Het verschil in afkomst kon niet groter zijn met de Belg Jacques Brel, die werd geboren in een welgesteld milieu in Schaarbeek. Beiden groeiden uit tot kenmerkende stemmen van het Franse chanson. Hun werk ontbloot de Franse ziel: romantisch, een tikkeltje impulsief en bovenal nostalgisch.

  Beleef met RETOUR BXL-PARIS een onvergetelijke rit van de bruisende stad "Bruxelles" naar de stad van de liefde "Paris" op de betoverende muziek van Piaf en Brel!

  Mireille Vaessen: zang. Studeerde Kleinkunst aan Studio Herman Teirlinck en ging op tournee met o.a. Hugo Claus.

  Martine de Kok: piano, accordeon & zang. Studeerde Kleinkunst aan Studio Herman Teirlinck en piano aan de Jazz-Studio. In 2011 stond ze in de finale van het Utrechts Kleinkunstfestival. Ze werkte o.a. samen met Herman van Veen en Maarten Westra Hoekzema.

  Sam Pasternak speelt vanaf zijn achtste jaar viool en ging al heel snel met zijn vader mee optreden. Daarnaast bespeelt hij gitaar en cello.

  Les Triadours waren in 2022 de winnaar van het Concours De La Chanson: de Prix Liesbeth List!

Speeldata:

Zaterdag 22 februari 2025 om 20u30
 -  Reserveren

Julles - Kunstencentrum Vlaams Fruit

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van de opkomende evenementen bij KC Vlaams Fruit.

Vind ons op:

Facebook icon Youtube icon Instagram icon