Producties

 • CULTUUR MATUUR - VLAAMS FRUIT > ZWIJGEN

  INGRID VAN DER VEKEN

  CULTUUR MATUUR - VLAAMS FRUIT > ZWIJGEN

  Waarom botst elke vraag over de Tweede Wereldoorlog op de wrokkige stilte van een vader? Waarom krijgt een vijfjarig meisje een pop die als twee druppels lijkt op haar moeder ? En wat gebeurde er met de oom van wie elk spoor zo zorgvuldig was uitgewist?

  De geheimen uit haar kindertijd voeren de auteur naar wat haar ouders altijd hebben verzwegen. Hoe de grote geschiedenis samenviel met de kleine, een wereldoorlog doorklonk in de intiemste oorlog denkbaar. En hoe, meer dan de keuze voor het verkeerde kamp of een verboden liefde, het zwijgen daarover levens bepaalde. Want wat onbespreekbaar blijft, wordt uiteindelijk onomkeerbaar.

  Een precieus boek over waarheid en leugen, over keuzes en hun gevolgen. Over wat in talloze families werd en nog steeds wordt toegedekt.

  Ingrid brengt deze lezing samen met muzikant Kevin Van Staeyen, die voor u muziek uit de oorlogsjaren en klezmer speelt.

  tickets: €15 (+koffie & taart)

  Theater Het Klokhuis

Speeldata:

16 december 2019 om 14u00
 -  Reserveren
 • CULTUUR MATUUR - VLAAMS FRUIT > KERSTCONCERT SHOP FOR THE PERFECT TREE

  VERONIQUE SODANO FEAT. DE BAND

  CULTUUR MATUUR - VLAAMS FRUIT > KERSTCONCERT SHOP FOR THE PERFECT TREE

  Veronique Sodano is een half Italiaanse, half Nederlandse zangeres.  In 2005 cum laude afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag als jazz zangeres.

  Als Italiaanse kan ze als geen ander kerstvieren, met z'n allen aan een lange tafel lekkere dingen eten, drinken en gewoon bij elkaar zijn.

  Speciaal voor de decembermaand heeft ze haar lievelingskerstliedjes uitgekozen, van niet te vermijden klassiekers tot de minder bekende pareltjes en hier en daar een eigen lied.  

  Dus voor wie van kerst houdt, of er juist tegenop ziet: kom genieten en meezingen met de mooie muziek die Veronique en haar band in een gezellige ongedwongen sfeer voor jullie zullen spelen.

  zang Veronique Sodano

  sax David Lucas

  piano Rein Godefroy

  bas Luciano Poli

  drums Pim Dros

  Theater Het Klokhuis

Speeldata:

17 december 2019 om 14u00 (Cultuur Matuur) + 20u30 (avondvoorstelling)
 -  Reserveren
 • Madame de Sade

  Madame de Sade

  Terwijl ze wachten op de terugkeer van de ongrijpbare Markies de Sade, doen zes vrouwelijke personages elkaar geweld aan in een stuk over moraal en losbandigheid, wreedheid en erotiek. Een all female cast schittert voor het eerst in een bewegingstheaterstuk met teksten uit 'Madame de Sade' van de Japanse auteur Yukio Mishima.

  Met: Wendy Delcroix, Laura Liems, Sophie Plekker, Joanna Ptaszynski, Charlotte Smeets en Therese Sønsteby Johansen

  Regie: Sarah Huygens

  Data: Vrij 17 en za 18 januari 2020 om 20u30

  Prijs: €15 + €1 reservatie

  Reservatie via deze link

Speeldata:

 -  Reserveren
 • NIEUWJAARSCONCERT

  AN LAUWEREINS

  NIEUWJAARSCONCERT

  Voor de fijnproevers wordt dit een namiddag om van te smullen.  Op haar bekende manier rijgt An Lauwereins naadloos alle bravourestukken uit het lichte genre aan elkaar. Musical, chanson, evergreens, Weense muziek, een vleug opera...

  Theater Het Klokhuis

   

Speeldata:

19 januari 2020 om 15u00
 -  Reserveren
 • CULTUUR MATUUR - Verhaal van een sterke vrouw in oorlogstijd

  Marilou Mermans

  CULTUUR MATUUR - Verhaal van een sterke vrouw in oorlogstijd

  Marilou Mermans grasduint - via een dagboek - in het waargebeurde verhaal van een sterke, eenvoudige, jonge vrouw, opgegroeid in een landelijk, pittoresk dorpje, aan het begin van haar volwassen leven en vol vertrouwen in de toekomst, hoe zij, ondanks alles, en met een onverzettelijke kracht, de gruwel van de oorlog ervaart, beleeft en overleeft.

  “Oorlog verandert levens, verandert mensen, schudt alles door mekaar en zet het leven op zijn kop, vernietigt en verminkt."

Speeldata:

20 januari 2020 - 14u
 -  Reserveren
 • KULTUURELUURTJES

  MARIEKE VAN HOOFF

  KULTUURELUURTJES

  Marieke van Hooff is actrice, muzikante en auteur. Ze schreef al 14 kinderboeken en speelde en maakte al verscheidene eigen (kinder)producties. Dit voorjaar komt ze 7 woensdagnamiddagen naar het Klokhuis en laat ze je kennismaken met haar warme, grappige, fantasievolle universums. Gezellig voorlezen met een tikkeltje extra, want Marieke brengt steeds haar magische tapijt mee en iedere keer maakt een mystery guest zijn of haar opwachting. Een streepje muziek mag natuurlijk ook niet ontbreken. Voor grootouders en hun kleinkinderen vanaf 6 jaar. Ook knuffeldieren zijn van harte welkom!

  Kultuureluurtje Uitvinders - 22 januari 2020 om 15 u

  In dit allereerste kultuureluurtje gaat het over uitvinden in allerlei vormen, maten en boeken! En over knotsgekke uitvinders, natuurlijk.

  Kultuureluurtje Taal - 5 februari 2020 om 15 u

  Taalspelletjes en grapjes, wie houdt er nu niet van? Marieke is specialiste in woordgrapjes. Mooie zinnen om je zinnen te verzetten komen ook aan bod. Plezier verzekerd!

  Kultuureluurtje Avontuur - 19 februari 2020 om 15 u

  Avonturen zijn er in grote en kleine mate. Kamperen is al een groot avontuur, bijvoorbeeld, of hou je meer van spannende zoektochten of inbreken? Kom langs en ontdek hoe avontuurlijk jij bent!

  Kultuureluurtje Sprookjes - 4 maart 2020 om 15 u

  Geloof je nog in sprookjes? Of vind je het gewoon leuker er naar te luisteren? Kom dan zeker langs om alles te weten te komen over heksen, tovenaars, prinsen, prinsessen en nog veel meer!

  Kultuureluurtje Planeet - 18 maart 2020 om 15 u

  Het is belangrijk om voor onze planeet te zorgen, daarmee zorgen we ook voor onszelf. In dit kultuureluurtje luisteren we naar de bomen en naar de dieren, omdat die daar ook heel wat over te vertellen hebben!

  Kultuureluurtje 3+ Zee - 8 april 2020 om 15 u

  De Zee: op en onder het water valt er vanalles te beleven. Marieke en haar mystery guest voeren je mee met de stroming. Aansluitend is er een gratis echte boekvoorstelling van Vincent de Vis, het gloednieuwste kinderboek van Marieke.

  Kultuureluurtje Humor - 29 april 2020 om 15 u

  Lachen is keigezond! Marieke van Hooff is dan ook één van de gezondste personen die je ooit zult tegenkomen. Tijdens dit kultuureluurtje staan grappen en grollen centraal.

  Reservatie via www,vlaamsfruit.be en info@vlaamsfruit.be en 03 231 71 81

  Eenheidsprijs: €8 , pannenkoek + chocomelk voor de kindjes inbegrepen

Speeldata:

22 jan, 5 feb, 19 feb, 4 maart, 18 maart, 8 april, 29 april
 -  Reserveren
 • IMPROVISATIONAL THEATRE IN ENGLISH

  SWAAJP INVITES

  IMPROVISATIONAL THEATRE IN ENGLISH

  Are you ready for an improvised theatre show full of new stories, surprising adventures with intriguing plot twists, sometimes emotional and frequently hilarious?

  Swaajp Improtheater presents the next episode of their monthly improv theatre show ‘Swaajp Invites’ in which they invite international guest improvisers to perform with them.

  We would love to tell you more, but since everything is always made up on the spot by these actors, the only way to find out is to book a ticket and join their trip.

Speeldata:

Zaterdag 25 januari 2020 om 20 u Zaterdag 29 februari 2020 om 20 u
 -  Reserveren
 • DE ‘GEZONDE’ VROUW?...’T ZIJN DE HORMONEN...

  MARTINE PRENEN

  DE ‘GEZONDE’ VROUW?...’T ZIJN DE HORMONEN...

  Een zoektocht naar gezond én plezierig leidde tot deze show. Want natuuuuurlijk willen we allemaal ‘lekker’ in ons vel zitten en ‘bakken’ energie hebben om elke dag van te tanken.

  Maar hoe doe je dat en nOg belangrijker hoe begin je eraan? Met haar ‘50 – something’ jaren op de teller en een master van gezondheids- en voedingscoach op zak loopt Mar10 , net zoals de meesten onder ons, nog regelmatig tegen zichzelf aan.

  En dat blijkt helemaal onze eigen schuld niet te zijn. Integendeel, ons lijf wordt eigenlijk mede bestuurd door een hoop dingen en wezens waar we amper vat op hebben… Mar10 geeft ons een kijkje in haar en zodoende ook, onze interne keuken. Om tot de conclusie te komen dat we er misschien tOch controle over kunnen krijgen ?

  Want als je systeem uit balans is dan krijgt een vrouw een snor en een man borstjes?.. dat kan toch niet de bedoeling zijn?.. Dus wat doe je dan?..

  Mar10 laat zien hoe ze zich staande houdt op dat slappe koord van een gezond leven leiden. Zo legt ze uit wie er achter je cravings zitten en hoe je ‘guilty pleasure’s ‘ of ‘goestingeskes’ onder controle kan houden (of niet ?). Over hoe je stress kan gebruiken als een vriendje ipv de vijand wat je kan doen als je ’s ochtends zonder sloten koffie écht niet uit je ‘zombie’-status geraakt en wat je moet doen als je in paskotjes altijd een zenuwinzinking nabij bent..

  Kortom een voorsteling met heel veel ‘aha erlebniss’ en toch wat handige tips om blij in je vel te zitten.

   

  Mar10 neemt zichzelf niet TE serieus, er moet ruimte over blijven voor een ‘pateeke’ of een goed pakje friet. Er is ruimte voor humor, inzicht en zelfs een paar gezonde tips & trucs. En vooral ’t is écht niet allemaal onze eigen schuld. Ga vervolgens naar huis, voel je een stuk ‘gezonder’ en geef licht af… Zeg thuis dat ze hun zonnebril alvast opzetten ?

  ITS OKAY NOT TO LIKE ME.
  NOT EVERYONE HAS GOOD TASTE.

  Theater Het Klokhuis

  Prijs: €16

Speeldata:

Donderdag 30 januari 2020 om 20u30 Vrijdag 28 februari 2020 om 20u30
 -  Reserveren
 • Cultuur Matuur - Dit had ik nooit verwacht

  Ruud de Ridder

  Cultuur Matuur - Dit had ik nooit verwacht

  Acteur, schrijver en regisseur Ruud De Ridder bracht in september 2019 een autobiografie uit. Het boek telt 285 pagina’s en belicht vooral de minder bekende eerste dertig jaar van de acteur zijn leven. “Mensen kennen mij vooral van het Echt Antwaarps Teater maar eigenlijk vind ik die eerste dertig jaar net het interessantst,” vertelt De Ridder. Zo zal hij het hebben over zijn beginjaren bij VTM en hoe hij in het theater gerold is.

  Een boeiende vertelling vol herinneringen en anekdotes door theatermonument Ruud de Ridder.

  Inkom : €15 + €1 reservatie

Speeldata:

Maandag 3 februari om 14 u
 -  Reserveren
 • MIJN WERK

  Raf Coppens

  MIJN WERK

  Om de tien seconden een grap, snel en snedig, zonder vervelende boodschap. Het centrale thema is "werk".

  Werken in de tuin, werk in de kringloopwinkel, werk in het huishouden, andere mensen hun werk, transgenderwerken. ...

  Inkom: €15

  Theater Het Klokhuis

Speeldata:

donderdag 6 februari 2020 om 20u30
 -  Reserveren
 • DE (ON)ZIN VAN DE LIEFDE

  MAURICE MULDERIJ

  DE (ON)ZIN VAN DE LIEFDE

  Met een show die als titel 'De (on)zin van de liefde 'draagt, weet je als publiek dat het geen lofzang op de romantiek wordt. De vragen die Lovecoach Maurice Mulderij zijn toehoorders stelt, worden aarzelend beantwoord met wat besmuikt gegrinnik. 'Wie denkt er, tijdens het vrijen, wel eens aan een ander?' is er zo een.

  Mulderij confronteert ons met gedrag en verontrustende gedachten die we herkennen doch met moeite erkennen: het leugentje om bestwil, de heimelijke verlangens en irreële verwachtingen. Het is niet de liefde op zich, die hij hekelt. Eerder de wijze waarop wij er invulling aan geven Daarbij spaart hij zichzelf niet en weet hij met zijn speelse humor te voorkomen dat zijn 'college' ongemakkelijk of bitter wordt. De sfeer die hij creëert heeft meer iets weg van vrienden onder elkaar die bij een goed glas wijn bekentenissen delen. Soms wat gegeneerd, maar ook opgelucht, lachend, 'Heb jij dat ook?'

  Dit wordt afgewisseld met liedjes die hij zelf heeft geschreven. Enkele songs zijn luchtig of ironisch maar de meeste zijn serieus van toon. Achter de piano maakt het publiek kennis met een andere Maurice Mulderij. De spring in 't veld van zoëven maakt dan plaats voor een gevoelige troubadour die zingt over pijn en afscheid.

  Muzikaal wordt Maurice begeleid door Ton Snijders en Christan Grotenbreg, die hun sporen ruimschoots verdiend hebben als vaste muzikanten van Frank Boeijen, Stef Bos en Rob de Nijs.

  Theater Het Klokhuis

Speeldata:

14 februari 2020 om 20u30.
 -  Reserveren
 • SPORTMAN II - TRY-OUT

  Ruben Van Gucht & Mathieu en Guillaume

  SPORTMAN II - TRY-OUT

  Daar is ‘m, daar is ‘m! Moet er nog zand zijn? Gaaaaaan Jan, ze kunnen niet volgen! (R. De Saedeleer)

  In SPORTMAN II gaat Ruben Van Gucht op jacht naar legendarische uitspraken in de sportgeschiedenis. Grappige, beklijvende, historische en inspirerende uitspraken. Aan de hand van legendarische oneliners vertelt Ruben Van Gucht het verhaal achter de quote, het verhaal van de persoon die ze uitsprak, het verhaal van wat de gevolgen ervan waren en vooral hoe die woorden een rol spelen in het leven van Ruben Van Gucht. Opnieuw geflankeerd door troubabroers Mathieu & Guillaume. Wie de eerste tournee van SPORTMAN bijwoonde, weet dat het een verrassende avond wordt.

  SPORTMAN II is opnieuw een inkijk in het leven van Ruben Van Gucht, maar vooral een trip down memory lane, langsheen grote kampioenen met grote verhalen en kleine kampioenen met kleine anekdotes.

  Theater Het Klokhuis

Speeldata:

vrijdag 21 februari om 20u30
 -  Reserveren
 • Waar zijn ze gebleven

  TG Wuivend Riet

  Waar zijn ze gebleven

  Waar zijn ze gebleven? is een eigenzinnige bewerking in monoloogvorm van het boek Vielleicht Esther van Katja Petrowskaja.

  Dit boek leest als het verslag van een persoonlijke zoektocht van Katja naar haar verdwenen familieleden en bestaat uit een verzameling van flarden: herinneringen, mijmeringen en feitelijk onderzoek, die elkaar afwisselen.

  Het stalinisme en nazisme hebben erg huis gehouden in de familie Petrowskaja en maakten vele slachtoffers. Katja stapt in de voetsporen van haar verdwenen verwanten en reist naar Warschau, Moskou, Kiev en naar het voormalige strafkamp Mauthausen in Oostenrijk. Daar bezoekt ze de plaatsen waar haar verwanten hebben gewoond of zijn gestorven, en ze contacteert mensen van wie ze hoopt meer over het leven van haar familieleden te vernemen.

  Indirect zijn het boek en de voorstelling een eerbetoon aan de slachtoffers van de Holocaust en het stalinisme. Omdat er levens worden gereconstrueerd die door de mazen van de geschiedenis zijn geglipt.

  Wat deze aangrijpende voorstelling wil aantonen, is dat het niet om het resultaat van de zoektocht gaat, maar om de tocht zelf. In zijn bewerking concentreerde regisseur André Lefèvre zich op de familieleden in de eerste lijn en de naaste verwanten. Hij accentueert de vernederingen, het onrecht en de absurditeit van een oorlog en maakt een verbinding in het hoofd van de toeschouwer met de actualiteit.

  Met Aafke Bruining heeft Tg WUIVEND RIET een uitstekende vertolkster voor de rol van Katja. Ze weet naast Katja immers ook aan allerlei andere personages ziel en gestalte te geven. Wat nodig is om de gruwelijke feiten in het verhaal te relativeren en zo - met typische Joodse humor - wat lichtheid te brengen in deze sombere geschiedenissen.

  De Holocaust en het stalinisme mogen nooit een fait divers worden, of een rist data in een geschiedenisboek. Wat André, Aafke én Tg WUIVEND RIET betreft, moeten het open wonden blijven én schandvlekken in het collectief geheugen.

  Met: AAFKE BRUINING (Katja)
  Belichting & geluid: YORGO FONTAINE
  Bewerking, regie & inleiding: ANDRE LEFEVRE

  in theater HET KLOKHUIS, Parochiaanstraat 4, 2000 Antwerpen

Speeldata:

donderdag 27 februari 2020 om 20u00
 -  Reserveren
 • PANNONICA

  PANNONICA

  Wat bezielt een steenrijke barones om haar luxueuze leven in Europa achter te laten en de beschermengel te worden van de New Yorkse jazz-scène van de jaren '50-'60?

  Prisca Heylbroeck kruipt in de huid van de excentrieke Pannonica de Koenigswarter, die onverschrokken alle regels aan haar laars lapt.  De muzikanten van Garsada Quartet begeleiden het levensverhaal van deze rebelse barones met jazzmuziek die ooit aan haar werd opgedragen.

  Prisca Heylbroeck (spel)
  Artur Gils (altsax)
  Samuel Cooremans (piano)
  Griet Grypdonck (contrabas, script)
  Damián Alvarez-Castro (drums)

Speeldata:

Zondag 01 maart om 16u in Theater Het Klokhuis
 -  Reserveren
 • TUSSEN ZUSSEN

  PALJAS PRODUCTIES

  TUSSEN ZUSSEN

  Isabel bezoekt haar zus Linda. De zussen zijn totaal verschillend .  Linda  is moeder van 3 kinderen en gelukkig getrouwd met een tandarts. Isabel is een talentvolle kunstenares met een voorkeur voor foute mannen. Het duurt  niet lang of de strijdbijl wordt liefdevol  opgegraven en  ze hervallen in hun kinderachtige typische zussen gekibbel waar verleden en heden cruciaal blijken te zijn. Blijven ze steken in het verleden, of zijn ze in staat hun leven een andere wending te geven? Blijkt dan ook nog dat  Isabel met een bepaalde missie naar haar zus is  gekomen … Een indringende voorstelling over de moeizame relatie tussen twee zussen. Humor en ontroering.

  van Myranda Jongeling (gebaseerd op een roman van Tessa de Loo)

  met Marleen Merckx en Anne-Mieke Ruyten

  regie Els Olaerts

  Theater Het Klokhuis

Speeldata:

7 maart 2020 om 20u30
 -  Reserveren
 • Verhaal van een sterke vrouw in oorlogstijd

  Marilou Mermans

  Verhaal van een sterke vrouw in oorlogstijd

  Marilou Mermans grasduint - via een dagboek - in het waargebeurde verhaal van een sterke, eenvoudige, jonge vrouw, opgegroeid in een landelijk, pittoresk dorpje, aan het begin van haar volwassen leven en vol vertrouwen in de toekomst, hoe zij, ondanks alles, en met een onverzettelijke kracht, de gruwel van de oorlog ervaart, beleeft en overleeft.

  “Oorlog verandert levens, verandert mensen, schudt alles door mekaar en zet het leven op zijn kop, vernietigt en verminkt."

Speeldata:

15 maart 2020 om 20u30
 -  Reserveren
 • Cultuur Matuur - ONDER DRUK

  Tania Poppe

  Cultuur Matuur - ONDER DRUK

  Tania Poppe belicht vanuit alle mogelijke hoeken hoe we onszelf tot in het absurde toe wringen in een leven Onder Druk. Ze legt met een vette knipoog een vicieuze cirkel bloot.
  Grappig en pijnlijk herkenbaar.
  Geef toe, iedereen voelt de druk.
  Niet alleen de midlifers, ook jongeren, pubers en zelfs kinderen voelen het.  Maar vooral de gepensioneerden. Druk dat die het hebben! 
  We leven in een maatschappij waar we blijkbaar nooit aan deze druk kunnen ontsnappen. Zelfs als we er echt uit willen, loert 'de druk' om de hoek.

  Prijs: €15 + €1 reservatie

Speeldata:

Maandag 16 maart 2020 om 14 u
 -  Reserveren
 • CULTUUR MATUUR - Dichten, dansen en denken met J.S. Bach

  Bart Stouten

  CULTUUR MATUUR - Dichten, dansen en denken met J.S. Bach

  Bart Stouten is dichter, licentiaat-vertaler, schrijver en radiopresentator. Na een lange periode als producer van hoorspelen op Radio 1 presenteerde hij diverse programma’s op Klara, zoals onder meer Klassiek Leeft, dat veel liefhebbers nog telkens gekluisterd houdt.

  In 1988 publiceerde Bart Stouten zijn eerste boek, Het Engram. Sindsdien gaf hij een zeventiental boeken uit, onder meer tien dichtbundels en Kersen eten om middernacht (2013) waarin hij zijn muzikale herinneringen beschrijft en dat wordt bekroond met de Grote Inktslaaf Literatuurprijs. In 2017 verscheen het essay Bart Stouten over Bach (uitgeverij Vrijdag.

Speeldata:

Dinsdag 17 maart 2020 - 14u
 -  Reserveren
 • ONDER DRUK

  Tania Poppe

  ONDER DRUK

  Tania Poppe belicht vanuit alle mogelijke hoeken hoe we onszelf tot in het absurde toe wringen in een leven Onder Druk. Ze legt met een vette knipoog een vicieuze cirkel bloot.
  Grappig en pijnlijk herkenbaar.
  Geef toe, iedereen voelt de druk.
  Niet alleen de mildlifers, ook jongeren, pubers en zelfs kinderen voelen het. 
  Maar vooral de gepensioneerden. Druk dat die het hebben! 
  We leven in een maatschappij waar we blijkbaar nooit aan deze druk kunnen ontsnappen. Zelfs als we er echt uit willen, loert 'de druk' om de hoek.
  Velen dromen ervan van om eruit te stappen.
  Sommigen doen het ook echt.. een bed & breakfast in la douce France, leven als God in Frankrijk... tot blijkt dat je ook daar constant de slaaf bent…

  Tania Poppe : Bekend van Ad Fundum, Ons Geluk, Congo en recent met eigen theaterproducties "Moi Non Plus" met Ianka Fleerackers en Ann Ceurvels, Stand up Tragedy "Helpende Handen" met Veerle Malschaert en regie "237 redenen voor Seks" met Axel Daeseleir

  Tekst & Spel : Tania Poppe

  Coach : Ann Ceurvels

Speeldata:

donderdag 19 maart 2020 om 20u30
 -  Reserveren
 • KLEINE ENCYCLOPEDIE VAN DE EENZAAMHEID

  Tg WUIVEND RIET

  KLEINE ENCYCLOPEDIE VAN DE EENZAAMHEID

  Tragikomedie naar het boek van Johanna Spaey (Uitgeverij De geus, Amsterdam)

  Er zijn evenveel definities van eenzaamheid als er mensen zijn die de eenzaamheid ervaren. Vaak wordt het begrip eenzaamheid gedefinieerd vanuit een negatief gevoel: een gemoedstoestand die met een gevoel van leegte, isolement, verdriet en depressiviteit gepaard gaat. Tg WUIVEND RIET benadert de eenzaamheid in samenhang met kunst, liefde, wetenschap en tal van andere gebieden. Zo werpen ze een verrassend nieuw licht op een begrip dat we minder goed kennen dan we denken. Er moet iets zijn met eenzaamheid waardoor we haar steeds weer opzoeken.

  Is die eenzaamheid zelfgekozen, zelf- opgelegd, aangeboren of gedwongen?

  Met: Aafke Bruining, Marilou Mermans en Ellen Van de Poel

  Tekst: Johanna Spaey en Ellen Van de Poel (dialogen)

  Regie: Ed Vanderweyden

Speeldata:

20 en 21 maart 2020 om 20u30
 -  Reserveren
 • THREE TIMES A LADY

  Tg WUIVEND RIET

  THREE TIMES A LADY

  Drie dames die een rol speelden op keerpunten in de wereldgeschiedenis.
  Drie vrouwen die vochten voor hun identiteit en hun bestaansrecht.
  Drie meisjes geofferd op het altaar van de moderne tijden.
  Drie monologen gespeeld door Ellen Van de Poel.

  Amelia Earhart … De eerste pilote die solo de Grote Oceaan én de Atlantische Oceaan overstak. In juli 1937 begon ze samen met navigator Fred Noonan aan een vlucht rond de wereld. De eindbestemming werd echter nooit bereikt. Amelia verdween. Wat er zich tijdens de vlucht precies heeft afgespeeld is tot op heden onbekend...

  Anastasia Romanov … Grootvorstin van Rusland, dochter van tsaar Nicolaas II en tsarina Alexandra Fjodorovna. Anastasia stierf in 1918 op 17-jarige leeftijd in Jekaterinenburg, door het executiecommando van de bolsjewieken. Ze werd vermoord samen met haar ouders en haar zussen. Maar haar lichaam werd nooit gevonden...

  Eva Braun _ De jarenlange geliefde van Adolf Hitler. Hun relatie was het best bewaarde geheim van nazi-Duitsland. Hitler en Braun traden in 1945, één dag voor hun gemeen-schappelijke zelfmoord, in het huwelijk. Eva Braun was de "ongelukkigste vrouw" in Duitsland. En haar relatie met Hitler was niet haar grootste geheim...

  Met: Ellen Van de Poel
  Live muziek: La piccola tarantola
  Tekst & Regie: Ed Vanderweyden

  Première: 10 en 11 april 2020, Theater Het Klokhuis, Antwerpen

  Meer info: Meer info: http://www.wuivendriet-writeon.be

Speeldata:

10 en 11 april 2020 - 20u30
 -  Reserveren
 • MOTIE VAN WANORDE

  DE SPELING

  MOTIE VAN WANORDE

  Een Slippertje! Maar wat als dit gebeurt op regeringsniveau. Het kleinste lekje of het minste gerucht kan leiden tot een aftreden... dus moet alles uiterst vertrouwelijk behandeld worden. Wanneer Rik De Neucker, staatssecretaris in de regering, een avondje wil doorbrengen in suite 648 van het Albert I hotel met Jeanine Wouters -typiste van de oppositie- loopt alles danig uit de hand. Gelukkig is er Jos Debock, zijn secretaris. Maar als deze laatste had geweten in welke situaties hij door de leugens van chef zou terechtkomen, had hij zeker voor "de eer" bedankt.

  Regie: Ronny Verheyen

  Cast: Werner Mollet, Stef Boermans, Oswald Van Bedaf, Tom Haezendonck, Ilse Van Mellaert, Veerle Vandereycken, Marie-Christina Leon

  Data: 27/03, 28/03, 29/03, 3/04, 4/04 en 5/04

  Prijs: 17€

  Reservatie via deze link.

Speeldata:

(zie hoger)
 -  Reserveren
 • CULTUUR MATUUR - de slapelozen

  Annick Ruyts

  CULTUUR MATUUR - de slapelozen

  Vier jaar geleden kon Annick Ruyts plots niet meer slapen. En ze is niet alleen, één op drie Belgen slaapt slecht of te weinig. Een probleem waar niet over wordt gepraat. Het riep bij Annick vragen op.

  Waarom slapen we? Wat veroorzaakt slapeloosheid? Wat doen mensen om ‘s nacht in slaap te geraken, of net om wakker te blijven?

  Om een antwoord te vinden op die vragen heeft Annick 4 nachten nachtradio gemaakt met lotgenoten en experten, een tv-reeks gemaakt voor Canvas en een pod cast. Annick schreef bovendien ook een boek.

  Stof genoeg om haar ervaringen en inzichten mee te geven in een lezing.

Speeldata:

Maandag 27 april 2020 - 14u
 -  Reserveren
 • GATEN

  THEATER M

  GATEN

  Een ontzettende grappige voorstelling over wel of niet vergeten… Een zwarte komedie over verdwalen in het geheugen….

  Bernard Vandewalle is dementerend. Elke maand zoekt zijn kleinzoon Kevin hem op. De sfeer tussen grootvader en kleinzoon is verre van optimaal. De beginnende dementie vreet gaten in Bernards geheugen. Zowel zijn oorlogsverleden als de persoonlijke herinneringen zijn troebel. Maar wat is Bernard vergeten en wat verzwijgt hij doelbewust?

  Een tikkeltje tegendraads, een beetje maatschappijkritisch… maar vooral veel… humor!

  In een regie van Lieven Debrauwer (Pauline en Paulette, Confituur,…)

  “Als gij dat niet kunt aanvaarden, dan zult ge hier alleen wegkwijnen met uw verhalen. Wij zien u graag.”

  Cast: Walter Smits, Ken Verdoodt
  Regie: Lieven Debrauwer
  Tekst: Robin David, Yves De Lathauwer

Speeldata:

Di 5 mei om 14 u en do 7 mei om 20u30 in Theater Het Klokhuis
 -  Reserveren
 • KINGS

  Dirk De Deken en Yorgo Fontaine, e.a

  De queeste van Koning Leopold II om met harde hand het “arme” Congo te kolonialiseren.
  Het deblacle van Koning Boudewijn om de dekolonisatie van Congo in goede banen te leiden.
  Twee geëngageerde vorsten.
  Twee tegenstrijdige visies.
  Twee bittere mislukkingen...

  “Qui oubliera enfin les fusillades où périrent tant de nos frères, les cachots où furent brutalement jetés ceux qui ne voulaient plus se soumettre au régime d’une justice d’oppression et d’exploitation.Tout cela, mes frères, nous en avons profondément souffert.”

  (Patrice Lumumba, 30 juni 1960, toespraak n.a.v. de dipenda.)

  Voorstellingen: vrij 8 en za 9 mei om 20u30

  Spel: Dirk De Deken en Yorgo Fontaine, e.a.

  Tekst: Nathalie Haspeslagh en Ed Vanderweyden

  Regie: Ed Vanderweyden

Speeldata:

vrijdag 8 en zaterdag 9 mei om 20u30
 -  Reserveren
 • CULTUUR MATUUR - Gaten

  Theater M

  CULTUUR MATUUR - Gaten

  Een ontzettende grappige voorstelling over wel of niet vergeten… Een zwarte komedie over verdwalen in het geheugen…. Bernard Vandewalle is dementerend. Elke maand zoekt zijn kleinzoon Kevin hem op. De sfeer tussen grootvader en kleinzoon is verre van optimaal. De beginnende dementie vreet gaten in Bernards geheugen. Zowel zijn oorlogsverleden als de persoonlijke herinneringen zijn troebel. Maar wat is Bernard vergeten en wat verzwijgt hij doelbewust?

  Een tikkeltje tegendraads, een beetje maatschappijkritisch… maar vooral veel… humor!

  De voorstelling wordt gecombineerd met de tentoonstelling “De herinneringskoffer”. EXPO - DEMENTIE ANDERS BEKEKEN - Tim Carpentier ¬De expo ‘Dementie anders bekeken ’ wil op een positieve manier de beleving van ouderen met dementie in beeld brengen.

  Met foto’s van activiteiten en een minimuseum neemt deze expo je mee naar activiteiten die het geheugen van ouderen op een positieve manier stimuleren. De expo nodigt je uit om anders te kijken.

Speeldata:

Dinsdag 5 mei 2020 - 14u
 -  Reserveren
 • MIDAIR

  LAVALU

  MIDAIR

  Deel twee.

  Het nachtelijke dromen van haar vorige programma 'Solitary High' zet pianiste en zangeres LAVALU nu om in léven.

  Satie maakt plaats voor Bach.

  En Debussy voor Pärt.

  Als je de waterval eenmaal laat stromen gutst hij zo de snaren in.

  Sommige songs kabbelen als een beekje.

  Andere stormen de piano door om je op te laten springen uit je stoel en te roepen:

  'Ik wil ook liefhebben, nu!'

  LAVALU haalt de hekken voor je hart weg met haar 'Kamermuziek voor nu'.

  Zit achterover.

  Ogen dicht.

  Droom weg met beide voeten op de grond.

  De muziek kronkelt en streelt.

  LAVALU straalt.

  Lees hier alvast een interview met Lavalu (NRC-16 oktober 2019).

  → Benieuwd naar het album? Beluister het via Spotify.

  Theater Het Klokhuis.

Speeldata:

16 mei 2020 om 20u30
 -  Reserveren

Julles - Kunstencentrum Vlaams Fruit

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van de opkomende evenementen bij KC Vlaams Fruit.

Vind ons op:

Facebook icon Youtube icon Instagram icon