Producties

 • DE BOTERBRIGADE

  DE BOTERBRIGADE

  Deze partner in crime heeft niet veel introductie meer nodig.  Impro-toppers Ann Claes, Filip Leonard & Bill Barberis komen weer naar Het Klokhuis voor vier avonden vol improvisatieplezier.  Zij die nog niet vertrouwd zijn met deze kleppers kunnen alvast een kijkje nemen op www.deboterbrigade.be.  Op 07/11/18, 12/12/18, 06/03/19 en 03/04/19 in theater Het Klokhuis!

  gezelschap: De Boterbrigade

  spelers: Ann Claes, Filip Leonard & Bill Barberis

  ticket: €10 + €1 reservatiekost

  start: 20u

  Theater Het Klokhuis

Speeldata:

7 november 2018, 12 december 2018, 6 maart 2019 en 3 april 2019, telkens om 20u
 -  Reserveren
 • LA DIETRICH

  BLOND EN BLAUW THEATERPRODUCTIES


  LA DIETRICH

  Wilma Bakker alias La Sirène is de legendarische MARLENE DIETRICH.

  Von Kopf bis Fuss begeleid door piano Maestro Eric Lensink. 

  Met oogstrelende en verrassende filmbeelden uit de epoque van Dietrich samengesteld door Michael Helmerhorst/Picture search.

  De magie van de beroemde filmdiva van de 20ste eeuw gepresenteerd in een 'Tour de Chant' van Berlijn naar Hollywood, Las Vegas en Parijs wordt versterkt met uniek filmmateriaal en scènes uit haar turbulente leven.

  Haar doorbraak en sterrenstatus in de opkomende filmindustrie, de onsterfelijke songs, haar moedige rol in WOII en gepassioneerde, rebelse invloed op de vrijheid van de vrouw hebben Marlene tot een legende gemaakt en komen in deze hommage indrukwekkend tot leven.

  De roemruchte biografie van haar dochter, Maria Riva, vormt een inspiratiebron en rode draad in de muzikale, filmische voorstelling & hommage aan de onvergetelijke La Dietrich.

  met Wilma Bakker alias La Sirène: Marlene Dietrich

  Erik Lensink: piano maestro

  Michael Helmerhorst: regie & advies

  Picture Search: film archive & montage

  Martin Pluimers: fotografie & beeldtechniek

  Michel Ruijgrok artdirctor E.S.T.I.D.A.: kostuums & decor

  Producent: Blond & Blauw theaterproducties www.blondenblauw.nl

Speeldata:

zaterdag 23 maart 2019 om 20u30 & zondag 24 maart 2019 om 15u00
 -  Reserveren

  TRAILER


 • OMA

  3DE JAARSSTUDENTEN FONTYS HOGESCHOOL VOOR DE KUNSTEN - TILBURG

  OMA

  Oma had 11 kleinkinderen, toen er op een zomerse dag een container aanspoelde in de haven, volgepakt met vluchtelingen, die de oversteek niet gered hadden.  Alleen een klein meisje kwam er levend uit.  En toen had ze er 12.

  Twaalf kleinkinderen leven verder na haar dood.  De één volgens haar ouderwetse waarden en normen, de ander losgeslagen in kwade frustratie.  En zoals elk jaar wordt het Kerst in het dorp, en komt de vraag op: is rode wijn nou voor de lol of drinken we het bloed van God?  En ondanks het geloof in de Here, waar is de erfenis eigenlijk gebleven?

  script & regie Alexandra van Marken

  vocal coaching Jack Breikers

  begeleiding Don Frints

  muziek & liedteksten divers o.a. Jeroen Zijlstra, Ramses Shaffy, Don Frints, Hans Sleurink

  licht en techniek Jan van Breugel & technici Vlaams Fruit

Speeldata:

25 & 26 maart 2019 om 15u30 > UITVERKOCHT! 26 maart 2019 om 20u00
 -  Reserveren
 • PANNONICA

  STUDENTEN CONSERVATORIUM ANTWERPEN

  PANNONICA

  Wat bezielt een steenrijke barones om haar luxueuze leven in Europa achter te laten en de beschermengel te worden van de New Yorkse jazz-scène van de jaren '50-'60?

  Kato Vanackere kruipt in de huid van de excentrieke Pannonica De Koenigswarter, die onverschrokken alle regels aan haar laars lapt. 

  De muzikanten van Garsada Quartet begeleiden het levensverhaal van deze rebelse barones met jazzmuziek die ooit aan haar werd opgedragen.

  Kato Vanackere (spel)

  Artur Gils (altsax)

  Samuel Cooremans (piano)

  Griet Grypdonck (contrabas, script)

  Damián Alvarez-Castro (drums)

Speeldata:

vrijdag 19 april 2019 om 20u30
 -  Reserveren
 • INBRAAK

  KUNSTENCENTRUM VLAAMS FRUIT

  INBRAAK

  Na een feestje betrapt een welgesteld echtpaar een inbreker op heterdaad.  Dit in onze samenleving banale gegeven, verandert in een nachtmerrie wanneer de inbreker de overhand haalt, maar tegelijk wordt herkend.

  Er rest hem slechts één mogelijkheid: het echtpaar het zwijgen opleggen.

  Niet eenvoudig als je geen echte moordenaar bent.

  Tijdens de erop volgende, nachtelijke confrontatie verdwijnt bij alle aanwezigen geleidelijk het dunne laagje beschavingsvernis. Eén en ander loopt op gruwelijke wijze uit de hand.

  De even gewelddadige als verrassende ontknoping laat het publiek echter toch nog tot de laatste zin in het ongewisse over de ware toedracht.  Een bedrieglijk eenvoudige thriller, waarbij vooral het hoge realiteitsgehalte - dit kan iedereen overkomen - een extra pigment vormt. 

  van Rudy Soetewey

  met Marieke van Hooff, Wim Peters & Ludo De Wit

  regie Catrien Hermans

  scenografie Hanneke Van de Kerkhof

Speeldata:

25, 26, 27 april 2019 en 2, 3, 4, 16 & 18 mei 2019 om 20u30, 28 april 2019 en 5 & 19 mei 2019 om 15u00
 -  Reserveren
 • LA SCATOLA

  I CANTA STORIA - polyphonie populaires italiennes

  LA SCATOLA

  "Een geheimzinnige doos, een lege portefeuille, een brief... drie ogenschijnlijk waardeloze objecten, maar voor de vrienden van Pietro zijn dit herinneringen. 

  I Canta Storia nodigt u uit op deze hartelijke tocht, geritmeerd met emoties, met een lach en een traan, met zang en met dans. Een menselijke wandeling, teder en meeslepend, een intense belevenis.”

  Deze muzikale voorstelling is het derde werk van I Canta Storia, een gezelschap dat bestaat uit zo’n twintig zangeressen en zangers en dat al meer dan twintig jaar traditionele melodieën uit het diepste van Italië nieuw leven inblaast; krachtige polyfonieën in originele arrangementen van de hand van Line ADAM die het gezelschap leidt. De begeleiding wordt verzorgd door Jeanine Faymonville op accordeon en Guy Werner op gitaar.

   

  Geneviève KNOOPS (Les baladins du Miroir) zet hier een aantal taferelen in scène die doordrongen zijn van een zeer diepe emotionele intensiteit.

  Het stuk “LA SCATOLA” is tot stand gekomen in samenwerking met de “Baladins du Miroir” en het “Théâtre Le Moderne”.

  Theater Het Klokhuis - 12 mei 2019 om 17u00 (!)

Speeldata:

12 mei 2019 om 17u00 (!)
 -  Reserveren
 • DE 100% INSPIRATIE SHOW

  THIJS LINDHOUT

  DE 100% INSPIRATIE SHOW
  De 100% Inspiratie Show is inspirerend seminar, maar dan in het theater. Thijs Lindhout is drummer, spreker en geluksexpert. Al 10 jaar lang doet hij onderzoek naar geluk en succes. Tijdens de 100% Inspiratie Show deelt hij op interactieve en hilarische wijze zijn beste inzichten. Het publiek is niet veilig. De bizarre en waardevolle dingen die hij op zijn zoektocht heeft geleerd test hij met de zaal. Het resultaat is een show waarin je het ene moment dubbel ligt van het lachen en het andere moment geraakt bent door mooie verhalen.
   
  De show is opgebouwd uit vier thema’s: actiegerichtheid, mindset, liefde en connectie. Per thema deelt Thijs op humoristische wijze de successen en fuck-ups uit zin eigen leven, stelt rake vragen en kleedt het muzikaal aan door middel van drums en muziek.
   
  Wapenfeiten Thijs
  • Oprichter 100% Inspiratie Podcast
   • Nr. 1 van NL in de categorie zakelijk
   • 15.000 wekelijkse luisteraars
  • Heeft meer dan € 50.000 in het bezoeken van seminars over de hele wereld
  • In 2018 twee tours door Nederland gedaan met de 100% Inspiratie Show.
   • Alle shows volledige uitverkocht. 
   • Sommige theaters al 4 maanden van te voren.
   • Onder andere Theater de Meerse in Hoofddorp en Theater aan de Slinger in Houten

  15 mei 2019 om 20u in Theater Het Klokhuis.

  Tickets via www.thijslindhout.nl 

Speeldata:

15 mei 2019 om 20u00
 -  Reserveren
 • PAMINA EN NIKS ANDERS

  PAMINA

  PAMINA EN NIKS ANDERS

  In 2019 viert het Fluitenkwartet Pamina, een kamermuziekgroep bestaande uit vier professionele fluittisten, haar 20-jarig bestaan.  In deze 20 jaar heeft Pamina talloze concerten gegeven in binnen- en buitenland, speciaal voor het ensemble geschreven werken uitgevoerd en muziektheaterproducties gecreëerd. 

  Christine Achte, Joke Jodts, Leen Indigne en Daniëlla Leleu willen hun jubileum vieren met een nieuwe muziektheaterproductie waarin ze de naam van hun kwartet als uitgangspunt nemen.  Het vrouwelijke personage uit 'De Toverfluit' van Mozart groeit in het operalibretto uit tot een rijpe vrouw en bereikt met vallen en opstaan een eigen evenwicht tegenover haar dominante moeder.  Een thema van alle tijden.

  Schrijver en toneelauteur Erik Vlaminck schreef de tekst.  Het is een eigentijds verhaal over een moeder-dochter relatie onder druk, omdat de dochter haar eigen weg gaat, een relatie waarin zowel liefde als verwijten naar boven komen, waarin antwoorden gezocht worden op vele ongestelde vragen, waarin geheimen veel te lang gekoesterd werden, kortom, een relatie van alle tijden.  Diepgang en humor versterken mekaar en raken in het diepste van uw wezen.

  Actrice Karen De Visscher speelt de dubbele moeder- en dochterrol, onder de deskundige regie van Rita Wouters.

  Fluitenkwartet Pamina heeft de muziek van Mozart bewerkt voor deze productie.  De muziek ondersteunt de verhaallijn in al haar facetten.  Door de gevarieerde sfeerschepping en het uitgebreide instrumentarium worden de emoties van de toehoorders subtiel bespeeld.  Ook het vocale komt hierbij aan bod.  Zoals in al haar concerten verrast Pamina met de vele mogelijkheden van een fluitenkwartet.

  Theater Het Klokhuis.

  tekst: Erik Vlaminck

  spel: Karen De Visscher

  muzikanten: Christine Achte, Joke Jodts, Leen Indigne en Daniëlla Leleu

  regie: Rita Wouters

Speeldata:

zondag 26 mei 2019 om 15u00
 -  Reserveren
 • ADEM!

  DE DANSFABRIEK

  ADEM!

  Adem!

  ... een voorstelling over dromen en realiteit

  ... over vluchten en thuiskomen...

  over samen en apart... over alles...

  of...

  niets

  Theater Het Klokhuis

  Tickets: €8 + €1 reservatiekostSpeeldata:

7 juni 2019 om 20u00
 -  Reserveren
 • EINDEMAANDSCONFERENCE

  BERT GABRI╦LS

  EINDEMAANDSCONFERENCE

  Omdat het al lang op zijn verlanglijstje staat en omdat een jaarlijkse conference nu eenmaal een belangrijke traditie is geworden, maakt Bert in 2019 een jaaroverzicht.  Met een overzicht van politiek en economie in binnen- en buitenland, de staat van het klimaat, het dagelijks leven in de cybermaatschappij, de perikelen van de hedendaagse papa en elke hype die 2019 ons te bieden zal hebben.  Bert Gabriëls is één van de hardst werkende en meeste ervaren comedians van Vlaanderen.  Hij maakte al zes theatershows waarmee hij door heel Vlaanderen en Nederland toerde.  Hij werd bekend dankzij tv-programma's als 'Comedy Casino', 'Scheire en de Schepping', 'Absurdistan', 'Advocaat van de duivel' en natuurlijk 'Zonde van de Zendtijd.' 

  'Gabriëls is één van de meest veelzijdige Vlaamse komieken.' - De Morgen

  Sinds januari 2019 speelt Bert trouwens alvast elke maand een eindemaandsconference.  Meer weten?  Check www.bertgabriels.be

  Tekst & spel: Bert Gabriëls

  Productie: Gaya Scienza

  Foto: Johannes Vande Voorde

   

Speeldata:

12 juni 2019 en 9 oktober 2019 om 20u30
 -  Reserveren
 • ROYAAL GEFLUSHED

  CHRISTIAN CELINI

  ROYAAL GEFLUSHED

  Rettekettet, het is zover!  Christian Celini springt den dieperik in, hoofd eerst, borst vooruit, zicht op oneindig,... En dit voor zijn allereerste  SOLO voorstelling! 

  Een Cabareteske/Stand-up vertelling waar ook al eens in gedanst mag worden, en lieft veel gelachen.  Want lachen is fijn!  Lachen met zichzelf, lachen met de ander, lachen met de situatie...  Bij de geboorte heeft Christian een paar leuke kaarten getrokken en de kaart van de lach is er één van.  Maar soms lukt het lachen niet meer.  Social media, sensatie tv, nieuws, ouder worden... Soms moeten de kaarten herschikt worden.  Moeten we dan streven naar een Royal Flush?  Of ben je Royaal Geflushed?

  van & met Christian Celini

  regie Nico Sturm

  tikcets €12 + €1 reservatiekost

  Theater Het Klokhuis

  !!! NIEUWE DATA !!! > donderdag 20, vrijdag 21 en zondag 23 juni 2019 om 20u30

Speeldata:

!!! NIEUWE DATA !!! donderdag 20, vrijdag 21 en zondag 23 juni 2019 om 20u30
 -  Reserveren
 • INSPIRING SPEECHES

  3PEES

  In september begon een nieuwe groep aan de opleiding Spreken zoals TED van Inspiring Speech en werden de deelnemers gedurende zes maanden begeleid door de ervaren coaches Peter Perceval en An Nelissen.  

  Het einddoel: hun eigen, volwaardige keynote speech maken rond een zelf gekozen onderwerp.  

  De deelnemers van de vorige reeksen kregen volle zalen en heel veel lof.  Nu is het eindelijk zover voor de volgende lichting!  

  Op 22 juni halen de deelnemers het beste in zichzelf naar boven en brengen ze voor het eerst hun speech voor het publiek.  Ook benieuwd naar deze nieuwe talenten en hun inzichten in de meest diverse onderwerpen?  

  Komt dat zien! Place to be: Het Klokhuis!

  Boek nu je tickets!

  Tickets: €17+€1 reservatiekost

   

Speeldata:

22 juni 2019 om 20u00
 -  Reserveren
 • VEERKRACHTIG ONTMOETEN

  RE-VITAE

  VEERKRACHTIG ONTMOETEN

  Een lezing over energie, veerkracht, tederheid, evenwicht, en nog zo veel meer.

  Benieuwd?  Kom dan luisteren!

  Theater Het Klokhuis.

Speeldata:

woensdag 18 september en woensdag 23 oktober 2019
 -  Reserveren
 • CULTUUR MATUUR - VLAAMS FRUIT > BLIJ-VERS

  ERIK BURKE


  CULTUUR MATUUR - VLAAMS FRUIT > BLIJ-VERS

  Bent u blij?  Het lijkt een simpele vraag en het zou mooi zijn als iedereen meteen ja zei...  Met blije verzen van beroemde dichters wil Erik u alvast trakteren op inspiratie.  Vitamines voor volhouders.  Want ondanks een vervelende baas, spanningen in huis, enge ziektes en algehele wereldellende blijft u wel stand houden.  En dat mag met enige blijheid gevierd worden.  

   

  Cultuur Matuur in Het Klokhuis.

Speeldata:

23 september 2019 om 14u
 -  Reserveren

  TRAILER


 • GILI TRY-OUT 2019

  GILI + voorprogramma Piet Kusters

  GILI TRY-OUT 2019

  Nu Charlatan bijna klaar is met zijn publiek een loer te draaien, is het tijd voor een nieuwe show van Gili.

  Hij heeft een aantal truken in zijn mouw en wil die -op eigen risico- uittesten op zijn welwillend publiek.  Wie durft het aan?

  Voor de eerste keer neemt Gili een voorprogramma mee en dat is niemand minder dan Piet Kusters. Je hebt hem wellicht al aan het werk gezien dit jaar in Belgium’s Got Talent of jaren geleden als de Tovenaar in Iedereen Beroemd. Met zijn charme en humor pakt Piet u mee in een aanstekelijk verhaal. De maskers vallen even weg, u wordt uit uw comfortzone gehaald en krijgt er bakken vol nieuwe energie voor in de plaats. 

   

  Theater Het Klokhuis.

Speeldata:

zaterdag 12 oktober 2019 om 20u30
 -  Reserveren
 • QUEENIES

  TG WUIVEND RIET

  QUEENIES

  Fabiola: "N'interrompez jamais un ennemie qui est en train de faire une erreur."

  Liliane: En èt in m’n roap gescheetn.  

   

  Queenis onderzoekt de levenslange vete tussen twee gezworen rivales: Koningin Fabiola en Prinses Liliane.  De godvrezende Spaanse furie versus het mondaine society-icoon.

  Met als inzet de troon én de liefde van Koning Boudewijn …

  Fabiola: “Thuis kijk ik in de spiegel. Ze hebben gelijk: Met zo een gigantische neus zal ik nooit een heilige worden.”

  Liliane: “De meisjes op de speelplaats hadden mij in een plas geduwd. Ik keek hen diep beledigd aan. ’Een vis moet in het water. Anders gaat die dood!’ Riepen ze.”

  met: Nathalie Haspeslagh, Ellen Van de Poel en Cis Van Peer

  tekst: Nathalie Haspeslagh en Ellen Van de Poel

  regie: Ed Vanderweyden

   Speeldata:

17 & 18 oktober 2019 om 20u30
 -  Reserveren
 • MIJN BRILJANTE SCHEIDING

  PALJAS PRODUCTIES

  MIJN BRILJANTE SCHEIDING

  Mijn Briljante Scheiding is een…nu ja, briljante monoloog.  Het personage Angele, verwikkeld in een lang aanslepende echtscheiding doet haar verhaal op een eerlijke, confronterende, soms pijnlijke manier, maar vol van amusante anekdotes. Het stuk springt van het tragische naar het komische in een oogopslag.  Om te lachen ‘ door je tranen heen.’  Grappig, intelligent en vol emoties.  Verwen jezelf.

  van Geraldine Aron

  met Annemarie Picard

  regie Machteld Timmermans

  Theater Het Klokhuis

Speeldata:

19 oktober 2019 om 20u30
 -  Reserveren
 • OUD IJZER

  TG WUIVEND RIET

  OUD IJZER

  In deze zwarte komedie maken we kennis met de zeventigjarige eeneiige zesling Faire. 

  De zes zussen Faire groeiden op in verschillende pleeggezinnen, en gingen ieder hun eigen weg. Zeventig jaar later is Josine een rusteloze nymfomane, Iréne is een zakenvrouw en leidt haar eigen postorderbedrijf en fotostudio, Martha trouwde een industrieel uit een Duitse familie die worstelt met haar oorlogsverleden, Madeleine woont in bij haar schoondochter en dreigt in een instelling te verzeilen, Charlotte is een gerespecteerd filosofe (en handige afperster), en Louise trad uit het klooster en trouwde met een conservatief politicus. 


  Zes zussen, zes levens, zes vrouwen, zes karakters, zes verhalen ... Tussen de zes zussen bestaat bovendien een even geheimzinnige, als onbreekbare band. Dat blijkt pas echt, wanneer uit het niets een zekere Pauline Faire opduikt. Een zevende, en onbekende zus. Of toch niet? De cirkel van het verleden lijkt zich te sluiten. Of begint alles weer opnieuw? 
   
  De zussen Faire lijken zeven keurige dametjes die geen vlieg kwaad doen. Maar omdat geen van de zussen wil zijn wie zij is, is niemand van hen wie zij lijkt te zijn. Dat wordt duidelijk wanneer onverwachte gebeurtenissen de zussen dwingen tot extreme keuzes met verstrekkende gevolgen ... 

  "OUD IJZER" is een zwarte komedie die op ironisch-sarcastische toon thema's behandelt als identiteit, aftakeling, liefde en dood. Het stuk toont momentopnames uit zeven vrouwenlevens. Samen vormen die een groteske dwarsdoorsnede van een ijzeren generatie die vecht tegen het etiket 'grijze plaag'. Want iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn ... 

  met Marilou Mermans, Yorgo Fontaine & Faye Jacquemin

  tekst & regie Ed Vanderweyden


Speeldata:

24, 25 & 26 oktober 2019 om 20u30
 -  Reserveren
 • TUSSEN ZUSSEN

  PALJAS PRODUCTIES

  TUSSEN ZUSSEN

  Isabel bezoekt haar zus Linda. De zussen zijn totaal verschillend .  Linda  is moeder van 3 kinderen en gelukkig getrouwd met een tandarts. Isabel is een talentvolle kunstenares met een voorkeur voor foute mannen. Het duurt  niet lang of de strijdbijl wordt liefdevol  opgegraven en  ze hervallen in hun kinderachtige typische zussen gekibbel waar verleden en heden cruciaal blijken te zijn. Blijven ze steken in het verleden, of zijn ze in staat hun leven een andere wending te geven? Blijkt dan ook nog dat  Isabel met een bepaalde missie naar haar zus is  gekomen … Een indringende voorstelling over de moeizame relatie tussen twee zussen. Humor en ontroering.

  van Myranda Jongeling (gebaseerd op een roman van Tessa de Loo)

  met Marleen Merckx en Anne-Mieke Ruyten

  regie Els Olaerts

  Theater Het Klokhuis

Speeldata:

7 maart 2020 om 20u30
 -  Reserveren

Julles - Kunstencentrum Vlaams Fruit

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van de opkomende evenementen bij KC Vlaams Fruit.

Vind ons op:

Facebook icon Youtube icon Instagram icon