Producties

 • DE BOTERBRIGADE

  DE BOTERBRIGADE

  Deze partner in crime heeft niet veel introductie meer nodig.  Impro-toppers Ann Claes, Filip Leonard & Bill Barberis komen weer naar Het Klokhuis voor vier avonden vol improvisatieplezier.  Zij die nog niet vertrouwd zijn met deze kleppers kunnen alvast een kijkje nemen op www.deboterbrigade.be.  Op 07/11/18, 12/12/18, 06/03/19 en 03/04/19 in theater Het Klokhuis!

  gezelschap: De Boterbrigade

  spelers: Ann Claes, Filip Leonard & Bill Barberis

  ticket: €10 + €1 reservatiekost

  start: 20u

  Theater Het Klokhuis

Speeldata:

7 november 2018, 12 december 2018, 6 maart 2019 en 3 april 2019, telkens om 20u
 -  Reserveren
 • EEN TENOR VOOR KERST

  DE SPELING

  EEN TENOR VOOR KERST

  Een heerklijke nostalgische deurenkomedie in de Kerstsfeer!  Wat als een beroemde Italiaanse operazanger niet opdaagt voor het jaarlijkse Kerstconcett en zijn plaats wordt moet worden ingenomen door het hulpje van de theaterdirecteur?  Tot zover lijkt er niets aan de hand... tot de tenor toch opduikt... 

Speeldata:

21, 22, 28, 29/12/18 om 20u30, 30/12/18 om 15u & 04/01/19 om 20u30
 -  Reserveren
 • SKYLIGHT

  MEMOIRE PERDUE

  SKYLIGHT

  Antwerpen. Linkeroever. Het appartement van Julie, een licht gedesillusioneerde lerares, vormt het decor van een onverwachte ontmoeting. Haar onaangekondigde gast is Tom, succesvol zakenman, geraffineerd charmeur, recent weduwnaar en, vooral, haar vroegere minnaar. In de onderkoelde sfeer van de nacht lijkt het erop dat het vuur van hun relatie opnieuw wordt aangewakkerd. Maar is dat wel mogelijk? Lukt het om tussen de scherven van een vorig leven iets op te bouwen? 

  Skylight (winnaar Olivier Award for best play) werd in 1995 gecreëerd in het National Theatre, waarna deze met succes naar West End en Broadway verhuisde. Onlangs werd de productie zowel in New York als in Londen hernomen.  Ook dit is een succesherneming voor Antwerpen.

  Auteur: David Hare

  Regie: Nick Delafontaine

  Cast: Nathalie Wijnants, Hans Ligtvoet, Emelien Raats

Speeldata:

11 januari 2019 om 20u30 & 13 januari 2019 om 15u00
 -  Reserveren
 • GENIET ERVAN!

  MARJAN BERK & JELKE SMIT

  GENIET ERVAN!

  Het golft door het land: GENIET ERVAN!

  Een warme golf van empathie, al was het alleen maar omdat onze economie nog steeds groeit. Wij vragen ons voortdurend af wáár die economie dan zo geweldig groeit?
  Daar proberen wij achter te komen, door ons volk voortdurend  aan te moedigen. Bij alles wat we doen roepen wij blij: "GENIET ERVAN! 'Iedere kop koffie die ons wordt aangeboden begeleiden we met onze doorleefde aanmoediging: "Geniet ervan!"

  Door de mindfulle mens er voortdurend van te doordringen, dat wij moeten en zullen genieten, gaat hij het zelf geloven. Een mindfull moment! Wij genieten. Dag en nacht. Zonder ophouden. Zo ook  vanavond, dus dames en heren:  

  GENIET ERVAN!


  Geniet ervan!  is een vrolijk muzikaal theaterprogramma over hoop, geloof en liefde. Twee generaties bezingen, spelen en lezen hilarische, schokkende, ontroerende en onvervalste levenservaringen.

  Marjan Berk (1932) was jarenlang werkzaam in cabaret (oa Lurelei), toneel, musical, film en televisie. Ze gaf meer dan 3500 lezingen, schreef ruim honderd scenario's, veertig romans, verhalen en kinderboeken. Ze is de koningin van het korte verhaal en weet altijd feilloos de finesses van het dagelijks leven bloot te leggen, met humor en zelfspot.

  Jelke Smit (1978) maakt het gevoel hoorbaar met haar warme stem en swingend touché. Ze ontving haar opleiding aan de jazz-afdeling van het Haags Conservatorium. Als improviserend theatermusicus en componiste werkt ze samen met diverse muziek- en jeugdtheatergezelschappen.

   

  Theater Het Klokhuis

  Tickets: €17 + €1 reservatiekost

Speeldata:

19 januari 2019 om 20u30
 -  Reserveren
 • HARD HART

  JOUW VERHAAL PRODUCTIES


  HARD HART

  Hard hart is een beklijvend theaterstuk over 2 zussen die het plots moeten redden in een wereld zonder hun moeder. Aan haar sterfbed beloven de zussen altijd voor elkaar te zullen zorgen. Terwijl de oudste elke dag gaat werken, moet de jongste binnen blijven voor haar gezondheid. Zij fantaseert over een wereld waar hun moeder een engel is, waar ze geen kwetsbaar hart meer heeft en waar ze kiest voor een ‘hard hart’. Stilletjes droomt ze over hoe het zou zijn als hun moeder ook hen komt halen. Het gemis van de moeder weegt erg zwaar, maar ze hebben elkaar: ‘Van zuster tot zuster, tot de dood hen scheidt’.

  Het theaterstuk gaat over onvoorwaardelijke familieliefde en fantastische dromen, maar ook over verantwoordelijkheid en eenzaamheid, over fantasie en realiteit. Een verhaal waarin heel wat mensen zich herkennen en dat niemand onberoerd laat. De poe?tische taal en gelaagde emoties zorgen ervoor dat het stuk blijft boeien.

  Hard hart is van de hand van Stefan Perceval, in een regie van Rikkert Van Dijck en wordt gespeeld door Annick Beirinckx en Annick De Smet, 2 actrices die heel wat ervaring hebben met rouw en afscheid (www.jouwverhaal.be). 

Speeldata:

9 februari 2019 om 20u30 en 10 februari 2019 om 15u00
 -  Reserveren

  TRAILER


 • VEERKRACHTIG ONTMOETEN

  RUTH DE BRUYNE

  VEERKRACHTIG ONTMOETEN

  Veerkracht, wat is dat nu precies?

  Mijn verhaal, het keerpunt in mijn eigen leven, 

  wil ik graag met jullie delen!

  Stilstaan, dagdromen, jezelf resetten en … heropleven.

  Opnieuw vol energie en vitaliteit in het leven staan.

  Ben je benieuwd? Kom dan luisteren!

   

  Tickets €10 + €1 reservatiekost

  Theater Het Klokhuis

Speeldata:

12 februari & 5 maart 2019 om 20u00
 -  Reserveren
 • WAAR ZIJN ZE GEBLEVEN?

  TG WUIVEND RIET

  WAAR ZIJN ZE GEBLEVEN?

  Waar zijn ze gebleven? is een eigenzinnige bewerking in monoloogvorm van het boek Vielleicht Esther van Katja Petrowskaja.

   

  Dit boek leest als het verslag van een persoonlijke zoektocht van Katja naar haar verdwenen familieleden en bestaat uit een verzameling van flarden: herinneringen, mijmeringen en feitelijk onderzoek, die elkaar afwisselen. 

   

  Het stalinisme en nazisme hebben erg huis gehouden in de familie Petrowskaja en maakten vele slachtoffers. Katja stapt in de voetsporen van haar verdwenen verwanten en reist naar Warschau, Moskou, Kiev en naar het voormalige strafkamp Mauthausen in Oostenrijk. Daar bezoekt ze de plaatsen waar haar verwanten hebben gewoond of zijn gestorven, en ze contacteert mensen van wie ze hoopt meer over het leven van haar familieleden te vernemen.

   

  Indirect zijn het boek en de voorstelling een eerbetoon aan de slachtoffers van de Holocaust en het stalinisme. Omdat er levens worden gereconstrueerd die door de mazen van de geschiedenis zijn geglipt. 

   

  Wat deze aangrijpende voorstelling wil aantonen, is dat het niet om het resultaat van de zoektocht gaat, maar om de tocht zelf. In zijn bewerking concentreerde regisseur André Lefèvre zich op de familieleden in de eerste lijn en de naaste verwanten. Hij accentueert de vernederingen, het onrecht en de absurditeit van een oorlog en maakt een verbinding in het hoofd van de toeschouwer met de actualiteit.

   

  Met Aafke Bruining heeft Tg WUIVEND RIET een uitstekende vertolkster voor de rol van Katja. Ze weet naast Katja immers ook aan allerlei andere personages ziel en gestalte te geven. Wat nodig is om de gruwelijke feiten in het verhaal te relativeren en zo - met typische Joodse humor - wat lichtheid te brengen in deze sombere geschiedenissen.

   

  De Holocaust en het stalinisme mogen nooit een fait divers worden, of een rist data in een geschiedenisboek. Wat André, Aafke én Tg WUIVEND RIET betreft, moeten het open wonden blijven én schandvlekken in het collectief geheugen. 

       Met: Aafke Bruining

       Belichting & geluid: Yorgo Fontaine

       Tekstbewerking & regie: Andre Lefevre

       Meer info: www.wuivendriet-writeon.be 

   

   Speeldata:

13 februari 2019 om 20u30
 -  Reserveren
 • VRANKE VROUWEN

  TG WUIVEND RIET

  VRANKE VROUWEN

  De theatervoorstelling VRANKE VROUWEN is gebaseerd op de biografieën van een aantal iconische vrouwenfiguren. Sommige zijn historische figuren, andere behoren tot het rijk van de verbeelding, van nog andere wordt het bestaan (met klem) ontkend … 

   

  Aafke Bruining en Ellen Van de Poel vertolken acht inspirerende en empathische vrouwen. Karakters die -ieder op hun manier- moe(s)ten overleven in een mannenwereld. Verhalen die raken, doen glimlachen, doen mijmeren, doen nadenken…

   

  Van de queeste van pausin Johanna, tot de apologie van Camille Claudel.
  Van Fanny Pistor, wiens alter ego S.M. ontdekt, tot verpleegster Mary Borden die haar oorlogservaringen in een veldhospitaal onthult. Van de schuilplaatsen van Ulrike Meinhof, naar Esrin in de hel van Mosoel. Van de schreeuw om erkenning van Lilith, tot de hulpkreet van de godin Europa.

   

  Rode draad en een centraal thema in VRANKE VROUWEN is … DE MAAN, symbool voor alles wat vrouwelijk is.

   

  Cast    Aafke Bruining, Ellen Van de Poel, Nele Peeters (sopraan), Tine Hubrechts (cello)

   

  Tekst & regie  Ed Vanderweyden

   

  Theater Het Klokhuis

   

  Tickets €17, €14 en €11

Speeldata:

donderdag 14 FEBRUARI 2019 om 20u30
 -  Reserveren
 • JIMI

  TG WUIVEND RIET

  JIMI

  Een 12-jarige jongen vertelt via zijn dagboek over het jaar na de verdwijning van zijn moeder.  Op eigenzinnige wijze en met veel verbeeldingskracht besluit de jongen naar zijn moeder op zoek te gaan.  Bij de zoektocht krijgt hij de hulp van een onverwachte partner want in zijn wanhoop creëert hij een fantasievriend...

  Kabouters bestaan niet.  Maar in JIMI zitten ze op een bank in het park of komen ze stiekem in je slaapkamer rondneuzen.  Kabouter Jimi is echter geen zachtaardige Plopfiguur met blozende wangetjes.  Hij stinkt een uur in de win, spuwt op de grond, rookt en vloekt als een ketter.

  JIMI is een voorstelling over verlies en hoe we allemaal onze eigen weg moeten zoeken om het verlies van wat ons dierbaar is al dan niet goedschiks te accepteren.  Dat we daarbij soms (ver)dwalen, ligt voor de hand.

  Neventhema's zijn de (on)macht van (de) taal, de logische absurditeit van de dood en de onmogelijkheid om een mens ooit echt te kennen.  Ecce homo.

   

  Cast  Yorgo Fontaine, Dirk De Deken, Nathalie Haspeslagh, Ivo Ceulemans, Cis Van Peer.

  Tekst  Cis Van Peer

  Regie  Ed Vanderweyden

  Theater Het Klokhuis

  Tickets  €17, €14 & €11

Speeldata:

vrijdag 15 februari 2019 om 20u30
 -  Reserveren
 • PAS DE TROIS

  TG WUIVEND RIET

  PAS DE TROIS

  Het slagveld van, en na, de liefde.

  Met Pas De Trois doet Tg Wuivend Riet aan tekst- en taalonderzoek.  Inspiratiebronnen waren teksten van Jean Genet, Harold Pinter, Rainer Werner Fassbinder, Woody Allen en Ingmar Bergman.

  Een Pas De Trois is én een dans uit het klassieke ballet, én een dressuurproef voor paarden.

  Bij Tg Wuivend Riet wordt het een psychologisch drama over hoe relaties beginnen, (al of niet) werken, eindigen en... opnieuw beginnen.  Soms is het arena dat van de paardans, dan weer dat van het slagveld nà de liefde.

  Met Nathalie Haspeslagh, Ellen Van de Poel, Dieter Dresselaers en Cis Van Peer

  Soundscape Dieter Dresselaers

  Tekst & regie Ed Vanderweyden

  Theater Het Klokhuis

  Tickets €17, €14 & €11

Speeldata:

zaterdag 16 februari 2019 om 20u30
 -  Reserveren
 • ROYAAL GEFLUSHED

  CHRISTIAN CELINI

  ROYAAL GEFLUSHED

  Rettekettet, het is zover!  Christian Celini springt den dieperik in, hoofd eerst, borst vooruit, zicht op oneindig,... En dit voor zijn allereerste  SOLO voorstelling! 

  Een Cabareteske/Stand-up vertelling waar ook al eens in gedanst mag worden, en lieft veel gelachen.  Want lachen is fijn!  Lachen met zichzelf, lachen met de ander, lachen met de situatie...  Bij de geboorte heeft Christian een paar leuke kaarten getrokken en de kaart van de lach is er één van.  Maar soms lukt het lachen niet meer.  Social media, sensatie tv, nieuws, ouder worden... Soms moeten de kaarten herschikt worden.  Moeten we dan streven naar een Royal Flush?  Of ben je Royaal Geflushed?

  van & met Christian Celini

  tikcets €12 + €1 reservatiekost

  Theater Het Klokhuis

   

Speeldata:

28 februari, 1 & 2 maart 2019 om 20u30
 -  Reserveren
 • LA ULTIMA ROCA

  FLOR DE AMOR


  LA ULTIMA ROCA

  Er zweeft een rots door de ruimte.

  Dit is de rots van de menselijkheid, de laatste die ons blijft. Flor de Amor bezingt haar, vurig, bevlogen van liefde voor het leven, de natuur, de mensen.

  Zoals in al de jaren van haar bestaan verloochent Flor de Amor haar Latijns-Amerikaans karakter niet.

  Ditmaal zijn teksten en composities van eigen hand, gedreven door levenservaring en verdiept vakmanschap.

  Er zijn nieuwe opgetogen ritmes en af en toe een ballade met de charme van de eenvoud.

  Vaar mee in het bootje van Flor de Amor, ga aan land op de laatste rots en laat je meenemen door dit viertal rasmuzikanten!

  zang, gitaar, requinto Sandra Coelers

  fluiten, zang Marjolein Kempen

  accordeon, mandola Fried Manders

  contrabas, zang Marlon van Mook

   

  9 maart 2019 om 20u30 – Theater Het Klokhuis

Speeldata:

9 maart 2019 om 20u30
 -  Reserveren

  TRAILER


 • 75 HOERA!

  PETER FABER

  75 HOERA!

  75 Hoera! 

   

  Hangen of Leven!

  Leven is een werkwoord
  Je lijf is je voertuig, je Ferrari
  Je hart de motor, je adem de brandstof en je mind de TomTom,
  En jij bent de bestuurder... een leven lang

  Een uit Peter Fabers praktijk geboren interactief programma.
  Sleutel woorden: levenslust, humor, energie, gouden tips,inspirerend en vitaliserend voor iedereen die het Leven wil Vieren van eerste kreet tot laatste zucht!

  Theater Het Klokhuis

  Tickets: €17 + €1 reservatiekost

Speeldata:

zaterdag 16 maart 2019 om 20u30
 -  Reserveren
 • LA DIETRICH

  BLOND EN BLAUW THEATERPRODUCTIES

  LA DIETRICH

  Wilma Bakker alias La Sirène is de legendarische MARLENE DIETRICH.

  Von Kopf bis Fuss begeleid door piano Maestro Eric Lensink. 

  Met oogstrelende en verrassende filmbeelden uit de epoque van Dietrich samengesteld door Michael Helmerhorst/Picture search.

  De magie van de beroemde filmdiva van de 20ste eeuw gepresenteerd in een 'Tour de Chant' van Berlijn naar Hollywood, Las Vegas en Parijs wordt versterkt met uniek filmmateriaal en scènes uit haar turbulente leven.

  Haar doorbraak en sterrenstatus in de opkomende filmindustrie, de onsterfelijke songs, haar moedige rol in WOII en gepassioneerde, rebelse invloed op de vrijheid van de vrouw hebben Marlene tot een legende gemaakt en komen in deze hommage indrukwekkend tot leven.

  De roemruchte biografie van haar dochter, Maria Riva, vormt een inspiratiebron en rode draad in de muzikale, filmische voorstelling & hommage aan de onvergetelijke La Dietrich.

  met Wilma Bakker alias La Sirène: Marlene Dietrich

  Erik Lensink: piano maestro

  Michael Helmerhorst: regie & advies

  Picture Search: film archive & montage

  Martin Pluimers: fotografie & beeldtechniek

  Michel Ruijgrok artdirctor E.S.T.I.D.A.: kostuums & decor

  Producent: Blond & Blauw theaterproducties www.blondenblauw.nl

Speeldata:

zaterdag 23 maart 2019 om 20u30 & zondag 24 maart 2019 om 15u00
 -  Reserveren
 • OMA

  3DE JAARSSTUDENTEN FONTYS HOGESCHOOL VOOR DE KUNSTEN - TILBURG

  OMA

  Wie kent Kniertje niet, de hoofdpersoon uit "Op hoop van zegen" van Herman Heyermans, de stuurse, maar eenzame vissersvrouw, die haar kinderen en man aan de zee verloor. Op haar baseerde Alexandra van Marken een nieuw vissersdrama, waarin we haar 8 kleinkinderen volgen. Hoe staan deze jonge mensen uit de haven in het leven, hoe kijken ze aan tegen het geloof, hoe gaan ze om met de bekrompen wereld van het kleine dorp waar ze zijn geboren. Waarom zijn hun vaders zo jammerlijk verdronken, en bestaat er vis in de hemel? 

  De spelers zullen al deze vragen graag beantwoorden in het nieuwe muziektheaterdrama: "Oma". 

   

  script & regie Alexandra van Marken

  vocal coaching Jack Breikers

  begeleiding Don Frints

  muziek & liedteksten divers o.a. Jeroen Zijlstra, Ramses Shaffy, Don Frints, Hans Sleurink

  licht en techniek Jan van Breugel & technici Vlaams Fruit

Speeldata:

25 & 26 maart 2019 om 15u30 > UITVERKOCHT! 26 maart 2019 om 20u30
 -  Reserveren
 • INBRAAK

  KUNSTENCENTRUM VLAAMS FRUIT

  INBRAAK

  Na een feestje betrapt een welgesteld echtpaar een inbreker op heterdaad.  Dit in onze samenleving banale gegeven, verandert in een nachtmerrie wanneer de inbreker de overhand haalt, maar tegelijk wordt herkend.

  Er rest hem slechts één mogelijkheid: het echtpaar het zwijgen opleggen.

  Niet eenvoudig als je geen echte moordenaar bent.

  Tijdens de erop volgende, nachtelijke confrontatie verdwijnt bij alle aanwezigen geleidelijk het dunne laagje beschavingsvernis. Eén en ander loopt op gruwelijke wijze uit de hand.

  De even gewelddadige als verrassende ontknoping laat het publiek echter toch nog tot de laatste zin in het ongewisse over de ware toedracht.  Een bedrieglijk eenvoudige thriller, waarbij vooral het hoge realiteitsgehalte - dit kan iedereen overkomen - een extra pigment vormt. 

  van Rudy Soetewey

  met Marieke van Hooff, Wim Peters & Ludo De Wit

  regie Catrien Hermans

  scenografie Hanneke Van de Kerkhof

Speeldata:

25, 26, 27 april 2019 en 2, 3, 4, 16 & 18 mei 2019 om 20u30, 28 april 2019 en 5 & 19 mei 2019 om 15u00
 -  Reserveren
 • MIJN BRILJANTE SCHEIDING

  PALJAS PRODUCTIES

  MIJN BRILJANTE SCHEIDING

  Mijn Briljante Scheiding is een…nu ja, briljante monoloog.  Het personage Angele, verwikkeld in een lang aanslepende echtscheiding doet haar verhaal op een eerlijke, confronterende, soms pijnlijke manier, maar vol van amusante anekdotes. Het stuk springt van het tragische naar het komische in een oogopslag.  Om te lachen ‘ door je tranen heen.’  Grappig, intelligent en vol emoties.  Verwen jezelf.

  van Geraldine Aron

  met Annemarie Picard

  regie Machteld Timmermans

  Theater Het Klokhuis

Speeldata:

19 oktober 2019 om 20u30
 -  Reserveren
 • TUSSEN ZUSSEN

  PALJAS PRODUCTIES

  TUSSEN ZUSSEN

  Isabel bezoekt haar zus Linda. De zussen zijn totaal verschillend .  Linda  is moeder van 3 kinderen en gelukkig getrouwd met een tandarts. Isabel is een talentvolle kunstenares met een voorkeur voor foute mannen. Het duurt  niet lang of de strijdbijl wordt liefdevol  opgegraven en  ze hervallen in hun kinderachtige typische zussen gekibbel waar verleden en heden cruciaal blijken te zijn. Blijven ze steken in het verleden, of zijn ze in staat hun leven een andere wending te geven? Blijkt dan ook nog dat  Isabel met een bepaalde missie naar haar zus is  gekomen … Een indringende voorstelling over de moeizame relatie tussen twee zussen. Humor en ontroering.

  van Myranda Jongeling (gebaseerd op een roman van Tessa de Loo)

  met Marleen Merckx en Anne-Mieke Ruyten

  regie Els Olaerts

  Theater Het Klokhuis

Speeldata:

7 maart 2020 om 20u30
 -  Reserveren

Julles - Kunstencentrum Vlaams Fruit

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van de opkomende evenementen bij KC Vlaams Fruit.

Vind ons op:

Facebook icon Youtube icon Instagram icon