Producties

 • DE BOTERBRIGADE

  DE BOTERBRIGADE

  Een brigade van 3 speelt door en in elkaar vloeiende verhalen, een netwerk van vertelsels. Op het podium ontstaan. Geïmproviseerd. Mooi, grappig, bevreemdend, herkenbaar. Zonder scenario maar net zo écht als goei boter. Steeds met dat ene onmisbare: jij. Jij brengt ons het element dat alles bijeenhoudt. Jij bepaalt het beleg, zij smeren de boterham.

  Drie toppers uit het Vlaamse improvisatiewezen - Guillaume Barberis, Filip Leonard en Ann Claes - komen de BIL-stal uit en brengen eigenzinnig longform improvisatietheater op.

  Gezelschap: De Boterbrigade

  Acteurs: Guillaume Barberis, Filip Leonard en Ann Claes. (voor de voorstellingen in maart en april wordt Guillaume Barberis vervangen door een gastacteur)

  Zaal: Theater het Klokhuis

  Prijs: € 8,00 

Speeldata:

3 mei
 -  Reserveren
 • GELUKZOEKER

  Bert GabriŽls

  GELUKZOEKER

   

  Bert Gabriëls maakte naam met programma's als Zonde van de Zendtijd en Advocaat van de Duivel, maar ook met de docureeks Terug naar Eigen land. Met al die ervaringen op zak gaat hij weer het podium op voor het pure comedywerk.

  In z'n nieuwe show gaat Bert op zoek naar geluk. In een zotte wereld, in rare mensen, in dikke boeken en in de krant, overal zit wel wat geluk. Bert hakt het eruit met stevige grappen, scherpe observaties en veel harde meppen humor. En geeft een 100% garantie op geluk, al vanaf de aankoop van een kaartje. Want een heel groot deel van geluk, zit in gelul.


  “Gabriëls is een van de meest veelzijdige Vlaamse komieken.” - De Morgen

  Productie: Gaya Scienza
  Tekst & Spel: Bert Gabriëls
  Zaal: Theater het Klokhuis

  Prijs: €11

  Foto: Johannes Vande Voorde

Speeldata:

11 mei 2017
 -  Reserveren
 • DE BANALITEIT VAN DE OORLOG

  Den 100&7

  DE BANALITEIT VAN DE OORLOG

   

  Een intrigerend en abstract stuk, gemaakt en gespeeld door jongeren.  Een stuk dat je met vragen achter zal laten.  Een zichzelf herhalend patroon zonder begin en zonder einde.

  De banaliteit van dit alles is de aardappel.  Kijk hoe lelijk, hoe aards, en toch eet iedereen er van.  Iedereen, zonder uitzondering.  Ook al wil je het niet, je hebt ervan gegeten...

   

  Gezelschap: DEN 100&7 - KUNSTHUMANIORA ANTWERPEN

  In samenwerking met: Jeugdcentrum De Visit

  Tekst: Jochem Smits

  Zaal: Theater het Appeltje

  Prijs: €6, €5 (studenten <26), €4 (per groep vanaf vijf personen)

Speeldata:

12 en 13 mei 2017 om 20.30 uur
 -  Reserveren
 • WALL OF HOPE - You're welcome

  tg WON

  WALL OF HOPE - You're welcome

   

  ‘Toneelcompany Qualy (voorheen koninklijke theatergilde ‘De Plankenvrienden’) brengt een eigenzinnige bewerking van een klassiek moordverhaal. Een bekende whodunit, maar met een actuele twist. De vluchtelingencrisis, terrorisme én onze klassieke Vlaamse warmte en gastvrijheid: ze doen allemaal mee.
  Met alle bekende gezichten uit vorige topvoorstellingen van ‘De Plankenvrienden’. Maar ook met nieuw en ‘kleurrijk’ talent…
  Laat u verrassen door een dolle avond, waar spelplezier én maatschappelijk engagement hand in hand gaan!
  tc Qualy - the Art is in the Quality’

  Gezelschap: tg WON

  Acteurs: Sabine Goossens, Tom Vanqaethem, Eva Heuts, Lieve Vanachter en Sam Mampaey

  Regie: Annelore Stubbe

  Zaal: Theater het Klokhuis

  Tickets: info.tgwon@gmail.com

Speeldata:

zaterdag 13 mei om 20.00 uur en zondag 14 mei om 15.00 uur
 -  Reserveren
 • VAUDEVILLE


  VAUDEVILLE

   

  Johan is geen nachtbraker en alles behalve extravagant, maar er is iets aan Club Vaudeville dat hem mateloos intrigeert. 's Avonds, staat hij vaak onder het schijnsel van een lantaarnpaal te kijken wie er allemaal de club binnengaan. Soms zet hij zelfs een paar passen richting de entree. Zijn collega's op de bank of zijn vrouw en twee zoons zullen het nooit begrijpen; Johan begrijpt het zelfs niet eens. Wat zou een keurige man te zoeken hebben in zo'n obscure kelder vol criminelen en kunstenaars? Dat is precies wat Johan deze nacht uit gaat zoeken.

  Als hij voet in Vaudeville zet, opent Mackie Magnolia de avond net met 'I'm just a gigolo'. Dat zet de toon voor een nacht vol ontdekkingen in de duistere wereld van teveel drank, te weinig liefde, van louche handel in alles wat God verboden heeft. Een wereld vol decadentie, melancholische glamour èn muziek. Muziek die het leven niet mooier wil maken dan het is, maar het juist intens en vol wil laten klinken. Als Mackie Magnolia 'Surabaya Johnny' of 'Ich bin von Kopf bis Fuss aus Liebe eingestellt' zingt waant Johan zich in het Berlijnse Tingel Tangel Theater, 'Mon homme' en 'Hot hot hot dance' doen de Folies Bergère en de Moulin Rouge in Parijs voor zijn ogen tot leven komen. Plaatsen waar Johan nooit dacht te komen. Zijn leven bestaat uit werken bij de bank om de hypotheek te betalen aan diezelfde bank. En hij dacht dat hij goed bezig was. Tot vannacht. 'I ain't got nobody... I'm so sad and lonely,' zingt Mackie Magnolia.
  En dan realiseert Johan zich dat hij en Mackie helemaal niet zoveel verschillen. Het enige verschil is dat Johan ooit voor zekerheid ging en Mackie, die koos het nachtleven. En nu Johan daar is twijfelt hij, het is nou niet dat in zijn gewone keurige leven iemand naar hem omkijkt. Wat zou er gebeuren als hij Vaudeville nooit zou verlaten?

  Tango Extremo brengt met Vaudeville in hun achtste voorstelling een muzikale ode aan de kracht van de mens om zich staande te houden, om door te leven, ook al zijn we 'just a gigolo'.

  Gezelschap: Tango Extremo

  Muziek: Tanya Schaap, Ben van den Dungen, Hans van der Maas, Rob van Kreeveld, Thomas Pol, Job Hubatka

  Special Guest: Joris Lutz

  Zaal: Theater het Klokhuis

  Prijs: €17, €15 (60+), €13 (studenten)

Speeldata:

19 mei 2017
 -  Reserveren

  TRAILER


 • ER WAS EENS...

  een voorstelling op rijm

  ER WAS EENS...

  'Keizers en dochters, wie kent ze nu niet?  Er zijn zoveel sprookjes waarin je ze ziet.'

   Hiermee begint deze heerlijke voorstelling met originele sprookjes van Andersen, de gebroeders Grimm en 1001 nacht.

  Wil je alles weten over de twee gemene zussen van Belle in Belle en het Beest?  Ben je benieuwd of de grot nog steeds met 'Sesam op u?' opengaat?

  Kom dan zeker kijken en laat je verrassen en meeslepen door deze klassiekers in een nieuw jasje, en het gezelligste theatertje van Antwerpen.

  Van & met: Marieke van Hooff

  Zaal: Het Appeltje

  Tickets: €9 & €13

  Foto copyright: Giraf Books

Speeldata:

premiŤre + boekvoorstelling 19 mei om 19.30 uur, 20, 24, 25, 26, 27 & 28 mei om 15.00 uur
 -  Reserveren
 • BLIJ VERS

  Erik Burke

  BLIJ VERS

   

  Proficiat! Ondanks een vervelende baas, spanningen in huis, enge ziektes en algehele wereldellende blijft u stand houden. En dat mag met enige blijheid gevierd worden.

  Met Blij Vers serveert Erik Burke inspiratie voor volhouders. Zijn verzameling blije verzen en deugddoende verhalen, maken van ons allemaal… blijvers!

  Blij Vers. Vitamines voor lichaam en ziel.
      
  Erik Burke maakte eerder met veel succes de literaire conferences VertederDingen en Prioritijd. Ook in deze gloednieuwe voorstelling serveert hij op interactieve wijze en met de knipoog een brede waaier aan verrassende auteurs.

  Spel en tekst: Erik Burke

  Zaal: Theater het Klokhuis

  Prijs: €17, €15 (60+), €13 (studenten)

Speeldata:

20 en 21 mei 2017
 -  Reserveren
 • CLOSED WORLDS

  Anima Vinctum

  CLOSED WORLDS

   

  CLOSED WORLDS is een collage van ideeën, metaforen en gevoelens. In een zoektocht naar het ‘menselijke’ worden we geconfronteerd met de actualiteit, maar ook met individuele verhalen, het gemis of/en het verloren gaan van communicatie, het zoeken naar antwoorden en het onderhevig zijn aan invloeden van buitenaf.  Een reeks van korte scènes, sommige met een verhaal, anderen gericht op een ‘moment’, maar altijd met elkaar verbonden.

  De toeschouwer in een andere stemming brengen, tot nadenken zetten door hem/haar te confronteren met ‘de mens en al zijn complexen’, de gesloten werelden in onszelf.'

  Er werd op zoek gegaan naar mensen die zulke ‘niet-meer-kunnen-communiceren’ momenten hebben doorgemaakt. Hun teksten vormen de basis van de gesproken scènes. Ook talrijke kunstwerken en kunstenaars vormden een inspiratiebron: Pieta’s - Klaus Slutter, F.X. Messerschmitt, Vlaamse Primitieven, C.D. Friedrich, Goethe en vele anderen.

  De muziekkeuze was puur (Purcell, Schubert, Schumann, Chopin, e.a.) om een voorstelling te maken ontdaan van alle ballast.  Elke beweging heeft betekenis en zet de verbeelding in gang...  

  Gezelschap: Anima Vinctum

  Acteurs: Jacques De Bock, Chris De Feyter, Laetitia Van Haverbeke, Hanneke Van De Kerkhof, Dave Wiggers, Glenn Desmedt, Chris Franquet, Simon Rubbrecht

  Tekst: Dave Wiggers, Jacques De Bock, Hanneke Van De Kerkhof

  Regie: Jacques De Bock

  Scenario: Dave Wiggers

  Choreografie: Laetitia Van Haverbeke, Chris De Feyter
   
  Piano: Nils Van Der Plancken

  Zaal: Theater het Klokhuis

  Prijs: €18

Speeldata:

1, 2 en 4 juni 2017
 -  Reserveren
 • DE LENING

  Kunstencentrum Vlaams Fruit

  DE LENING

   

  Gilbert is op zoek naar een lening, maar wordt al voor de vijfde keer afgewezen. Hij haalt alles uit de kast om de bankdirecteur te overtuigen, maar niets helpt. Dan ziet Gilbert een familiefoto op het bureau van de directeur staan en probeert hem dit maal op een heel andere manier te overhalen de lening toe te kennen.

  De Lening van Galceran is een zwarte komedie over economie, de crisis, wanhoop en de broosheid van mensen.  Over relaties die op het eerste zicht niet veel zeggen, maar toch de nodige, onmiskenbare parallellen vertonen.

  Het stuk ging in première in 2013 in het Villaroel Theater in Barcelona en speelt in november in Het Klokhuis. Van dezelfde auteur bracht Kunstencentrum Vlaams Fruit in 2012 al De Grönholm Methode, een stuk over de sollicitatieprocedure bij een multinational.

   

   

  Gezelschap: Kunstencentrum Vlaams Fruit
  Acteurs: Marc Bellekens & David Verbeeck

  Tekst: Jordi Galceran (vertaling Antonio Albaladejo)

  Regie: Catrien Hermans

  Zaal: Theater het Klokhuis
  Prijs: € 17,00, €15 (60+), €13 (studenten) 

   

Speeldata:

8 juni tot en met 18 juni 2017
 -  Reserveren
 • INSPIRING LIVES!

  3PEES

  Een avond vol inspiratie, goede ideeën, nieuwe inzichten, levenslessen en krachtige boodschappen. Deze avond is een geweldige remedie voor al wie genoeg heeft van het alomtegenwoordige doemdenken. U maakt kennis met 7 uitdagende keynotesprekers die hun eigen verhalen presenteren. Kortom: boeiende verhalen van interessante mensen. Een avond die je zeker niet onberoerd laat.

  De 7 sprekers volgden het traject “spreken als TED-keynotetraining” van inspiringspeech.be waarin ze intensief begeleid en getraind werden tot aanstekelijk enthousiasme en prikkelend vertellen door Peter Perceval, An Nelissen en Veerle Eyckermans.

   

  Organisatie: 3PEES

  Gastsprekers: Fatima Larit, Maurits Van Dijk, Christel Meertens, Tania Bastiaensens, Margo Vermeirren, Amy Indjal en Frederik Jacobs

  Zaal: Theater het Klokhuis

  Prijs: €18

Speeldata:

24 juni 2017 om 20.30 uur
 -  Reserveren

  TRAILER


 • IK NOEM ROGER

  Oozenfant

  IK NOEM ROGER

  Een West-Vlaamse geestelijke neemt het woord.  De voormalige bisschop moest zijn ontslag indienen nadat bekend werd dat hij een minderjarige neef jarenlang seksueel misbruikte.

  Maar bisschop Roger is niet van plan deemoedig het boetekleed aan te trekken.  Hij vraagt een cameraman zijn fervente verdedigingsrede te registreren 'voor op YouTube'.  Slaagt hij in zijn opzet?  Reikt Roger een afdoende verklaring voor zijn daden aan?

  IK NOEM ROGER is een schrijnend-groteske apologie van een man in het verborgene, een man die zich als dienaar van God vrij van zonden waant, een man die maar één uitweg ziet.

   

  Gezelschap: Oozenfant

  Acteur: Willy De Greef

  Multimedia: Matthias Beunen

  Tekst: Louis van Dievel

  Zaal: Theater Het Klokhuis

   

   

Speeldata:

vrijdag 8 en zaterdag 9 september 2017 om 20.30 uur, zondag 10 september 2017 om 15.00 uur
 -  Reserveren
 • WANNES MEETS DJANGO

  JOKKE SCHREURS QUARTET

  WANNES MEETS DJANGO

  Wannes Van de Velde is in Nederlandstalig België vooral bekend als bard en liedschrijver, veel minder als componist. Nochtans hebben Wannes en de zijnen, denk maar aan Walter Heynen, een schat aan schitterende composities afgeleverd, die ook zonder tekst moeiteloos overeind blijven. 

  Jokke Schreurs wil met zijn quartet dit aspect van Wannes speciaal belichten. Jokke Schreurs is bekend als gitarist en vertolker van muziek van Django, maar nu Wannes dus. 


  Wat zou er gebeurd zijn als Django Wannes had kunnen kennen? Dit misschien...

  Muzikanten: Jokke Schreurs, Sam Vloemans, Henk De Laat en Luc Vanden Bosch

  Zaal: Het Klokhuis

  Tickets: €21

   

   

Speeldata:

zaterdag 16 september 2017
 -  Reserveren
 • VOOR HET BLOK

  Driemaal Plankenkoorts


  VOOR HET BLOK

   

  Een lege theatervloer, een goedgevuld kledingrek en een kist vol attributen. Dat zijn de ingrediënten voor de nieuwe voorstelling van Drie Maal Plankenkoorts.


  In “Voor het blok” duikt DMP in de wereld van het improvisatietheater. Aan de hand van de 7 hoofdzonden en geïnspireerd op de lokale actualiteit krijgen de acteurs prikkelende situaties voorgeschoteld. Aan hun de enerverende taak om deze situaties uit te werken tot intieme, spannende scènes. Een afwisselende theatervoorstelling die ontstaat voor de ogen van het publiek. Steeds verrassend, als het leven zelf.

  Gezelschap: Drie Maal Plankenkoorts

  Acteurs: Bas Ambachtsheer, Myrthe Michielsen, Ad Paantjens en Dragan Zuijkerbuijk. Elke voorstelling worden zij geflankeerd door enkele gastacteurs.

  Concept en spelleiding: Corné van Sprundel

  Zaal: Theater het Klokhuis

  Prijs: €17, €15 (60+), €13 (studenten)

   

Speeldata:

5 oktober 2017
 -  Reserveren

  TRAILER


 • MENS!

  Vreak

  MENS!

Speeldata:

vrijdag 13, zaterdag 14, vrijdag 20 & zaterdag 21 oktober 2017 om 20.30 uur
 -  Reserveren
 • HIER BEN IK

  HIER BEN IK

  Frank Boddin groeit op in Ternat als zoon van een pianostemmer en leert zichzelf piano door liedjes van de radio na te spelen.

  In 2016 bracht hij zijn Nederlandstalig debuutalbum uit.  Radio 2 pikt meteen een eerste liedje op en muziekjournalist Bart Steenhaut spreekt van een 'juweel van een plat, kleinkunst met de hartslag van pure popmuziek.'  Ook de gebroeders Walschaerts van Kommil Foo zijn enthousiast.  Ze werken mee aan een nummer en zingen en geven samen met Frank de aftrap van een releasetour in Vlaanderen.

  Frank werkt nu aan een zaalshow met muziek en humor en doet een eerste try-out in theater Het Klokhuis. In zijn programma ‘Hier Ben Ik’ doet hij uit de doeken waarom hij hier nu pas is...

  Acteur: Frank Boddin

  Tekst: Frank Boddin

  Zaal: Het Klokhuis

  Prijs: €17, €15 (60+), €13 (studenten)

Speeldata:

zondag 15 oktober om 20.30 uur
 -  Reserveren
 • DROOMPRINSES

  DE PROEFKONIJNEN

  DROOMPRINSES

  Wil je ’s nachts ook nooit gaan slapen? Jammer, want als je slaapt gaat er een wondere wereld open waarin je alles kan beleven wat jij wil! Alles wat overdag niet kan of mag, kan ’s nachts wel. Daarom houdt Isa zo van slapen. Zij is een prinses en ’s nachts beleeft ze de spannendste avonturen. Af en toe is ze wel een beetje bang in het donker, maar daar heeft ze geweldige truukjes voor!
   
  Droomprinses, voor iedereen die niet graag naar bed gaat; Over alles wat je 's nachts kan beleven dat je overdag niet kan; Over prinses Isa die ontdekt dat alle dromen verdwenen zijn, omdat ze er zelf blijkbaar een beetje te veel heeft gehad... Een interactieve voorstelling waarin de kinderen helpen de dromen terug te halen, zich moeten inleven en vooral: mògen dromen!

  Gezelschap: De Proefkonijnen

  Actrice: Daphne Paelinck

  Tekst & Regie: Randall Van Duytekom

  Zaal: Theater Het Appeltje

  Tickets: €9 & €13

Speeldata:

zaterdag 21 & zondag 22 oktober 2017 om 14 uur - woensdag 1 en donderdag 2 november 2017 om 14 uur
 -  Reserveren
 • VERONIQUE SODANO

  Sodano featuring de Band

  VERONIQUE SODANO

  Veronique Sodano featuring de Band is een band die je gezien en gehoord moet hebben!  Energiek, meeslepend en overweldigend.  Groots en intiem tegelijk.

  Met een onaflatende hartstocht zuigt Veronique je mee in liedjes die je niet meer loslaten.

  Haar stem verleidt, maakt vrolijk, ontroert en geeft energie, heel veel energie.

  Omringd door de beste muzikanten van Den Haag en Rotterdam maakt Veronique Sodano muziek die origineel en bijzonder is.

  Een nieuw genre wat nergens mee te vergelijken valt: funky, jazzy, poëtisch en met teksten in het Nederlands.

  Door de jazz achtergrond van de band is er constant ruimte voor spontaniteit; waardoor de muziek scherp en speels blijft.

  Veronique Sodano weet als frontvrouw, door haar ontwapenende persoonlijkheid en achtergrond als cabaretière, op een verfrissende manier het publiek te betrekken en mee te nemen in de muziek.

  Quotes uit de media over vorige theaterprogrammas en muziek:

  Telegraaf

  "….haar stem, haar muziek en haar warme persoonlijkheid zijn nu al onweerstaanbaar." Cultuurbewust.nl

  "Sodano weet hoe ze klein moet zingen én hoe ze alle registers kan opentrekken. En dat ogenschijnlijk zonder moeite."                                CultuurPodium.nl

  Gezelschap: Sodano featuring de Band

  Zang: Veronique Sodano

  Bandleden: (sax) David Lucas, (piano) Rein Godefroy, (gitaar) Guy Nikkels, (bas) Luciano Poli, (drums) Mark van Kersbergen

  Zaal: Het Klokhuis

  Tickets: €17

Speeldata:

vrijdag 27 oktober 2017 om 20.30 uur
 -  Reserveren
 • DAT HEET DAN GELUKKIG ZIJN

  DAT HEET DAN GELUKKIG ZIJN

  Mary Boduin vertelt het verhaal van Ann Christy

  Gezelschap: PLUS Producties

  Spel: Mary Boduin (woord), Natalie Schoonbaert (zang), Dirk Van der Linden (muziek)

  Zaal: Theater Het Klokhuis

  Prijs: €17, €15 (60+), €13 (studenten) 

Speeldata:

zaterdag 28 oktober 2017 om 20.30 uur
 -  Reserveren
 • SELAMAT MAKAN - SMAKELIJK ETEN

  ROY EN HEDY GR‹NEWALD

  Tickets: €15

Speeldata:

3 NOVEMBER 2017
 -  Reserveren
 • IN DE WOLKEN

  KONING TRITON

  IN DE WOLKEN

  In deze herneming van hun derde productie zit het komisch duo aan het stuur van een Boeing 747 naar bestemming onbekend. Ze trekken naar de top van de wereld, want Dubai is te duur; kopen een robot die alles kan, maar niet alles wil; en vinden de mooiste darmflora die ze ooit gezien hebben. En Johnny natuurlijk. Die doet een gooi naar de eerste plaats op de jaarlijkse karaoké van camping ‘De Regendruppel’ in Wechelterzande.
   
  ‘In de wolken’ is een turbulente vlucht van hilarische en absurde sketches waarin beide heren alle levensvragen vakkundig (of was het angstvallig?) uit de weg gaan. Zoals het bijna-dertigers betaamt! Maar ondertussen scheurt die Boeing aan een razend tempo verder…

  Gezelschap: Koning Triton

  Acteurs: Ken Van Leekwyck & Randall Van Duytekom

  Tekst: Ken Van Leekwyck & Randall Van Duytekom

  Speladvies: Steven Goegebeur

  Zaal: Theater Het Klokhuis

  Tickets: €13, €15 & €17

   

Speeldata:

vrijdag 10, zaterdag 11, zondag 12, donderdag 16, vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2017
 -  Reserveren
 • LA PETITE VADROUILLE

  LA PETITE VADROUILLE

  Lezing over Louis de Funès en de Franse komische cinema

  Acteur: Michel Follet

  Tekst: Michel Follet

  Zaal: Het Klokhuis

  Prijs: €15

Speeldata:

22 november 2017 om 20:30, 23 november 2017 om 15u en 20u30, 24 november 2017 om 20:30u
 -  Reserveren
 • BLIND GEHEUGEN

  PALJAS PRODUCTIES

  BLIND GEHEUGEN

  Een oudere acteur wordt na een voorstelling ontslagen.

  Omdat hij zijn teksten niet meer kan onthouden?...

  De dokters hebben namelijk de ziekte van Alzheimer vastgesteld.

  Hij voelt zich verloren.

  Het décor van zijn laatste voorstelling wordt afgebroken.

  Ook zijn wereld verpulvert, korrel voor korrel.

  Het aanvaardingsproces is moeilijk.

  Hij voert een gesprek met de theatertechnicus.

  Het wordt een gesprek vol dramatiek, soms agressie maar ook met humor.

  Hij lardeert zijn verhaal met vele anekdotes en herinneringen uit het theater en uit zijn leven.

  Het is zijn laatste keer op de "bühne", zijn zwanenzang.

   

  Acteur: Gerd De Ley

  Tekst: Eddy Van Ginckel

  Regie: Herman Boets

  Zaal: Theater het Klokhuis

  Prijs: €17, €15 (60+), €13 (studenten)

Speeldata:

25 november en 26 november
 -  Reserveren
 • BOMANS - BINNENPRETJES

  BOMANS - BINNENPRETJES

  Vertoning rond teksten van Godfried Bomans

  Acteur: Erik Van Herreweghe

  Zaal: Het Klokhuis

  Prijs: €16

  Op donderdag 07/12/17 kan u voor €20 uw ticket + taart + koffie reserveren voor de voorstelling 14.00u.

  Op zondag 10/12/17 kan u voor €20 uw ticket + cava + hapje reserveren voor de voorstelling van 11.00u.

  Evenveens op zondag 10/12/17 kan u voor €20 uw ticket + taart + koffie reserveren voor de voorstelling van 15.00u

Speeldata:

Donderdag 7 december 14u en 20:30u, 8 en 9 december om 20:30u, 10 december om 15u en 20:30u
 -  Reserveren
 • VUYLE PARTYE

  Theater M

  VUYLE PARTYE


  “Vuyle Partye” vertelt de historie van Kat die op zoek is naar de liefde, bijgestaan door moe en va. Kat is 25 en het wordt dringend tijd dat ze van ’t straat is. Er wordt over geklapt en ge weet hoe de mensen zijn. Maar van horen zeggen hoort ge ook veel liegen. Is Kat zot geworden? En Wis met haar scheel oog, ze heeft altijd alles gezien, maar ook al miserie gebracht. Zal bonenkruid genoeg zijn, zal een bedevaart helpen, zal dromen iets opleveren,… wie zal het zeggen?

  “Vuyle Partye” is theater waar het ooit voor uitgevonden werd: de mensen samenbrengen om naar een verhaal te luisteren en te kijken. Theater om te ervaren, te lachen, te voelen en te proeven.

  Theater M werd uitgedaagd om een eigen voorstelling rond het thema “recht en onrecht” te maken binnen het fantastische stadsfestival OP.RECHT.MECHELEN en “Vuyle Partye” is het resultaat.

  Gezelschap: Theater M ism OP.RECHT.MECHELEN

  Acteurs: Yves De Lathauwer, Helga Van der Heyden en Wim Peters

  Tekst: Helga Van der Heyden & Yves De Lathauwer

  Coaching: Stefan De Waele

  Zaal: Het Klokhuis

  Prijs: €17, €15 (60+), €13 (studenten)

Speeldata:

14 en 15 december 2017 om 20u30, 17 december 2017 om 15u
 -  Reserveren
 • SOLITARY HIGH

  LAVALU

  Tickets: €13, €15 & €17

Speeldata:

16 DECEMBER 2017
 -  Reserveren
 • EXPEDITIE ANTARCTICA

  LUDVIG

  EXPEDITIE ANTARCTICA

  Een man en een vrouw raken tijdens hun deelname aan een avontuurlijk televisieprogramma "Expeditie Antarctica" vermist op het witte continent. De man is ervan overtuigd dat het allemaal opgezet spel is en dat hij nog altijd 'in beeld' is. De vrouw is cynischer en beleeft het hele gebeuren als een afwezige toeschouwster van een stuk dat ze al veel te vaak heeft gezien - 'Man+vrouw, vermist, verloren, op drift'. Twee onbeduidende stipjes op het canvas van het bestaan. Ze zeggen vanalles tegen elkaar, maar wat ze zeggen is eigenlijk van geen belang. 

  Een stuk over twee dolenden die wanhopig opzoek zijn naar grenzen in een steeds genadelozere wereld.

  Gezelschap: LUDVIG

  Acteurs: Tom De Beckker & Barbara Duthie

  Tekst: Greg Houwer

  Regie: Tom De Beckker

  Zaal: Het Klokhuis

  Prijs: €17, €15 (60+), €13 (studenten)

Speeldata:

12, 13, 15 & 16 januari 2018 om 20:30u, 14 januari 2018 om 15u
 -  Reserveren
 • ROMY - LES CHOSES DE MA VIE

  ROMY - LES CHOSES DE MA VIE

  Janine Bischops vertelt hoe Romy Schneider haar inspireerde, charmeerde en ontroerde.

  Actrice: Janine Bischops

  Tekst & vormgeving: Michel Follet

  Zaal: Het Klokhuis

   

Speeldata:

18, 19, 20, 21 & 22 januari 2018
 -  Reserveren
 • INSPIRING LIVES! 2018

  3PEES

  Een avond vol inspiratie, goede ideeën, nieuwe inzichten, levenslessen en krachtige boodschappen. Deze avond is een geweldige remedie voor al wie genoeg heeft van het alomtegenwoordige doemdenken. U maakt kennis met 7 uitdagende keynotesprekers die hun eigen verhalen presenteren. Kortom: boeiende verhalen van interessante mensen. Een avond die je zeker niet onberoerd laat.

  De 7 sprekers volgden het traject “spreken als TED-keynotetraining” van inspiringspeech.be waarin ze intensief begeleid en getraind werden tot aanstekelijk enthousiasme en prikkelend vertellen door Peter Perceval, An Nelissen en Veerle Eyckermans.

   

  Sprekers: Peter Perceval, An Nelissen en Veerle Eyckermans

  Zaal: Het Klokhuis

  Tickets: €18

  2018

Speeldata:

woensdag 7 maart 2018 & zaterdag 23 juni 2018 om 20.00 uur
 -  Reserveren
 • GEKUST DOOR DE EEUWIGHEID

  LENNY KUHR

  Tickets: €18

  2018

Speeldata:

3 FEBRUARI 2018
 -  Reserveren
 • DUBBEL LEVEN

  GERARD ALDERLIEFSTE

  Tickets: €13, €15 & €17

  2018

Speeldata:

17 MAART 2018
 -  Reserveren
 • HOTEL TERMINUS 1914

  HOTEL TERMINUS 1914

  Een muzikale theatervoorstelling  naar het waargebeurd verhaal van Louise Mack, een Australische  auteur en oorlogscorrespondente.

   

  Een artikel geschreven door Louise verschijnt op 3 september 1914 in ‘The Daily Mail’: ‘An English woman in Antwerp’. Louise had een passionele liefde voor Antwerpen. Als in oktober alle journalisten na de hevige bombardementen de Scheldestad moeten verlaten, weigert ze te vertrekken. Ze blijft undercover in Hotel Terminus, zogenaamd in dienst als serveerster. Ze bedient de luidruchtige Duitse officieren die het hotel in beslag hebben genomen. Gedurende haar vrije uren aanschouwt ze de verschrikkelijke oorlogsgebeurtenissen. Louise schrijft al haar indrukken en ervaringen op. Zo sterven de, door de vluchtende Antwerpenaren achtergelaten, honden en katten langzaam van de honger. Hun jammerlijke gehuil houdt dagen aan. Louise beschrijft dit als de verschrikkelijkste nachten van haar leven. Het begint de Duitse officieren op te vallen dat Louise als serveerster geen woord praat. Ze wordt verraden en kan vluchten met de hulp van de eigenaar van Hotel Terminus, Henri. 

   

  Louise schreef na het verlaten van haar geliefde Antwerpen en Vlaanderen het boek: ‘A Woman’s Experience In The Great War’ dat in 1915 wordt gepubliceerd en meteen een bestseller wordt. 

  Gezelschap: Kunstencentrum Vlaams Fruit

  Acteurs: Nicky Langley, Koen Van Loocke, Ludo De Wit

  Tekst: Nicky Langley

  Regie: Catrien Hermans

  Zang: Sopraan Ann De Renais, Nicky Langley

  Piano: Dirk Van der Linden

  Zaal: Het Klokhuis

  Prijs: €17, €15 (60+), €13 (studenten)

  foto met dank aan Felixarchief, stadsarchief Antwerpen

  2018

   

Speeldata:

17, 18, 19, 24, 25, 26, 28 & 31 mei 2018 om 20.30 uur, 20 & 27 mei 2018 om 15.00 uur, 1 & 2 juni 2018 om 20.30 uur en 3 juni 2018 om 15.00 uur
 -  Reserveren

Julles - Kunstencentrum Vlaams Fruit

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van de opkomende evenementen bij KC Vlaams Fruit.

Vind ons op:

Facebook icon Youtube icon Instagram icon