Producties

 • ER WAS EENS...

  een voorstelling op rijm

  ER WAS EENS...

  'Keizers en dochters, wie kent ze nu niet?  Er zijn zoveel sprookjes waarin je ze ziet.'

   Hiermee begint deze heerlijke voorstelling met originele sprookjes van Andersen, de gebroeders Grimm en 1001 nacht.

  Wil je alles weten over de twee gemene zussen van Belle in Belle en het Beest?  Ben je benieuwd of de grot nog steeds met 'Sesam op u?' opengaat?

  Kom dan zeker kijken en laat je verrassen en meeslepen door deze klassiekers in een nieuw jasje, en het gezelligste theatertje van Antwerpen.

  Van & met: Marieke van Hooff

  Zaal: Het Appeltje

  Tickets: €9 & €13

  Foto copyright: Giraf Books

Speeldata:

première + boekvoorstelling 19 mei om 19.30 uur, 20, 24, 25, 26, 27 & 28 mei om 15.00 uur
 -  Reserveren
 • CLOSED WORLDS

  Anima Vinctum

  CLOSED WORLDS

   

  CLOSED WORLDS is een collage van ideeën, metaforen en gevoelens. In een zoektocht naar het ‘menselijke’ worden we geconfronteerd met de actualiteit, maar ook met individuele verhalen, het gemis of/en het verloren gaan van communicatie, het zoeken naar antwoorden en het onderhevig zijn aan invloeden van buitenaf.  Een reeks van korte scènes, sommige met een verhaal, anderen gericht op een ‘moment’, maar altijd met elkaar verbonden.

  De toeschouwer in een andere stemming brengen, tot nadenken zetten door hem/haar te confronteren met ‘de mens en al zijn complexen’, de gesloten werelden in onszelf.'

  Er werd op zoek gegaan naar mensen die zulke ‘niet-meer-kunnen-communiceren’ momenten hebben doorgemaakt. Hun teksten vormen de basis van de gesproken scènes. Ook talrijke kunstwerken en kunstenaars vormden een inspiratiebron: Pieta’s - Klaus Slutter, F.X. Messerschmitt, Vlaamse Primitieven, C.D. Friedrich, Goethe en vele anderen.

  De muziekkeuze was puur (Purcell, Schubert, Schumann, Chopin, e.a.) om een voorstelling te maken ontdaan van alle ballast.  Elke beweging heeft betekenis en zet de verbeelding in gang...  

  Gezelschap: Anima Vinctum

  Acteurs: Jacques De Bock, Chris De Feyter, Laetitia Van Haverbeke, Hanneke Van De Kerkhof, Dave Wiggers, Glenn Desmedt, Chris Franquet, Simon Rubbrecht

  Tekst: Dave Wiggers, Jacques De Bock, Hanneke Van De Kerkhof

  Regie: Jacques De Bock

  Scenario: Dave Wiggers

  Choreografie: Laetitia Van Haverbeke, Chris De Feyter
   
  Piano: Nils Van Der Plancken

  Zaal: Theater het Klokhuis

  Prijs: €18

Speeldata:

1, 2 en 4 juni 2017
 -  Reserveren
 • DE LENING

  Kunstencentrum Vlaams Fruit

  DE LENING

   

  Gilbert is op zoek naar een lening, maar wordt al voor de vijfde keer afgewezen. Hij haalt alles uit de kast om de bankdirecteur te overtuigen, maar niets helpt. Dan ziet Gilbert een familiefoto op het bureau van de directeur staan en probeert hem dit maal op een heel andere manier te overhalen de lening toe te kennen.

  De Lening van Galceran is een zwarte komedie over economie, de crisis, wanhoop en de broosheid van mensen.  Over relaties die op het eerste zicht niet veel zeggen, maar toch de nodige, onmiskenbare parallellen vertonen.

  Het stuk ging in première in 2013 in het Villaroel Theater in Barcelona en speelt in november in Het Klokhuis. Van dezelfde auteur bracht Kunstencentrum Vlaams Fruit in 2012 al De Grönholm Methode, een stuk over de sollicitatieprocedure bij een multinational.

   

   

  Gezelschap: Kunstencentrum Vlaams Fruit
  Acteurs: Marc Bellekens & David Verbeeck

  Tekst: Jordi Galceran (vertaling Antonio Albaladejo)

  Regie: Catrien Hermans

  Zaal: Theater het Klokhuis
  Prijs: € 17,00, €15 (60+), €13 (studenten) 

   

Speeldata:

8 juni tot en met 18 juni 2017
 -  Reserveren
 • INSPIRING LIVES!

  3PEES

  Een avond vol inspiratie, goede ideeën, nieuwe inzichten, levenslessen en krachtige boodschappen. Deze avond is een geweldige remedie voor al wie genoeg heeft van het alomtegenwoordige doemdenken. U maakt kennis met 7 uitdagende keynotesprekers die hun eigen verhalen presenteren. Kortom: boeiende verhalen van interessante mensen. Een avond die je zeker niet onberoerd laat.

  De 7 sprekers volgden het traject “spreken als TED-keynotetraining” van inspiringspeech.be waarin ze intensief begeleid en getraind werden tot aanstekelijk enthousiasme en prikkelend vertellen door Peter Perceval, An Nelissen en Veerle Eyckermans.

   

  Organisatie: 3PEES

  Gastsprekers: Fatima Larit, Maurits Van Dijk, Christel Meertens, Tania Bastiaensens, Margo Vermeirren, Amy Indjal en Frederik Jacobs

  Zaal: Theater het Klokhuis

  Prijs: €18

Speeldata:

24 juni 2017 om 20.30 uur
 -  Reserveren

  TRAILER


 • IK NOEM ROGER

  Oozenfant

  IK NOEM ROGER

  Een West-Vlaamse geestelijke neemt het woord.  De voormalige bisschop moest zijn ontslag indienen nadat bekend werd dat hij een minderjarige neef jarenlang seksueel misbruikte.

  Maar bisschop Roger is niet van plan deemoedig het boetekleed aan te trekken.  Hij vraagt een cameraman zijn fervente verdedigingsrede te registreren 'voor op YouTube'.  Slaagt hij in zijn opzet?  Reikt Roger een afdoende verklaring voor zijn daden aan?

  IK NOEM ROGER is een schrijnend-groteske apologie van een man in het verborgene, een man die zich als dienaar van God vrij van zonden waant, een man die maar één uitweg ziet.

   

  Gezelschap: Oozenfant

  Acteur: Willy De Greef

  Multimedia: Matthias Beunen

  Tekst: Louis van Dievel

  Zaal: Theater Het Klokhuis

   

   

Speeldata:

vrijdag 8 en zaterdag 9 september 2017 om 20.30 uur, zondag 10 september 2017 om 15.00 uur
 -  Reserveren
 • POMMAISON (eerste editie) - IRANI & VERBRUGGEN

  Kunstencentrum Vlaams Fruit

  POMMAISON (eerste editie) - IRANI & VERBRUGGEN

  Ramsy Irani en Ruben Verbruggen vinden elkaar in hun grote liefde voor de rijke traditie van de jazz. In duo brengen ze een fris repertoire van bekende en minder bekende standards. Swingende melodieën, een herkenbare traditional, intieme blues, of simpelweg een mooie ballad. Laat u meevoeren op de intieme klanken van dit charmante duo. 

  MuzikantenRamsy Irani (gitaar en vocals), Ruben Verbruggen (altsaxofoon) 

  ism STATIEFPLATFORM - www.statiefplatform.be

  Zaal: Foyer Het Klokhuis

  Prijs: €17

   


Speeldata:

10 september 2017 om 11.00u
 -  Reserveren
 • OUT

  Kunstencentrum Vlaams Fruit

  OUT

  Victo en Roeland zijn bijna zestien en al jaren gedreven voetballers. Hoewel Victo niet kan tippen aan het niveau van Roeland zijn ze toch de beste vrienden. Roeland is de topschutter van de ploeg en wil later zelfs prof worden. Eén probleem echter. Roelands cijfers zijn niet zo denderend. Beide jongens sluiten een deal. Victo helpt Roeland met de leerstof als wederdienst voor voetbaltraining. Tot Roeland heel toevallig Victo ziet zoenen met een andere jongen. Het conflict zorgt er voor dat niet enkel hun pact maar ook de vriendschap op de helling komt te staan.

  Gezelschap: Kunstencentrum Vlaams Fruit

  Acteurs: Brent Pannier & Lennart Lemmens

  Tekst & regie: Robin David

  Zaal: Het Appeltje

  Prijs: €10

Speeldata:

22 & 23 september 2017 om 20.30u, 24 september 2017 om 15.00u
 -  Reserveren
 • WANNES MEETS DJANGO

  JOKKE SCHREURS QUARTET

  WANNES MEETS DJANGO

  Wannes Van de Velde is in Nederlandstalig België vooral bekend als bard en liedschrijver, veel minder als componist. Nochtans hebben Wannes en de zijnen, denk maar aan Walter Heynen, een schat aan schitterende composities afgeleverd, die ook zonder tekst moeiteloos overeind blijven. 

  Jokke Schreurs wil met zijn quartet dit aspect van Wannes speciaal belichten. Jokke Schreurs is bekend als gitarist en vertolker van muziek van Django, maar nu Wannes dus. 


  Wat zou er gebeurd zijn als Django Wannes had kunnen kennen? Dit misschien...

  Muzikanten: Jokke Schreurs, Sam Vloemans, Henk De Laat en Luc Vanden Bosch

  Zaal: Het Klokhuis

  Tickets: €21

   

   

Speeldata:

zaterdag 16 september 2017
 -  Reserveren
 • VOOR HET BLOK

  Driemaal Plankenkoorts


  VOOR HET BLOK

  Een lege theatervloer, een goedgevuld kledingrek en een kist vol attributen. Dat zijn de ingrediënten voor de nieuwe voorstelling van Drie Maal Plankenkoorts.

  In “Voor het blok” duikt DMP in de wereld van het improvisatietheater. Aan de hand van de 7 hoofdzonden en geïnspireerd op de lokale actualiteit krijgen de acteurs prikkelende situaties voorgeschoteld. Aan hun de enerverende taak om deze situaties uit te werken tot intieme, spannende scènes. Een afwisselende theatervoorstelling die ontstaat voor de ogen van het publiek. Steeds verrassend, als het leven zelf.

  Gezelschap: Drie Maal Plankenkoorts

  Acteurs: Bas Ambachtsheer, Myrthe Michielsen, Ad Paantjens en Dragan Zuijkerbuijk. Elke voorstelling worden zij geflankeerd door enkele gastacteurs.

  Concept en spelleiding: Corné van Sprundel

  Zaal: Theater het Klokhuis

  Prijs: €17, €15 (60+), €13 (studenten)

   

Speeldata:

5 oktober 2017
 -  Reserveren

  TRAILER


 • SOUNDBITES (eerste editie) - MATTHIJS VANSTAEN

  Kunstencentrum Vlaams Fruit

  SOUNDBITES (eerste editie) - MATTHIJS VANSTAEN

  Matthijs Vanstaen is een dromer met zin voor realiteit. Een misantroop die alle mensen graag ziet en een oermens die in het heden probeert te leven, maar zich verliest in nostalgie. Het allernieuwste solo project van Matthijs heet Taz Von Stone. Het is de muzikale verpersoonlijking van al wat niet in enkel woorden kan worden uitgedrukt. Taz Von Stone is akoestisch en elektrisch, melancholisch en dromerig, wijds, groots, maar ook klein en persoonlijk. 

  Zang, gitaar & effecten: Matthijs Vanstaen

  ism STATIEFPLATFORM - www.statiefplatform.be

  Zaal: Het Appeltje

  Prijs: 7

   

Speeldata:

28 september 2017 om 20.30u
 -  Reserveren
 • SKYLIGHT

  Mémoire Perdue

  SKYLIGHT

  Linkeroever.  Het appartement van Julie, een licht gedesillusioneerde lerares, vormt het decor van een onverwachte ontmoeting.  Haar onaangekondigde gast is Tom, succesvol zakenman, geraffineerd charmeur, recent weduwnaar en, vooral, haar vroegere minnaar.  In de onderkoelde sfeer van de nacht lijkt het erop dat het vuur van hun relatie opnieuw wordt aangewakkerd.  Maar is dat wel mogelijk?  Lukt het om tussen de scherven van een vorig leven iets op te bouwen? 

  Gezelschap: Mémoire Perdue

  Acteurs: Nathalie Wijnants, Hans Ligtvoet & Nick Delafontaine

  Tekst: David Hare

  Zaal: Het Klokhuis

  Prijs: 12, 15 & €17

   

Speeldata:

24 september 2017 om 15.00u, 22, 23 & 29 september 2017 om 20.30u, 1 oktober 2017 om 15.00u
 -  Reserveren
 • MENS!

  Vreak

  MENS!

Speeldata:

vrijdag 13, zaterdag 14, vrijdag 20 & zaterdag 21 oktober 2017 om 20.30 uur
 -  Reserveren
 • HIER BEN IK

  HIER BEN IK

  Frank Boddin groeit op in Ternat als zoon van een pianostemmer en leert zichzelf piano door liedjes van de radio na te spelen.

  In 2016 bracht hij zijn Nederlandstalig debuutalbum uit.  Radio 2 pikt meteen een eerste liedje op en muziekjournalist Bart Steenhaut spreekt van een 'juweel van een plat, kleinkunst met de hartslag van pure popmuziek.'  Ook de gebroeders Walschaerts van Kommil Foo zijn enthousiast.  Ze werken mee aan een nummer en zingen en geven samen met Frank de aftrap van een releasetour in Vlaanderen.

  Frank werkt nu aan een zaalshow met muziek en humor en doet een eerste try-out in theater Het Klokhuis. In zijn programma ‘Hier Ben Ik’ doet hij uit de doeken waarom hij hier nu pas is...

  Acteur: Frank Boddin

  Tekst: Frank Boddin

  Zaal: Het Klokhuis

  Prijs: €17, €15 (60+), €13 (studenten)

Speeldata:

zondag 15 oktober om 20.30 uur
 -  Reserveren
 • GRONINGER STUDENTEN CABARET FESTIVAL

  Finalisten GSCF

  GRONINGER STUDENTEN CABARET FESTIVAL

  Het Groninger Studenten Cabaret Festival is aan zijn 30ste editie toe. Na een spetterende finale op 28 oktober in de Groninger Stadsschouwburg gaan de finalisten op tournee in België en Nederland. De drie finalisten Selma Visscher, Benjamin van der Velden en Andries Tunru zullen u overtuigen van hun talent.

  Gezelschap: GSCF

  Acteurs: Selma Visscher, Benjamin van der Velden en Andries Tunru

  Zaal: Theater het Klokhuis

  Prijs: €11

Speeldata:

6 & 7 oktober 2017 om 20:30u
 -  Reserveren
 • DROOMPRINSES

  DE PROEFKONIJNEN

  DROOMPRINSES

  Wil je ’s nachts ook nooit gaan slapen? Jammer, want als je slaapt gaat er een wondere wereld open waarin je alles kan beleven wat jij wil! Alles wat overdag niet kan of mag, kan ’s nachts wel. Daarom houdt Isa zo van slapen. Zij is een prinses en ’s nachts beleeft ze de spannendste avonturen. Af en toe is ze wel een beetje bang in het donker, maar daar heeft ze geweldige truukjes voor!
   
  Droomprinses, voor iedereen die niet graag naar bed gaat; Over alles wat je 's nachts kan beleven dat je overdag niet kan; Over prinses Isa die ontdekt dat alle dromen verdwenen zijn, omdat ze er zelf blijkbaar een beetje te veel heeft gehad... Een interactieve voorstelling waarin de kinderen helpen de dromen terug te halen, zich moeten inleven en vooral: mògen dromen!

  Gezelschap: De Proefkonijnen

  Actrice: Daphne Paelinck

  Tekst & Regie: Randall Van Duytekom

  Zaal: Theater Het Appeltje

  Tickets: €9 & €13

Speeldata:

zaterdag 21 & zondag 22 oktober 2017 om 14 uur - woensdag 1 en donderdag 2 november 2017 om 14 uur
 -  Reserveren
 • SOUNDBITES - 'KING' JOHNNY DEN ARTIEST

  Kunstencentrum Vlaams Fruit

  SOUNDBITES - 'KING' JOHNNY DEN ARTIEST

  Johnny is de koning van en voor het leven, de koning van het Vlaamse reggaelied. Hij componeert recht uit het hart, komende levensliederen met zomerse reggaevibes. Samen met zotskap L’Etran Jay en zijn Dramaqueens zorgt hij voor een lach en een traan. Naar Soundbites komt de koning intiem, akoestisch en aan uw voeten.

  Muzikanten: Johnny den Artiest (gitaar en vocals) , L'Etran Jay (tamboerijn, kazoo en vocals), Dramaqueens (backing vocals)

  ism STATIEFPLATFORM - www.statiefplatform.be

  Zaal: Het Appeltje 

  Prijs: €7

Speeldata:

26 oktober 2017 om 20.30u
 -  Reserveren
 • VERONIQUE SODANO

  Sodano featuring de Band

  VERONIQUE SODANO

  Veronique Sodano featuring de Band is een band die je gezien en gehoord moet hebben!  Energiek, meeslepend en overweldigend.  Groots en intiem tegelijk.

  Met een onaflatende hartstocht zuigt Veronique je mee in liedjes die je niet meer loslaten.

  Haar stem verleidt, maakt vrolijk, ontroert en geeft energie, heel veel energie.

  Omringd door de beste muzikanten van Den Haag en Rotterdam maakt Veronique Sodano muziek die origineel en bijzonder is.

  Een nieuw genre wat nergens mee te vergelijken valt: funky, jazzy, poëtisch en met teksten in het Nederlands.

  Door de jazz achtergrond van de band is er constant ruimte voor spontaniteit; waardoor de muziek scherp en speels blijft.

  Veronique Sodano weet als frontvrouw, door haar ontwapenende persoonlijkheid en achtergrond als cabaretière, op een verfrissende manier het publiek te betrekken en mee te nemen in de muziek.

  Quotes uit de media over vorige theaterprogrammas en muziek:

  Telegraaf

  "….haar stem, haar muziek en haar warme persoonlijkheid zijn nu al onweerstaanbaar." Cultuurbewust.nl

  "Sodano weet hoe ze klein moet zingen én hoe ze alle registers kan opentrekken. En dat ogenschijnlijk zonder moeite."                                CultuurPodium.nl

  Gezelschap: Sodano featuring de Band

  Zang: Veronique Sodano

  Bandleden: (sax) David Lucas, (piano) Rein Godefroy, (gitaar) Guy Nikkels, (bas) Luciano Poli, (drums) Mark van Kersbergen

  Zaal: Het Klokhuis

  Tickets: €17

Speeldata:

vrijdag 27 oktober 2017 om 20.30 uur
 -  Reserveren
 • DAT HEET DAN GELUKKIG ZIJN

  DAT HEET DAN GELUKKIG ZIJN

  Mary Boduin vertelt het verhaal van Ann Christy

  Gezelschap: PLUS Producties

  Spel: Mary Boduin (woord), Natalie Schoonbaert (zang), Dirk Van der Linden (muziek)

  Zaal: Theater Het Klokhuis

  Prijs: €17, €15 (60+), €13 (studenten) 

Speeldata:

zaterdag 28 oktober 2017 om 20.30 uur
 -  Reserveren
 • POMMAISON - ARNALDO PRETE

  Kunstencentrum Vlaams Fruit

  POMMAISON - ARNALDO PRETE

  Arnaldo Prete is een Italiaanse zanger, gitarist en songwriter gebeten door Braziliaanse en Latijns-Amerikaanse muziek. Culturele en muzikale diversiteit zijn Arnaldo’s grootste inspiratiebron. Aanstekelijke songs met warme teksten en zwoele klanken: nog een vleugje zomer in november!  

  Arnaldo Prete zang & gitaar  

  ism STATIEFPLATFORM - www.statiefplatform.be

  Zaal: Foyer Het Klokhuis

  Prijs: €17

Speeldata:

12 november 2017 om 11.00u
 -  Reserveren
 • IN DE WOLKEN

  KONING TRITON

  IN DE WOLKEN

  In deze herneming van hun derde productie zit het komisch duo aan het stuur van een Boeing 747 naar bestemming onbekend. Ze trekken naar de top van de wereld, want Dubai is te duur; kopen een robot die alles kan, maar niet alles wil; en vinden de mooiste darmflora die ze ooit gezien hebben. En Johnny natuurlijk. Die doet een gooi naar de eerste plaats op de jaarlijkse karaoké van camping ‘De Regendruppel’ in Wechelterzande.
   
  ‘In de wolken’ is een turbulente vlucht van hilarische en absurde sketches waarin beide heren alle levensvragen vakkundig (of was het angstvallig?) uit de weg gaan. Zoals het bijna-dertigers betaamt! Maar ondertussen scheurt die Boeing aan een razend tempo verder…

  Gezelschap: Koning Triton

  Acteurs: Ken Van Leekwyck & Randall Van Duytekom

  Tekst: Ken Van Leekwyck & Randall Van Duytekom

  Speladvies: Steven Goegebeur

  Zaal: Theater Het Klokhuis

  Tickets: €13, €15 & €17

   

Speeldata:

vrijdag 10, zaterdag 11, zondag 12, donderdag 16, vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2017
 -  Reserveren
 • WEERWOLVEN

  Swaajp Improvisatietheater

  WEERWOLVEN

  Beleef een spannende Halloweenavond in het theater! Swaajp Improtheater brengt de voorstelling Improweerwolven, een combinatie van improvisatietheater en het spel Weerwolven van Wakkerdam van 999games. De spelers nemen het publiek mee naar Wakkerdam, een klein, afgelegen dorpje. De rust van de burgers van Wakkerdam wordt wreed verstoord als er een weerwolvenplaag uitbreekt in het dorp. ’s Nachts gaan de wolven op jacht om een onschuldige burger te vermoorden. Overdag proberen de dorpelingen samen met het publiek de weerwolven te ontmaskeren en te doden. Maar hoe herken je een weerwolf? Wie is te vertrouwen? Het publiek heeft het laatste woord en beslist welke dorpelingen terecht worden gesteld. Zo hopen ze de wolven te vangen voor het te laat is.

  Gezelschap: Swaajp Improtheater

  Tekst: Jacqueline Fleskens & Systse Wilman

  Muzikant: Ingmar Dasseville

  Zaal: Het Klokhuis

  Prijs: €10

Speeldata:

31 oktober 2017 om 20.30u
 -  Reserveren
 • LA PETITE VADROUILLE

  LA PETITE VADROUILLE

  Lezing over Louis de Funès en de Franse komische cinema

  Acteur: Michel Follet

  Tekst: Michel Follet

  Zaal: Het Klokhuis

  Prijs: €15

Speeldata:

22 november 2017 om 20:30, 23 november 2017 om 14u en 20u30, 24 november 2017 om 20:30u
 -  Reserveren
 • SOUNDBITES - GUY SWINNEN SOLO

  Kunstencentrum Vlaams Fruit

  SOUNDBITES - GUY SWINNEN SOLO

  Guy Swinnen is een rocker pur sang. Men kent hem vooral als frontman en gitarist van legendarische rockband The Scabs. Voor Soundbites strijkt Guy Swinnen neer in het Appeltje om zijn ‘Dreaming for days’ voor te stellen, solo. Dit akoestisch album bevat naast verrassend nieuw eigen werk ook drie songs van Liefde voor Muziek: ‘Scars’ van Stan Van Samang, ’I surrender’ van Kate Ryan en ’My dearest friend’ van Christoff. 

  Guy Swinnen: zang, gitaar & mondharmonica

  ism STATIEFPLATFORM - www.statiefplatform.be

  Zaal: Het Appeltje

  Prijs: €11

Speeldata:

23 november 2017 om 20.30u
 -  Reserveren
 • DE KLEERMAKER VAN DE SINT

  De Proefkonijnen

  DE KLEERMAKER VAN DE SINT

  Elke generatie heeft al op zijn schoot gezeten, maar wie is die man eigenlijk? Vanwaar blijven al die zwarte pieten komen? Hoe oud is de Sint eigenlijk echt? En wat doet hij in de zomer? Randall is bevriend met Sinterklaas, daarom deelt hij alle weetjes en geheimpjes over hem in deze leerrijke en interactieve familievoorstelling. Een tot de verbeeldingsprekende vertelling voor jong & oud. 

  Gezelschap: De Proefkonijnen

  Acteur: Randall Van Duytekom

  Tekst & regie: Randall Van Duytekom

  Zaal: Het Appeltje

  Prijs: €9 & €13

   

Speeldata:

18, 19, 25, 26, 29 november 2017, 2, 3, 6 december 2017 – 14.00u
 -  Reserveren
 • BLIND GEHEUGEN

  PALJAS PRODUCTIES

  BLIND GEHEUGEN

  Een oudere acteur wordt na een voorstelling ontslagen.

  Omdat hij zijn teksten niet meer kan onthouden?...

  De dokters hebben namelijk de ziekte van Alzheimer vastgesteld.

  Hij voelt zich verloren.

  Het décor van zijn laatste voorstelling wordt afgebroken.

  Ook zijn wereld verpulvert, korrel voor korrel.

  Het aanvaardingsproces is moeilijk.

  Hij voert een gesprek met de theatertechnicus.

  Het wordt een gesprek vol dramatiek, soms agressie maar ook met humor.

  Hij lardeert zijn verhaal met vele anekdotes en herinneringen uit het theater en uit zijn leven.

  Het is zijn laatste keer op de "bühne", zijn zwanenzang.

   

  Acteur: Gerd De Ley

  Tekst: Eddy Van Ginckel

  Regie: Herman Boets

  Zaal: Theater het Klokhuis

  Prijs: €17, €15 (60+), €13 (studenten)

Speeldata:

25 november en 26 november
 -  Reserveren
 • BOMANS - BINNENPRETJES

  BOMANS - BINNENPRETJES

  Vertoning rond teksten van Godfried Bomans

  Acteur: Erik Van Herreweghe

  Zaal: Het Klokhuis

  Prijs: €16

  Op donderdag 07/12/17 kan u voor €20 uw ticket + taart + koffie reserveren voor de voorstelling 14.00u.

  Op zondag 10/12/17 kan u voor €20 uw ticket + cava + hapje reserveren voor de voorstelling van 11.00u.

  Evenveens op zondag 10/12/17 kan u voor €20 uw ticket + taart + koffie reserveren voor de voorstelling van 15.00u

Speeldata:

Donderdag 7 december 14u en 20:30u, 8 en 9 december om 20:30u, 10 december om 15u en 20:30u
 -  Reserveren
 • VUYLE PARTYE

  Theater M

  VUYLE PARTYE


  “Vuyle Partye” vertelt de historie van Kat die op zoek is naar de liefde, bijgestaan door moe en va. Kat is 25 en het wordt dringend tijd dat ze van ’t straat is. Er wordt over geklapt en ge weet hoe de mensen zijn. Maar van horen zeggen hoort ge ook veel liegen. Is Kat zot geworden? En Wis met haar scheel oog, ze heeft altijd alles gezien, maar ook al miserie gebracht. Zal bonenkruid genoeg zijn, zal een bedevaart helpen, zal dromen iets opleveren,… wie zal het zeggen?

  “Vuyle Partye” is theater waar het ooit voor uitgevonden werd: de mensen samenbrengen om naar een verhaal te luisteren en te kijken. Theater om te ervaren, te lachen, te voelen en te proeven.

  Theater M werd uitgedaagd om een eigen voorstelling rond het thema “recht en onrecht” te maken binnen het fantastische stadsfestival OP.RECHT.MECHELEN en “Vuyle Partye” is het resultaat.

  Gezelschap: Theater M ism OP.RECHT.MECHELEN

  Acteurs: Yves De Lathauwer, Helga Van der Heyden en Wim Peters

  Tekst: Helga Van der Heyden & Yves De Lathauwer

  Coaching: Stefan De Waele

  Zaal: Het Klokhuis

  Prijs: €17, €15 (60+), €13 (studenten)

Speeldata:

14 en 15 december 2017 om 20u30, 17 december 2017 om 15u
 -  Reserveren
 • POMMAISON - DICKENSDAY

  Kunstencentrum Vlaams Fruit

  POMMAISON - DICKENSDAY

  A Christmas Carol is een novelle van Charles Dickens. Het verscheen op 19 december 1843 en was uitverkocht op de 22e.  Meer introductie hebben we ons inziens niet nodig om deze klassieker voor te stellen.  Tijdens deze editie van Pommaison trakteren we u op een lezing over dit fantastische werk en de al even boeiende schrijver.  'Cause after all, it's Christmas...

  Zaal: Foyer Het Klokhuis

  Prijs: €17

Speeldata:

17 december 2017 om 11.00u
 -  Reserveren
 • SOLITARY HIGH

  LAVALU

  Tickets: €13, €15 & €17

Speeldata:

16 DECEMBER 2017
 -  Reserveren
 • DE PANNENKOEKENBRIGADE KERSTFEEST

  De Proefkonijnen

  DE PANNENKOEKENBRIGADE KERSTFEEST

  De Pannenkoekenbrigade komt langs om een groot probleem op te lossen: het gebrek aan pannenkoeken!  Al loopt dat niet van een leien dakje: verkeerde ingrediënten, pannenkoekendieven en een op te lossen mysterie.  Het heeft heel wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk voorziet de pannenkoekenbrigade iedereen van overheerlijke pannenkoeken!  Voor jong & oud.

  Gezelschap: De Proefkonijnen

  Van & met: Randall Van Duytekom & Mike Wauters

  Zaal: Het Appeltje

  Prijs: €10 & €14

   

Speeldata:

26, 27, 28, 29, 30 december 2017 – 14.00u
 -  Reserveren
 • EXPEDITIE ANTARCTICA

  LUDVIG

  EXPEDITIE ANTARCTICA

  Een man en een vrouw raken tijdens hun deelname aan een avontuurlijk televisieprogramma "Expeditie Antarctica" vermist op het witte continent. De man is ervan overtuigd dat het allemaal opgezet spel is en dat hij nog altijd 'in beeld' is. De vrouw is cynischer en beleeft het hele gebeuren als een afwezige toeschouwster van een stuk dat ze al veel te vaak heeft gezien - 'Man+vrouw, vermist, verloren, op drift'. Twee onbeduidende stipjes op het canvas van het bestaan. Ze zeggen vanalles tegen elkaar, maar wat ze zeggen is eigenlijk van geen belang. 

  Een stuk over twee dolenden die wanhopig opzoek zijn naar grenzen in een steeds genadelozere wereld.

  Gezelschap: LUDVIG

  Acteurs: Tom De Beckker & Barbara Duthie

  Tekst: Greg Houwer

  Regie: Tom De Beckker

  Zaal: Het Klokhuis

  Prijs: €17, €15 (60+), €13 (studenten)

Speeldata:

12, 13, 15 & 16 januari 2018 om 20:30u, 14 januari 2018 om 15u
 -  Reserveren
 • ROMY - LES CHOSES DE MA VIE

  ROMY - LES CHOSES DE MA VIE

  Janine Bischops vertelt hoe Romy Schneider haar inspireerde, charmeerde en ontroerde.

  Actrice: Janine Bischops

  Tekst & vormgeving: Michel Follet

  Zaal: Het Klokhuis

   

Speeldata:

18, 19, 20, 21 & 22 januari 2018
 -  Reserveren
 • INSPIRING LIVES! 2018

  3PEES

  Een avond vol inspiratie, goede ideeën, nieuwe inzichten, levenslessen en krachtige boodschappen. Deze avond is een geweldige remedie voor al wie genoeg heeft van het alomtegenwoordige doemdenken. U maakt kennis met 7 uitdagende keynotesprekers die hun eigen verhalen presenteren. Kortom: boeiende verhalen van interessante mensen. Een avond die je zeker niet onberoerd laat.

  De 7 sprekers volgden het traject “spreken als TED-keynotetraining” van inspiringspeech.be waarin ze intensief begeleid en getraind werden tot aanstekelijk enthousiasme en prikkelend vertellen door Peter Perceval, An Nelissen en Veerle Eyckermans.

   

  Sprekers: Peter Perceval, An Nelissen en Veerle Eyckermans

  Zaal: Het Klokhuis

  Tickets: €18

  2018

Speeldata:

woensdag 7 maart 2018 & zaterdag 23 juni 2018 om 20.00 uur
 -  Reserveren
 • GEKUST DOOR DE EEUWIGHEID

  LENNY KUHR

  GEKUST DOOR DE EEUWIGHEID

  Lenny Kuhr: "In deze voorstelling staat het diepe heimwee, dat ik als kind al voelde, centraal. Voor mij is heimwee de grondtoon van ieder mens. Een onbestemd verlangen dat zich gaandeweg de voorstelling onthult.


  Ik wil mijn publiek in die grondtoon graag aanspreken, ontmoeten en meevoeren.

  Heimwee is de kracht die kunstenaars en mystici boven de vorm uit laat stijgen. Het kan ons naar de plek leiden waar heldere inzichten te vinden zijn  en waar je, als je je er voor open stelt, uiteindelijk wordt gekust door de eeuwigheid."

  Een voorstelling die verrast, ontroert, inspireert en die je leven een verrassende wending kan geven.

   


  Je hebt mijn ziel geraakt, mijn hart getroost en mijn zinnen verzet / Miranda van Kralingen

   

  Tickets: €18

   

Speeldata:

vrijdag 2 februari 2018
 -  Reserveren
 • DUBBEL LEVEN

  GERARD ALDERLIEFSTE

  Tickets: €13, €15 & €17

  2018

Speeldata:

17 MAART 2018
 -  Reserveren
 • HOTEL TERMINUS 1914

  KUNSTENCENTRUM VLAAMS FRUIT

  HOTEL TERMINUS 1914

  Een muzikale theatervoorstelling  naar het waargebeurd verhaal van Louise Mack, een Australische  auteur en oorlogscorrespondente.

   

  Een artikel geschreven door Louise verschijnt op 3 september 1914 in ‘The Daily Mail’: ‘An English woman in Antwerp’. Louise had een passionele liefde voor Antwerpen. Als in oktober alle journalisten na de hevige bombardementen de Scheldestad moeten verlaten, weigert ze te vertrekken. Ze blijft undercover in Hotel Terminus, zogenaamd in dienst als serveerster. Ze bedient de luidruchtige Duitse officieren die het hotel in beslag hebben genomen. Gedurende haar vrije uren aanschouwt ze de verschrikkelijke oorlogsgebeurtenissen. Louise schrijft al haar indrukken en ervaringen op. Zo sterven de, door de vluchtende Antwerpenaren achtergelaten, honden en katten langzaam van de honger. Hun jammerlijke gehuil houdt dagen aan. Louise beschrijft dit als de verschrikkelijkste nachten van haar leven. Het begint de Duitse officieren op te vallen dat Louise als serveerster geen woord praat. Ze wordt verraden en kan vluchten met de hulp van de eigenaar van Hotel Terminus, Henri. 

   

  Louise schreef na het verlaten van haar geliefde Antwerpen en Vlaanderen het boek: ‘A Woman’s Experience In The Great War’ dat in 1915 wordt gepubliceerd en meteen een bestseller wordt. 

  Gezelschap: Kunstencentrum Vlaams Fruit

  Acteurs: Nicky Langley, Koen Van Loocke, Ludo De Wit

  Tekst: Nicky Langley

  Regie: Catrien Hermans

  Zang: Sopraan Ann De Renais, Nicky Langley

  Piano: Dirk Van der Linden

  Zaal: Het Klokhuis

  Prijs: €17, €15 (60+), €13 (studenten)

  foto met dank aan Felixarchief, stadsarchief Antwerpen

  2018

   

Speeldata:

17, 18, 19, 24, 25, 26, 28 & 31 mei 2018 om 20.30 uur, 20 & 27 mei 2018 om 15.00 uur, 1 & 2 juni 2018 om 20.30 uur en 3 juni 2018 om 15.00 uur
 -  Reserveren
 • MACBETH - MODEL 2.9 - KRONIEK VAN EEN VOORSPELDE ZELFVERNIETIGING

  KUNSTENCENTRUM VLAAMS FRUIT ism LUDVIG

  MACBETH - MODEL 2.9 - KRONIEK VAN EEN VOORSPELDE ZELFVERNIETIGING

  Geïnspireerd door Shakespeare en 100 jaar mensheid vertelt Macbeth – model 2.9 het verhaal van de generaal die te horen krijgt dat hij op een dag heerser zal worden.  Verteerd door ambitieuze gedachten en aangezet door zijn vrouw doodt hij Duncan voor diens troon. Een tiran, overmand door angst en schuldgevoel, verplicht om nog meer te doden om zichzelf te beschermen tegen ontmaskering.  Een bloedbad dat langzaamaan leidt tot krankzinnigheid en ten slotte, de dood.

  Want er zit een beest in elk van ons.

  Een voorstelling in samenwerking met Hoboken Zomert - District Hoboken

  Gezelschap: Kunstencentrum Vlaams Fruit ism LUDVIG

  Tekst: Tom De Beckker

  Regie: Catrien Hermans & Tom De Beckker

  Locatie: Fort 8 - Hoboken

Speeldata:

8, 9, 10, 15, 16, 17, 22, 23 & 24 juni 2018 om 20.30u, 10, 16, 17, 23 & 24 juni 2018 om 15.00u
 -  Reserveren

Julles - Kunstencentrum Vlaams Fruit

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van de opkomende evenementen bij KC Vlaams Fruit.

Vind ons op:

Facebook icon Youtube icon Instagram icon