Producties

 • DE BOTERBRIGADE

  DE BOTERBRIGADE

  Een brigade van 3 speelt door en in elkaar vloeiende verhalen, een netwerk van vertelsels. Op het podium ontstaan. Geïmproviseerd. Mooi, grappig, bevreemdend, herkenbaar. Zonder scenario maar net zo écht als goei boter. Steeds met dat ene onmisbare: jij. Jij brengt ons het element dat alles bijeenhoudt. Jij bepaalt het beleg, zij smeren de boterham.

  Drie toppers uit het Vlaamse improvisatiewezen - Guillaume Barberis, Filip Leonard en Ann Claes - komen de BIL-stal uit en brengen eigenzinnig longform improvisatietheater op.

   

  Gezelschap: De Boterbrigade
  Acteurs: Guillaume Barberis, Filip Leonard en Ann Claes. (voor de voorstellingen in maart en april wordt Guillaume Barberis vervangen door een gastacteur)

  Zaal: Theater Het Klokhuis

  Prijs: € 8,00 

Speeldata:

16 september 2015 t.e.m. 22 juni 2016
 -  Reserveren
 • INSPIRING SPEECH

  INSPIRING SPEECH

   

  Een half jaar geleden kozen An Caroline, Frank, Ilse, Charlotte, Nadia, Marie-Josée en Sonja ervoor om een intensieve opleiding te starten en daarvan laten ze vanavond graag het verrassende resultaat zien.

  In september begonnen ze aan het Creatief Mentorship van Inspiring Speech, met ervaren coaches Peter Perceval, An Nelissen en Veerle Eyckermans.

  Het einddoel: hun eigen volwaardige keynote speech maken rond een zelf gekozen onderwerp.

  De deelnemers van de vorige reeksen kregen volle zalen en heel veel lof. Nu is het eindelijk zo ver voor de zevende lichting!

  Op deze avond halen de deelnemers het beste in zichzelf naar boven en brengen ze voor het eerst hun speech voor het publiek. Ook benieuwd naar deze nieuwe talenten en hun inzichten in de meest diverse onderwerpen?

  Kom dat zien!

  Cast: An Caroline Roymans, Frank Horemans, Ilse Van Doorsselaere, Charlotte Sterkens, Nadia Schuermans, Marie-Josée Vanherck, Sonja Guedens

  Locatie: Theater het Klokhuis

  Prijs: €16

  Meer informatie: www.inspiringspeech.be

Speeldata:

25 juni 2016
 -  Reserveren
 • DE GELUKSMONOLOOG

  An Nelissen

  DE GELUKSMONOLOOG

  An Nelissen stopt ermee! Ze staat reeds meer dan 45 jaar op de planken, waarvan ondertussen 21 jaar met soloshows. Om al die voorstellingen te spelen, legde ze ongeveer 1 miljoen 676 duizend kilometer af. Om het af te leren, maakt ze nog 1 show. Bij wijze van afscheid aan het leven “on the road”. An wil doen, waar de Rolling Stones niet in slagen: stoppen op een hoogtepunt. 

  An vroeg aan 100 mannen & vrouwen waar ze het meest naar verlangen in het leven. 93 van hen antwoordden eenvoudigweg: “Geluk”. Maar blijkbaar bedoelen ze daar ook allemaal iets anders mee. Voor de één is het een gezellige namiddag met de familie, voor de ander véél geld, voor weer een ander staat het gelijk aan “eeuwige jeugd”, of aan een goede partner. Voor haar ultieme solovoorstelling gaat An Nelissen het gevecht aan met al die waanbeelden over “het geluk” en tegelijkertijd vraagt ze zich af of er eigenlijk nog redenen zijn om gelukkig te zijn. 

  Met haar monologencyclus (Vrouwendecamerone, Lysistrata, Me Jane, Vaginamonologen, Menopauzemonoloog, Gestript/Gestroopt, Zus, De moedermonoloog & de mannenmonoloog) bouwde An sinds 1997 een trouw en bijzonder breed publiek op. Op herkenbare situaties bouwt zij rake observaties en biedt de mensen in de zaal ook troost voor de problemen waar ze zelf mee te maken hebben. Wie haar ooit bezig zag, blijft fan van haar tomeloze energie en haar unieke vertelstijl, die een prachtig evenwicht produceert tussen theatrale momenten en pure stand up comedy. 

   

Speeldata:

27-28 juni 2016
 -  Reserveren
 • BLÈTEN


  BLÈTEN

  Drie kwetsbare mannen, knapen nog,
  mét of zonder baard of snor of klak,
  getekend door het leven
  de één al wat meer dan de ander-,
  alledrie met haar op hun tanden
  en veel noten op hun zang,
  hopen u te beroeren en ontroeren
  met poëtische teksten,
  stukjes  tranche-de-vie en
  onvergetelijke melodieën…
  tot de tanden ontwapenend!

   

  Spel: Warre Borgmans, Jokke Schreurs (mondharmonica) & Big Dave Reniers (gitaar)

  Zaal: Theater Het Klokhuis

  Prijs: DEZE VOORSTELLING IS VOOR BEIDE DATA UITVERKOCHT!

   

Speeldata:

1 en 2 juni 2016
 -  Reserveren

  TRAILER


 • ZIE! ZIE! ZIE!

  Moen

  ZIE! ZIE! ZIE!

  ‘Ik had een nummer gemaakt over de Moense taal en dat bracht mij op het idee om een hele cd te maken over Moen. Het is een metafoor voor de wereld; in zo'n klein dorp gebeuren dezelfde grootse dingen als in grootsteden.’

  Moen werd 25 jaar geleden opgericht in de Zwevegemse deelgemeente Moen. Op initiatief van Daan Degroote maken ze nu opnieuw samen muziek. Nu hebben ze hun eerste cd uit: 'Zie!Zie!Zie!' met zeven nummers over Moen,  in het Moens en van de groep Moen, die ook in Amerika, Duitsland en Finland heel wat mensen kon bekoren. 

   Op 3 juni treden ze op in Theater Het Klokhuis om 20u30.

   

  Muziekgroep: Moen

  Muzikanten: Koen Dewaele (bas),  Johan Bulckaert en Dirk Verhegge (gitaar), Joost Vertraete (viool), Diego Peersman (drummer ) en Daan Degroote (zang, gitaar)

  Zaal: Theater Het Klokhuis

  Prijs: €10 

   

Speeldata:

3 juni 2016
 -  Reserveren
 • APPELTJE EITJE

  Maarten Ebbers


  APPELTJE EITJE

  Maarten is een jongen, een gewone jongen. Waar er wel meer van zijn. Je kent ze wel. Brilletje, buikje, blonde haren, scheve tanden: aardige gast. Maar dan pakt hij zijn gitaar en scheurt en jankt en verleidt, monden zakken open en billen schuiven langzaam naar de puntjes van de stoelen. Maarten zingt, preekt en betoverd. Dit is te muzikaal om cabaret te zijn. Maar voor een muzikant is Maarten dan wel errug grappig. . .

  Dus je gaat naar het theater 

  Reserveert een aantal kaarten 

  Voor je vrienden en familie

  En een avondje met Maarten 

  Zo ingewikkeld hoeft het niet te zijn.

   

  Maarten won in 2009 zowel de jury- als de publieksprijs van het Leids Cabaret Festival en is momenteel een vast lid van het collectief Het Nieuwe Lied. Zijn eerste voorstelling 'Laat Mij Maar Zitten' was te zien op NPO 3.

   

  Meer informatie vindt u op www.PUURee.com en www.maartenebbers.nl

  Spel, zang & muziek: Maarten Ebbers

  Zaal: Theater Het Klokhuis

  Prijs: € 16,00 (vriendenpas € 14,00)

Speeldata:

4 juni 2016
 -  Reserveren

  TRAILER


 • DE KREUPELE VAN INISHMAAN

  De Bühne

  DE KREUPELE VAN INISHMAAN

  De inwoners van het eiland Inishmaan, langs de Ierse westkust, vernemen dat Hollywoodregisseur Robert Flaherty naar een nabijgelegen eiland komt om zijn documentaire Man of Aran te draaien. Niemand is hierover enthousiaster dan Kreupele Billy, een jongen, die zich tot dan toe vooral bezig hield met staren naar de koeien en met verlangen naar een meisje dat van hem niet wil weten.

  Maar Billy is vastbesloten om de zee over te steken en auditie te doen voor de Amerikaan.

   

  Gezelschap: De Bühne

  Tekst: Martin McDonagh

  Zaal: Theater Het Klokhuis

  Prijs: € 16,00 (studenten: € 11,00 – 60+: € 14,00)

Speeldata:

10 t.e.m. 19 juni 2016
 -  Reserveren
 • KHANDHAS

  FEST

  KHANDHAS

  Khandhas is een solovoorstelling door Ann Willemsen in een regie van Manu Luyten.

  'Verlangens zijn de oorzaak van alle lijden' zei de Buddha. 'Je moet je begeerte loslaten tot er geen spoor meer van overblijft.'
  2500 jaar later staat een vrouw stil bij haar leven. Omringd door haar hele hebben en houden vraagt ze zich af hoe dat moet, loslaten.

  Ze heeft verlangens
  Ze wil meer
  Ze heeft ideeën
  Ze wil minder
  Ze wil resultaat
  Ze weet wat ze wil
  Ze wil minder willen

  'Khandhas' is de verzamelnaam voor alles waaraan een mens zich kan hechten. De voorstelling is gegroeid vanuit een persoonlijk onderzoek naar onthechting. Het resultaat toont de strijd tussen loslaten en houvast zoeken.

  FEST is een nomadisch gezelschap en brengt fysiek theater op het kruispunt van dans en theater.

  Meer info: www.compagniefest.be 
  Tickets: www.compagniefest.be/tickets
  Prijs: €12
  Zaal: Theater Het Klokhuis

  Spel & Concept: Ann Willemsen
  Regie & Creatie: Manu Luyten

   

Speeldata:

23-24 juni 2016
 -  Reserveren
 • DE LEGENDE VAN HET BROEKGEHEIM

  DE LEGENDE VAN HET BROEKGEHEIM

  Het stuk “GESLACHT! Of de legende(r) van het broekgeheim” neemt ons mee in de wereld van een jong meisje dat zich gevangen voelt in haar eigen lichaam. Het is een intieme, poëtische voorstelling (of zal ik zeggen legende?!) die het verhaal vertelt van Samantha en haar genderidentiteit. Ze wordt geboren als meisje maar diep in haar verscholen zit er een lieve, doch stoere jongen, Sam. Hun relatie is merkwaardig, ontroerend en teder. Hoewel Sam het spiegelbeeld is van Samantha koestert ze hem als was het haar grote liefde. Tot er plots een man voor haar neus staat. Hoelang zal ze ontkennen dat ze eigenlijk wat voor hem voelt en hoe zal hij staan tegenover Sam. Durft ze? Kortom, een voorstelling over keuzes die het bewustzijn overstijgen. Een voorstelling waarbij je als publiek jezelf zal moeten openstellen en durven verder kijken. 

  Auteur: Mira Delbaen

  Spel: Mira Delbaen en David Verbeeck

  Muziek: Tine Truwant 

  Arrangementen: Jonas Malfliet

  Regie: Pieter Klinck

  Spelcoah: Els Olaerts

  Locatie: Theater het Klokhuis

  Prijs: €16 (studenten: €11, 60+: €14)

   

Speeldata:

23, 24 en 25 september 2016
 -  Reserveren
 • DE GESTOLEN VROUW

  Theater M

  DE GESTOLEN VROUW

  Zij had alles. Een kind, een man, een job, een huis. Op een dag wordt het oorlog. Een oorlog waar zij slachtoffer van is. Ze wordt opgepakt en opgesloten in een vrouwenkamp. Daar raakt ze alles kwijt. Haar juwelen, haar man, haar zoon en als laatste… zichzelf. Aanhoudend wordt ze verkracht en vernederd. Als ze uiteindelijk geruild wordt voor andere gevangenen blijkt ze zwanger. Ze draagt het kind van een onbekende vijand. Misschien wel van de moordenaar van haar man en zoon. Wat moet ze met dat leven in haar buik?

  De gestolen vrouw is een intiem portret van een krachtige vrouw geconfronteerd met het einde van zo wat alles dat ze had in het leven.

  Een pakkend verhaal dat de gruwel toont waartoe de mens in staat is maar bovenal de sterkte laat zien die ieder van ons in zich kan hebben.

  Helga Van der Heyden vertelt, soms hard dan weer zacht, over een vrouw die weer durft te hopen. Of hoe liefde altijd overwint.

   

  Spel: Helga Van der Heyden
  Tekst: Frans Ceusters
  Regie: Frans Ceusters
  Productie Theater M

  Zaal: Theater het Klokhuis

  Prijs: €16 (studenten: €11, 60+: €14)  

Speeldata:

29 september 2016
 -  Reserveren
 • KLAPROZEN

  Ludvig

  KLAPROZEN

  Klaprozen bestaat uit twee monologen.

  DOWN Vertelt het verhaal van een man met het Syndroom van Down. Hij kijkt terug op zijn leven en de relatie met zijn familie. Eenvoudig, naïef soms, maar ook eerlijk, spontaan, cynisch en lief.

  I DON’T LET YOU DOWN Is het verhaal van de moeder. Zij houdt er ook van een beetje te shockeren, maar dat is eerder een schild tegen alles en iedereen die haar, maar vooral haar zoon, een mongooltje, zou bedreigen.

  Deze productie is een herneming (creatie in 2003, laatste reeks in 2006) in samenwerking met Kunstencentrum Vlaams Fruit.

  Spel: Tom De Beckker & Nelly Keuten

  Tekst Marc Smet

  Regie Jef De Boeck

  Locatie: Theater het Klokhuis

  Prijs: €13

Speeldata:

2, 3 en 4 oktober 2016
 -  Reserveren
 • DE AFFAIRE

  de bühne

  DE AFFAIRE

  Kathy en Robert runnen een reclamebureau. Na achttien jaar huwelijk stopt Kathy met werken om zich voltijds aan het moederschap te wijden. Ze nestelt zich in een comfortabel routineus leventje, brengt haar twee tieners naar de voetbaltrainingen en de pianolessen en ze heeft haar handen vol met het onderhouden en verzorgen van hun mooie villa.
  Op een dag ontdekt Kathy een verdacht nummer in de GSM van Robert. Van dan af speelt onzekerheid een rol in haar leven. Ze wordt geconfronteerd met verrassende waarheden over haar relatie, haar vrienden en haar familie, maar ze komt ook oog in oog te staan met haar eigen motivaties.

  De affaire is gebaseerd op het gelijknamige boek en werd vertaald voor de bühne.be

  Een teaser voor de voorstelling vindt u hier

  Gezelschap: de bühne

  Tekst: Colette Freedman (adaptatie door de bühne)

  Zaal: Theater Het Appeltje

  Prijs: € 16,00 (studenten: € 11,00 – 60+: € 14,00)

Speeldata:

7 oktober tot 10 oktober 2016
 -  Reserveren
 • WEG

  Vreak

  WEG

  Enkele maanden na de dood van hun moeder verblijven de twee broers Théo en Willem enkele dagen in het ouderlijk huis om de verkoop ervan te regelen.

  Onverwachts daagt Tijs op, de ‘verloren zoon’ van Théo. Het is geen prettig weerzien, zeker niet als Théo verneemt welke relatie zijn zoon er op nahoudt. Maar was Théo zelf in de liefde altijd wel een bron van gezond verstand…?

  “Weg”, een stuk over verlies, maar vooral over hoop. En echte liefde. Of alleszins de weg ernaartoe.

  Acteurs: Daniël Janssens, Henri Langeraert, Dirk Belloy, An Morbée, Willy Ngala en Petra Henry.

  Tekst en regie: Jef Mertens

  Prijs: €14 (studenten €11)

Speeldata:

14 - 22 oktober
 -  Reserveren
 • VEEL TE KLEINE BOOT

  VEEL TE KLEINE BOOT

  “Eerst heette ik Tarzan. Daarna veranderde ik mijn naam in Batman. Uiteindelijk waren mijn krachten zo fenomenaal toegenomen dat zelfs mijn vader mij eerbiedig Superman noemde. Maar toen ik negen was gebeurde er iets ongelooflijks. Ik werd Papa Chilo. Ik ging op zee in een veel te kleine boot en wachtte tot de golven mij omver sloegen… Hoe het zover kon komen, en wat Debussy daar nu juist mee te maken heeft, dat verhaal wil ik jullie vertellen.”

  Eric Vandermeulen

  VEEL TE KLEINE BOOT is een grappige en ontroerende voorstelling voor jong en oud die het vluchtelingenvraagstuk in een verrassend daglicht stelt. Eric Vandermeulen schreef het verhaal en vertelt het aan de piano op de hartenklop van Clair de lune, Jardins sous la pluie, L'Isle joyeuse en andere kleppers van Debussy.

  Piano/spel/verhaal: Eric Vandermeulen

  Locatie: Theater het Appeltje

  Prijs: €12 (Studenten en 60+: €9)

   

   

Speeldata:

20 t.e.m. 23 oktober 2016
 -  Reserveren
 • DROOMPRINSES

  DROOMPRINSES

  Wil je ’s nachts ook nooit gaan slapen? Jammer, want als je slaapt gaat er een wondere wereld open waarin je alles kan beleven wat jij wil! Alles wat overdag niet kan of mag, kan’s nachts wel. Daarom houdt Isa zo van slapen. Zij is een prinses en ’s nachts beleeft ze de spannendste avonturen. Af en toe is ze wel een beetje bang in het donker, maar daar heeft ze geweldige truukjes voor!

  Ze vertelt honderduit over haar magische dromen en herbeleeft ze samen met het publiek. Een voorstelling die doet dromen!

  Spel: Daphne Paelinck 

  Prijs: kinderen: €9, volwassenen: €13

Speeldata:

17-29 december 2016
 -  Reserveren
 • DE LENING

  Kunstencentrum Vlaams Fruit

  Gilbert is op zoek naar een lening, maar wordt al voor de vijfde keer afgewezen. Hij haalt alles uit de kast om de bankdirecteur te overtuigen, maar niets helpt. Dan ziet Gilbert een familiefoto op het bureau van de directeur staan en probeert hem dit maal op een heel andere manier te overhalen de lening toe te kennen.

  De Lening van Galceran is een zwarte komedie over economie, de crisis, wanhoop en de broosheid van mensen.  Over relaties die op het eerste zicht niet veel zeggen, maar toch de nodige, onmiskenbare parallellen vertonen.

  Het stuk ging in première in 2013 in het Villaroel Theater in Barcelona en speelt in november in Het Klokhuis. Van dezelfde auteur bracht Kunstencentrum Vlaams Fruit in 2012 al De Grönholm Methode, een stuk over de sollicitatieprocedure bij een multinational.

   

   

  Gezelschap: Kunstencentrum Vlaams Fruit
  Acteur: Marc Bellekens & Peter Jonckheer
  Regie: Catrien Hermans
  Tekst: Jordi Galceran (vertaling Antonio Albaladejo)
  Zaal: Theater Het Klokhuis
  Prijs: € 16,00 (studenten: € 11,00 – 60+: € 14,00)

   

   

Speeldata:

10 t.e.m. 20 november 2016
 -  Reserveren
 • HET ARCHETYPE

  Anima Vinctum

  HET ARCHETYPE

  Fysisch-expressief theater, geïnspireerd naar de Jungiaanse psychoanalyse van Carl Gustav Jung

  Regie en scenografie: Dave Wiggers en Jacques De Bock

  Cast: Chris De Feyter, Laetitia Van Haverbeke, Hanneke Van De Kerkhof, Leila Boukhelif, Jacques De Bock, Dave Wiggers, Catherine Van Poucke, Chris Franquet, Achiel Doolaeghe 

   

   

  Locatie: Theater het Klokhuis

  Prijs: €16

Speeldata:

9, 10 en 11 december 2016
 -  Reserveren
 • HOEREN EN BOEREN

Speeldata:

1, 2, 3 en 4 december 2016
 -  Reserveren
 • MADAME BOVARY

  Theater M

  MADAME BOVARY

  De liefde moet ‘als een orkaan uit de hemel komen’, vindt Emma Rouault.
  In Gustave Flaubert’s beroemde klassieker trouwt deze jonge schoonheid met de goedmoedige plattelandsdokter Charles Bovary.
  Ze koestert de illusie dat de toekomst voor haar open ligt. Maar al snel komt ze terecht in een leven dat op geen enkele manier beantwoordt aan haar dromen.
  In een poging te ontsnappen aan de verstikkende leegheid, gaat ze twee affaires aan, feest ze erop los en smijt ze met geld. Maar als de rekeningen van haar uitspattingen niet meer betaald kunnen worden, stort haar overspelige bestaan ineen.

  Kathleen Sterckx en Yves De Lathauwer bewerken de gelijknamige roman tot een theatervoorstelling die de dromen, de verlangens, de wanhoop bij deze vrouw durven laten zien.

  De toeschouwer wordt meegenomen op een filosofische reis van een vrouw die ten onder gaat aan haar eigen hartstochten.

  Een reis waarin ieder zich erkent, soms donker en heftig, dan weer licht en speels, maar die altijd vervoert.

   

  Acteurs: Evelien Lauwers, Wim Peters, Yves De Lathauwer

  Auteur: Kathleen Sterckx, Yves De Lathauwer (Naar Gustave Flaubert)

  Regie: Frans Ceusters

  Productie: Theater M

  Locatie: Theater het Klokhuis

  Prijs: €17 (studenten: €12, 60+: €15)

Speeldata:

20-22 januari 2017
 -  Reserveren
 • IN DE WOLKEN

  Locatie: Theater het Klokhuis

  Prijs: €17 (studenten: €13)

  Meer info volgt!

Speeldata:

10 februari - 24 februari 2017
 -  Reserveren
 • HET ZOTTE GEWELD

  Theater M

  HET ZOTTE GEWELD

  Het liefdesverhaal van een beeldhouwer/schilder voor zijn model. 

  Rik Wouters, geboren in Mechelen, stierf 100 jaar geleden in de armen van zijn vrouw Nel op 33-jarige leeftijd in Amsterdam, geveld door kaakbeenkanker.
  Het werd een bestaan vol passie en sensualiteit, maar ook met geldzorgen welke de liefde met periodes ondermijnde.

  Gedurende zijn korte leven had hij prachtige werken gemaakt met zijn vrouw en grote liefde als enig model. Gekleed of naakt. Vreugdevol of triest. Met als hoogtepunt het weergaloze Zotte Geweld.  Het uitbundige beeld van een poedelnaakte danseres in volle extase.

  Spel: Lindsey Bervoets, Kristof Goffin
  Tekst: Frans Ceusters
  Regie: Frans Ceusters
  Productie: Theater M

  Locatie: Theater het Klokhuis

  Prijs: €17 (studenten: €12, 60+: €15) 

Speeldata:

4-5 maart 2017
 -  Reserveren
 • CABARET SAUVIGNON

  Vreak

  Een verhaal over hoe er bij elke deur die dichtgaat, er ook weer eentje gaat kieren…

  Parijs, eind vorige eeuw. Na de dood van Henri blijft Rene achter met een populair cabarettheater, een lege portemonnee en een flinke kater. Het onverwachte overlijden van zijn levenspartner brengt zijn luxeleventje aardig in de war. En hij wordt er zelf natuurlijk ook niet jonger op. De andere dragqueens uit het gezelschap doen hun uiterste best om hem er weer bovenop te helpen, ook zij moeten het ijzer smeden als het heet is. Zo geraakt Rocky niet van zijn laatste verovering af, heeft Richard last van eksterogen en bakt de nieuwe er eigenlijk niet zo veel van. Het duurt dan ook niet lang voordat de ‘dames’ terug in hun oude gewoonten vervallen en de spanningen weer snel hoog oplopen. Kan de komst van de zus van Henri de gemoederen achter de coulissen bedaren? Als er dan ook nog eens enkele lijken uit de kast vallen, zou dit wel eens het einde kunnen betekenen van dit charmante gezelschap.

  Acteurs: Stefan Van Haarlem, Jaouad Alloul, Dirk Belloy, Stefan Deloose en Marian Van Vliet

  Tekst en regie: Nico Plinke

  Locatie: Theater het Klokhuis

  Prijs: €14 (studenten €11)

Speeldata:

10 t.e.m. 18 maart 2017
 -  Reserveren
 • DE ZINGENDE PRINS

   

  Prijs: kinderen: €9, volwassenen: €15

  Info volgt binnenkort!

   

Speeldata:

 -  Reserveren

Julles - Kunstencentrum Vlaams Fruit

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van de opkomende evenementen bij KC Vlaams Fruit.

Vind ons op:

Facebook icon Youtube icon Instagram icon