Producties

 • DE BOTERBRIGADE

  DE BOTERBRIGADE

  Een brigade van 3 speelt door en in elkaar vloeiende verhalen, een netwerk van vertelsels. Op het podium ontstaan. Geïmproviseerd. Mooi, grappig, bevreemdend, herkenbaar. Zonder scenario maar net zo écht als goei boter. Steeds met dat ene onmisbare: jij. Jij brengt ons het element dat alles bijeenhoudt. Jij bepaalt het beleg, zij smeren de boterham.

  Drie toppers uit het Vlaamse improvisatiewezen - Guillaume Barberis, Filip Leonard en Ann Claes - komen de BIL-stal uit en brengen eigenzinnig longform improvisatietheater op.

  Gezelschap: De Boterbrigade

  Acteurs: Guillaume Barberis, Filip Leonard en Ann Claes. (voor de voorstellingen in maart en april wordt Guillaume Barberis vervangen door een gastacteur)

  Zaal: Theater Het Klokhuis

  Prijs: € 8,00 

Speeldata:

tot 7 juni 2017
 -  Reserveren
 • VAN HOEREN EN BOEREN

  Kunstencentrum Vlaams Fruit

  VAN HOEREN EN BOEREN

  We zien een -niet meer zo jonge- vrouw doorheen een raam.  Ze zit in haar zeteltje.  Ze  breit.

  Op het eerste zicht niks bijzonder.  Een doordeweeks tafereeltje . Maar de rode belichting laat ons vermoeden dat we te maken hebben met een hoer in haar bordeel.  Een hoer in haar theaterke.

  Haar gedachten- en gevoelswereld resoneert in de gedachten- en gevoelswereld van het publiek.  Ze ervaart het publiek als een buddy, vertrouweling, medespeler, medeplichtige, getuige.

  “De actrice-hoer of de hoer-actrice” biedt een onuitputtelijke bron van mogelijkheden, een ware uitdaging in de intuïtieve zoektocht naar geloofwaardigheid en echtheid op het toneel. Een brutale en tegelijk speelse zoektocht!

  Enkele reacties: "Een échte aanrader! Wij zijn in december gaan kijken en ik ben er sprakeloos buitengekomen. Ik moest er echt van bekomen." , "Grappig en ontroerend, een rollercoaster van emoties", "Knap, écht knap'",...

  Gezelschap: Kunstencentrum Vlaams Fruit

  Actrice: Marilou Mermans

  Tekst & coaching: Eddy Asselbergs

  Zaal: Theater het Klokhuis

  Prijs: €17 (studenten: €12, 60+: €15)

   

Speeldata:

19, 20, 21 en 22 januari 2017 & 7, 8, 9, 14 en 15 april 2017
 -  Reserveren
 • DE MONKEL NONKELS

  Vlaams Fruit

  DE MONKEL NONKELS

  De Monkel Nonkels komen naar Het Appeltje! 
  U kent ze wel, elk feestje heeft er eentje: een plezante nonkel. 
  Wij hebben er helaas twee. Nonkel Dee en Nonkel Ee broeden op het feest van hun leven. De uitnodigingen zijn verstuurd, het zilver gepoetst en de broeken gestreken. Dat er gespeecht zal worden en een liedje gezongen, dat spreekt voor zich. Maar wie zal naast wie zitten? Want Theater Het Appeltje heeft heel wat illustere bezoekers gekend en ze komen allemaal terug!
  Het Huis van Verhalen wordt de Verhalen van het Huis, dankzij de enige echte Monkel Nonkels (oh ja, en ze brengen ook een nichtje mee). Verwacht in februari en maart ... u bent gewaarschuwd.
   
  Spel: David Verbeeck, Erik Burke en Anne Heddes

  Coaching: Catrien Hermans

Speeldata:

23 februari tot en met 19 maart 2017
 -  Reserveren
 • HET ZOTTE GEWELD

  Theater M

  HET ZOTTE GEWELD

  Het liefdesverhaal van een beeldhouwer/schilder voor zijn model. 

  Rik Wouters, geboren in Mechelen, stierf 100 jaar geleden in de armen van zijn vrouw Nel op 33-jarige leeftijd in Amsterdam, geveld door kaakbeenkanker.
  Het werd een bestaan vol passie en sensualiteit, maar ook met geldzorgen welke de liefde met periodes ondermijnde.

  Gedurende zijn korte leven had hij prachtige werken gemaakt met zijn vrouw en grote liefde als enig model. Gekleed of naakt. Vreugdevol of triest. Met als hoogtepunt het weergaloze Zotte Geweld.  Het uitbundige beeld van een poedelnaakte danseres in volle extase.

  Spel: Annelies Boel, Kristof Goffin
  Tekst: Frans Ceusters
  Regie: Frans Ceusters
  Productie: Theater M

  Zaal: Theater het Klokhuis

  Prijs: €17 (studenten: €12, 60+: €15) 

Speeldata:

4-5 maart 2017
 -  Reserveren
 • TOM VANSTIPHOUT


  TOM VANSTIPHOUT

  Tom Vanstiphout schrijft momenteel in alle stilte aan nummers voor een nieuwe release, een heus dubbelalbum dat voorzien is voor het einde van de zomer van 2017.

  Om zich tijdens het schrijfproces te laten inspireren en nieuwe schrijfsels los te laten op een eerste publiek speelt Tom in het voorjaar van 2017 enkele soloconcerten.

  Tom slaagt er ieder concert weer in het publiek op sleeptouw te nemen in een fantastische muzikale wereld waarin het heerlijk vertoeven is. Prachtige songs, virtuoos gitaarwerk en een innemende figuur, dat is Tom Vanstiphout ten voeten uit. Minder en minder is hij dan ook het best bewaarde muzikale geheim van België. Een ware topmuzikant!
  “Fris, spontaan en persoonlijk” – Gazet Van Antwerpen
  Tom Vanstiphout in Club Arscene op zaterdag 17 september 2016:
  “Wie Tom Vanstiphout enkel kent als gitaargod, heeft het goed begrepen. Wie hem echter ook weet te waarderen als songsmid en beleeft als gortdroge humorist en spits causeur heeft het nog beter begrepen.”

  De derde single uit Tom zijn meest recente album 'Playing Guitar Helps' staat in hoge rotatie in de playlist van Radio 1.

Speeldata:

23 maart 2017
 -  Reserveren

  TRAILER


 • CABARET SAUVIGNON

  Vreak


  CABARET SAUVIGNON
  Een muziektheater vol 'drama' en humor! 

  Parijs, eind vorige eeuw. Na de dood van Henri blijft Rene achter met een populair cabarettheater, een lege portemonnee en een flinke kater. Het onverwachte overlijden van zijn levenspartner brengt zijn luxeleventje aardig in de war. En hij wordt er zelf natuurlijk ook niet jonger op. De andere dragqueens uit het gezelschap doen hun uiterste best om hem er weer bovenop te helpen, ook zij moeten het ijzer smeden als het heet is. Zo geraakt Rocky niet van zijn laatste verovering af, heeft Richard last van eksterogen en bakt de nieuwe er eigenlijk niet zo veel van. Het duurt dan ook niet lang voordat de ‘dames’ terug in hun oude gewoonten vervallen en de spanningen weer snel hoog oplopen. Kan de komst van de zus van Henri de gemoederen achter de coulissen bedaren? Als er dan ook nog eens enkele lijken uit de kast vallen, zou dit wel eens het einde kunnen betekenen van dit charmante gezelschap.

  Acteurs: Stefan Van Haarlem, Jaouad Alloul, Dirk Belloy, Stefan Deloose en Marian Van Vliet

  Tekst en regie: Nico Plinke

  Zaal: Theater het Klokhuis

  Prijs: €16 (studenten €13)

  Reservatie: via www.vreak.be

   

Speeldata:

10 t.e.m. 18 maart 2017
 -  Reserveren

  TRAILER


 • GESCHEURD

  Tg Apasto

  GESCHEURD

  Marcel en Lea wonen sinds lange tijd in hun appartement op het gelijkvloers. Het zit goed tussen hen en ook met hun bovenburen. Of toch niet? Verandering is op til. Het appartement boven hen komt leeg. Nieuwe buren doorbreken de routine van Marcel en Lea. Een welgekome verandering voor de ene, een berg van frustraties voor de andere. Wat staat er allemaal te gebeuren, hoe gaan ze ermee om en komt het allemaal wel terug goed?
  Een komedie geserveerd op een bordje van vooroordelen en verdraagzaamheid.


  Acteurs: Bart Van Honsté, Nele Van Damme, Janick Lambert, Wali Sediqi & Ellen Baetens
  Tekst & Regie: Rudi Beaufays & Janick Lambert
  Productie: Tg Apasto
  Prijs: €12,00 (studenten: €10,00)
  Speeldata: 24 en 25 maart 2017 om 20u

Speeldata:

24 en 25 maart 2017
 -  Reserveren
 • FLIPPERKASSE

  Moen

  FLIPPERKASSE

  Moen heeft een nieuwe singel: Flipperkasse! Daan schreef de muziek voor het nummer vorig jaar.  De tekst kwam echter moeizaam, tot het besef groeide een oud zeer (ADHD) weer opspeelde...  Toen vloeide de tekst er als een dijkbreuk uit ...

   

  band: MOEN

  muziek & tekst: Daan Degroote

  zaal: Het Klokhuis

  prijs: €13/€15/€17

Speeldata:

26 maart 2017 om 20.30 uur
 -  Reserveren
 • DE ZINGENDE PRINS

  De Proefkonijnen

  DE ZINGENDE PRINS

  Prins Joren is zeer verdrietig. Als oudste zoon van de koning, moet hij later zijn vader opvolgen. Maar daar heeft hij helemaal geen zin in. Onzeker als hij is, denkt hij dat hij het hem aan talent ontbreekt voor zo’n belangrijke functie. Zijn onbezonnen jongere zus neemt hem op sleeptouw en leert hem, met de hulp van het publiek, zwaardvechten, oorlog voeren en vrouwenharten veroveren. En dan – bij toeval – ontdekken ze dat Joren wel erg goed kan zingen!

  De Zingende Prins is net als alle familievoorstellingen van De Proefkonijnen een originele en interactieve voorstelling. En tussen de lijntjes schuilt een universeel verhaal van de steeds groter wordende druk op jonge kinderen en de zoektocht naar eigen talenten en hun plaats in deze wereld. Want waarom zou zijn zus niet gewoon koning kunnen worden …

  Gezelschap: De Proefkonijnen

  Acteurs: Daphne Paelinck & Mike Wauters

  Tekst & regie: Randall van Duytekom

  Zaal: Theater Het Appeltje

  Prijs: kinderen: €9, volwassenen: €15

   

   

Speeldata:

25 maart t.e.m. 16 april 2017
 -  Reserveren
 • PASCALE PLATELíS TET TALK

  Pascale Platel

  PASCALE PLATELíS TET TALK

  Hoe overleef ik mijn omgeving? Dit is een simpel verhaal en het begint niet hier. Het begint bij een meisje dat droomde van haar prins...Pascale Platel confereert over haar ontgroening in de grootstad Gent en draait tussendoor een plaatje uit de soundtrack van haar jeugd. Stukjes muziek die we al lang vergeten waren maar als we ze horen brengen ze ineens een tsunami aan sentimentele herinneringen met zich mee...

  Actrice: Pascale Platel

  Tekst: Pascale Platel

  Zaal: Theater Het Klokhuis

  Prijs: €17

Speeldata:

21 en 22 april 2017 om 20.30 uur
 -  Reserveren
 • GELUKZOEKER

  Bert GabriŽls

  GELUKZOEKER

  Bert Gabriëls maakte naam met programma's als Zonde van de Zendtijd en Advocaat van de Duivel, maar ook met de docureeks Terug naar Eigen land. Met al die ervaringen op zak gaat hij weer het podium op voor het pure comedywerk.

  In z'n nieuwe show gaat Bert op zoek naar geluk. In een zotte wereld, in rare mensen, in dikke boeken en in de krant, overal zit wel wat geluk. Bert hakt het eruit met stevige grappen, scherpe observaties en veel harde meppen humor. En geeft een 100% garantie op geluk, al vanaf de aankoop van een kaartje. Want een heel groot deel van geluk, zit in gelul.


  “Gabriëls is een van de meest veelzijdige Vlaamse komieken.” - De Morgen


  Tekst & Spel: Bert Gabriëls
  Productie: Gaya Scienza
  Foto: Johannes Vande Voorde

Speeldata:

11 mei 2017
 -  Reserveren
 • VAUDEVILLE

  Tango Extremo


  VAUDEVILLE

  Johan is geen nachtbraker en alles behalve extravagant, maar er is iets aan Club Vaudeville dat hem mateloos intrigeert. 's Avonds, staat hij vaak onder het schijnsel van een lantaarnpaal te kijken wie er allemaal de club binnengaan. Soms zet hij zelfs een paar passen richting de entree. Zijn collega's op de bank of zijn vrouw en twee zoons zullen het nooit begrijpen; Johan begrijpt het zelfs niet eens. Wat zou een keurige man te zoeken hebben in zo'n obscure kelder vol criminelen en kunstenaars? Dat is precies wat Johan deze nacht uit gaat zoeken.

  Als hij voet in Vaudeville zet, opent Mackie Magnolia de avond net met 'I'm just a gigolo'. Dat zet de toon voor een nacht vol ontdekkingen in de duistere wereld van teveel drank, te weinig liefde, van louche handel in alles wat God verboden heeft. Een wereld vol decadentie, melancholische glamour èn muziek. Muziek die het leven niet mooier wil maken dan het is, maar het juist intens en vol wil laten klinken. Als Mackie Magnolia 'Surabaya Johnny' of 'Ich bin von Kopf bis Fuss aus Liebe eingestellt' zingt waant Johan zich in het Berlijnse Tingel Tangel Theater, 'Mon homme' en 'Hot hot hot dance' doen de Folies Bergère en de Moulin Rouge in Parijs voor zijn ogen tot leven komen. Plaatsen waar Johan nooit dacht te komen. Zijn leven bestaat uit werken bij de bank om de hypotheek te betalen aan diezelfde bank. En hij dacht dat hij goed bezig was. Tot vannacht. 'I ain't got nobody... I'm so sad and lonely,' zingt Mackie Magnolia.
  En dan realiseert Johan zich dat hij en Mackie helemaal niet zoveel verschillen. Het enige verschil is dat Johan ooit voor zekerheid ging en Mackie, die koos het nachtleven. En nu Johan daar is twijfelt hij, het is nou niet dat in zijn gewone keurige leven iemand naar hem omkijkt. Wat zou er gebeuren als hij Vaudeville nooit zou verlaten?

  Tango Extremo brengt met Vaudeville in hun achtste voorstelling een muzikale ode aan de kracht van de mens om zich staande te houden, om door te leven, ook zal zijn we 'just a gigolo'.

Speeldata:

19 mei 2017
 -  Reserveren

  TRAILER


 • WALL OF HOPE - You're welcome

  tg WON

  WALL OF HOPE - You're welcome

  ‘Toneelcompany Qualy (voorheen koninklijke theatergilde ‘De Plankenvrienden’) brengt een eigenzinnige bewerking van een klassiek moordverhaal. Een bekende whodunit, maar met een actuele twist. De vluchtelingencrisis, terrorisme én onze klassieke Vlaamse warmte en gastvrijheid: ze doen allemaal mee.
  Met alle bekende gezichten uit vorige topvoorstellingen van ‘De Plankenvrienden’. Maar ook met nieuw en ‘kleurrijk’ talent…
  Laat u verrassen door een dolle avond, waar spelplezier én maatschappelijk engagement hand in hand gaan!
  tc Qualy - the Art is in the Quality’

  tg Won: Sabine Goossens, Tom Vanqaethem, Eva Heuts, Lieve Vanachter en Sam Mampaey

  regie: Annelore Stubbe

  tickets: info.tgwon@gmail.com

Speeldata:

zaterdag 13 mei om 20.00 uur en zondag 14 mei om 15.00 uur
 -  Reserveren
 • VOOR HET BLOK

  Drie Maal Plankenkoorts


  VOOR HET BLOK

  Een lege theatervloer, een goedgevuld kledingrek en een kist vol attributen. Dat zijn de ingrediënten voor de nieuwe voorstelling van Drie Maal Plankenkoorts.


  In “Voor het blok” duikt DMP in de wereld van het improvisatietheater. Aan de hand van de 7 hoofdzonden en geïnspireerd op de lokale actualiteit krijgen de acteurs prikkelende situaties voorgeschoteld. Aan hun de enerverende taak om deze situaties uit te werken tot intieme, spannende scènes. Een afwisselende theatervoorstelling die ontstaat voor de ogen van het publiek. Steeds verrassend, als het leven zelf.


  Acteurs: Bas Ambachtsheer, Myrthe Michielsen, Ad Paantjens en Dragan Zuijkerbuijk. Elke voorstelling worden zij geflankeerd door enkele gastacteurs.

  Concept en spelleiding: Corné van Sprundel

Speeldata:

13 mei 2017
 -  Reserveren

  TRAILER


 • CLOSED WORLDS

  Anima Vinctum

  CLOSED WORLDS

  CLOSED WORLDS is een collage van ideeën, metaforen en gevoelens. In een zoektocht naar het ‘menselijke’ worden we geconfronteerd met de actualiteit, maar ook met individuele verhalen, het gemis of/en het verloren gaan van communicatie, het zoeken naar antwoorden en het onderhevig zijn aan invloeden van buitenaf.  Een reeks van korte scènes, sommige met een verhaal, anderen gericht op een ‘moment’, maar altijd met elkaar verbonden.

  De toeschouwer in een andere stemming brengen, tot nadenken zetten door hem/haar te confronteren met ‘de mens en al zijn complexen’, de gesloten werelden in onszelf.'

  Er werd op zoek gegaan naar mensen die zulke ‘niet-meer-kunnen-communiceren’ momenten hebben doorgemaakt. Hun teksten vormen de basis van de gesproken scènes. Ook talrijke kunstwerken en kunstenaars vormden een inspiratiebron: Pieta’s - Klaus Slutter, F.X. Messerschmitt, Vlaamse Primitieven, C.D. Friedrich, Goethe en vele anderen.

  De muziekkeuze was puur (Purcell, Schubert, Schumann, Chopin, e.a.) om een voorstelling te maken ontdaan van alle ballast.  Elke beweging heeft betekenis en zet de verbeelding in gang...  

  Regie: Jacques De Bock

  Scenario: Dave Wiggers

  Tekst: Dave Wiggers, Jacques De Bock, Hanneke Van De Kerkhof

   

  Choreografie: Laetitia Van Haverbeke, Chris De Feyter

  Acteurs: Jacques De Bock, Chris De Feyter, Laetitia Van Haverbeke, Hanneke Van De Kerkhof, Dave Wiggers, Glenn Desmedt, Chris Franquet, Simon Rubbrecht
   
  Piano: Nils Van Der Plancken

   

  Zaal: Het Klokhuis

   

  Prijs: €17

Speeldata:

1, 2 en 4 juni 2017
 -  Reserveren
 • BLIJ VERS

  Erik Burke

  BLIJ VERS

  Proficiat! Ondanks een vervelende baas, spanningen in huis, enge ziektes en algehele wereldellende blijft u stand houden. En dat mag met enige blijheid gevierd worden.

  Met Blij Vers serveert Erik Burke inspiratie voor volhouders. Zijn verzameling blije verzen en deugddoende verhalen, maken van ons allemaal… blijvers!

  Blij Vers. Vitamines voor lichaam en ziel.
      
  Erik Burke maakte eerder met veel succes de literaire conferences VertederDingen en Prioritijd. Ook in deze gloednieuwe voorstelling serveert hij op interactieve wijze en met de knipoog een brede waaier aan verrassende auteurs.

Speeldata:

20 en 21 mei 2017
 -  Reserveren
 • DE LENING

  Kunstencentrum Vlaams Fruit

  DE LENING

  Gilbert is op zoek naar een lening, maar wordt al voor de vijfde keer afgewezen. Hij haalt alles uit de kast om de bankdirecteur te overtuigen, maar niets helpt. Dan ziet Gilbert een familiefoto op het bureau van de directeur staan en probeert hem dit maal op een heel andere manier te overhalen de lening toe te kennen.

  De Lening van Galceran is een zwarte komedie over economie, de crisis, wanhoop en de broosheid van mensen.  Over relaties die op het eerste zicht niet veel zeggen, maar toch de nodige, onmiskenbare parallellen vertonen.

  Het stuk ging in première in 2013 in het Villaroel Theater in Barcelona en speelt in november in Het Klokhuis. Van dezelfde auteur bracht Kunstencentrum Vlaams Fruit in 2012 al De Grönholm Methode, een stuk over de sollicitatieprocedure bij een multinational.

   

   

  Gezelschap: Kunstencentrum Vlaams Fruit
  Acteurs: Marc Bellekens & David Verbeeck
  Regie: Catrien Hermans
  Tekst: Jordi Galceran (vertaling Antonio Albaladejo)
  Zaal: Theater Het Klokhuis
  Prijs: € 17,00 (studenten: € 12,00 – 60+: € 15,00)

   

   

Speeldata:

8 juni tot en met 18 juni 2017
 -  Reserveren

Julles - Kunstencentrum Vlaams Fruit

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van de opkomende evenementen bij KC Vlaams Fruit.

Vind ons op:

Facebook icon Youtube icon Instagram icon