Producties

 • DE BOTERBRIGADE

  DE BOTERBRIGADE

  Een brigade van 3 speelt door en in elkaar vloeiende verhalen, een netwerk van vertelsels. Op het podium ontstaan. Geïmproviseerd. Mooi, grappig, bevreemdend, herkenbaar. Zonder scenario maar net zo écht als goei boter. Steeds met dat ene onmisbare: jij. Jij brengt ons het element dat alles bijeenhoudt. Jij bepaalt het beleg, zij smeren de boterham.

  Drie toppers uit het Vlaamse improvisatiewezen - Guillaume Barberis, Filip Leonard en Ann Claes - komen de BIL-stal uit en brengen eigenzinnig longform improvisatietheater op.

  Gezelschap: De Boterbrigade

  Acteurs: Guillaume Barberis, Filip Leonard en Ann Claes. (voor de voorstellingen in maart en april wordt Guillaume Barberis vervangen door een gastacteur)

  Zaal: Theater Het Klokhuis

  Prijs: € 9,00 

Speeldata:

tot 7 juni 2017
 -  Reserveren
 • HET ARCHETYPE

  Anima Vinctum

  HET ARCHETYPE

  Hoe beeldt men de psyche uit in theater?

  Fysiek theater, geïnspireerd naar de analytische psychologie van Carl Gustav Jung - aangereikt met klassieke muziek en een live strijkkwartet.

  Een theaterstudie die zich situeert in het ‘psyche-mechanisme’ van een individu.

  Archetypen zijn centrale tendensen van meerdere deelcomplexen van de psyche die door individuatie tot ‘Het Zelf’ kunnen ontwikkelen.

  Door het individuatieproces ontwikkelt het individu naar ‘Het Zelf’ maar wie of wat is ‘Het Zelf’?

  Archetypen worden los van de menselijk wil geactiveerd, vaak als compensatie van een te eenzijdige psychische activiteit. Het is echter niet het beeld of de uitdrukking zelf die het archetype uitmaakt: het is een geheel van psychische energie, een soort knooppunt in de psyche, dat verbonden is met het collectief onbewuste, waardoor een concrete invulling vanuit het onbewuste überhaupt mogelijk wordt.

   

  Regie: Dave Wiggers & Jacques De Bock
  Scenografie: Dave Wiggers
  Choreografie: Chris De Feyter & Laetitia Van Haverbeke
  Acteurs: Chris De Feyter, Hanneke Van De Kerkhof, Laetitia Van Haverbeke, Jacques De Bock, Leïla Boukhélif, Glenn Desmedt, Catherine Van Poucke, Dave Wiggers, Tessa Delbecque, Chris Franquet
  Productie: Anima Vinctum - Muziekkunst voor Dans & Theater in samenwerking met MinTh - Muziek In Theater
  Zaal: Theater het Klokhuis
  Prijs: €16

Speeldata:

9, 10 en 11 december 2016
 -  Reserveren
 • THE LAKE

  Roxie Horse

  THE LAKE

  Roxie Horse brengt een eerste single uit. We spelen voor jullie een volledig nieuwe set op 15 december in Theater Het Klokhuis.

  MARITAN // 20.00
  MARITAN is het alter ego van singer-songwriter Sam D'hondt . Sam D'hondt speelt al in verschillende bands, maar nu stelt hij zijn solo-project voor. Gevarieerde songs met invloeden van Jeff Buckley, Laura Marling, Fink, Tool,... en een prachtige stem.

  ROXIE HORSE // 20.30
  ROXIE HORSE is een kwartet van muzikaal gelijkgestemden. Met hun donkere, melancholische maar ook vrolijke sfeer, sturen ze u op een muzikale trip langs dennenbossen, heuvelachtige gebieden en zoete meren. Verwacht intrigerende stemmen, stuwende beats en dromerige toetsen.
  Roxie Horse zijn Anke Verslype, Camille Vanlerberghe, Lorenz T'Syen en Silke Verslype.


  TICKETS: 7 EUR

  DEUREN: 19.30


  Reserveren via:
  roxiehorsemusic@gmail.com

Speeldata:

15 december 2016
 -  Reserveren
 • DE PRIMITIEVEN

  Nachtkrab

  DE PRIMITIEVEN

  Een cabanne aan de oevers van de Ourthe.

  Een afgelegen plek met slechte ontvangst.

  Twee mannen, één vrouw.

  Een onvergetelijke avond.

  Afzondering is het doel, onbereikbaar zijn het middel,

  het resultaat is de Primitieven.

  NACHTKRAB is een theatercollectief van drie makers uit vier verschillende windstreken. Hun eersteling De Botanische Tuinen van Antarctica speelde meer dan twintig keer in Vlaanderen en Nederland en ze werkten op vraag van Dimitri Leue intensief mee aan Handhaven voor de Zomer van Antwerpen 2014. Bovendien verdienden de makers/spelers als muzikant of acteur hun strepen reeds bij verschillende gezelschappen zoals HetPaleis, Moeremans&Sons, Hof van Eede of SINcollectief.

  Filip Tielens over de eerste voorstelling en het collectief:

  "Net zoals de voorstelling 'De Botanische Tuinen van Antarctica' duidelijk in stijgende lijn gaat, verwachten we dit ook voor het verdere parcours van het jonge theatercollectief NACHTKRAB.” (www.cobra.be)

  Tekst en spel: Pieter-Jan De Wyngaert, Joachim Gys en Sofie Joan Wouters

  Productie: NACHTKRAB

  Data: 16 december 2016

  Zaal: Theater het Klokhuis

  Prijs: € 17,00 (studenten: € 12,00 – 60+: € 15,00)

   

   

Speeldata:

16 december 2016
 -  Reserveren
 • DROOMPRINSES

  DROOMPRINSES

  Wil je ’s nachts ook nooit gaan slapen? Jammer, want als je slaapt gaat er een wondere wereld open waarin je alles kan beleven wat jij wil! Alles wat overdag niet kan of mag, kan’s nachts wel. Daarom houdt Isa zo van slapen. Zij is een prinses en ’s nachts beleeft ze de spannendste avonturen. Af en toe is ze wel een beetje bang in het donker, maar daar heeft ze geweldige truukjes voor!

  Droomprinses, voor iedereen die niet graag naar bed gaat. Over alles wat je 's nachts kan beleven dat je overdag niet kan. Over prinsess Isa die ontdekt dat alle dromen verdwenen zijn, omdat ze er zelf blijkbaar een beetje te veel heeft gehad... Een interactieve voorstelling waarin de kinderen helpen de dromen terug te halen, zich moeten inleven en vooral: mògen dromen!

  Spel: Daphne Paelinck 

  Zaal: Theater het Appeltje

  Prijs: kinderen: €9, volwassenen: €13

   

Speeldata:

17-29 december 2016
 -  Reserveren
 • BL»TEN

  BL»TEN

  Drie kwetsbare mannen, knapen nog,
  mét of zonder baard of snor of klak,
  getekend door het leven
  de één al wat meer dan de ander-,
  alledrie met haar op hun tanden
  en veel noten op hun zang,
  hopen u te beroeren en ontroeren
  met poëtische teksten,
  stukjes  tranche-de-vie en
  onvergetelijke melodieën…
  tot de tanden ontwapenend!

  Spel: Warre Borgmans, Big Dave Reniers en Jokke Schreurs

  Zaal: Theater het Klokhuis

  Prijs: €18

Speeldata:

17 en 18 december 2016
 -  Reserveren
 • BIL'S EINDEJAARSBENEFIET

  BIL

  BIL'S EINDEJAARSBENEFIET

  De Belgische Improvisatie Liga is terug met onze jaarlijkse eindejaarsbenefiet: een feel good impro-avond voor het goede doel.

  Dit jaar spelen we voor BOKS vzw. Onder het motto: "Geef onze kinderen meer jaren voor hun leven en meer leven voor hun jaren!” is BOKS vzw, de Belgische Organisatie voor Kinderen en volwassenen met een Stofwisselingsziekte, al jaren actief bij het ondersteunen en informeren van mensen die te maken hebben met stofwisselingsziektes. Dit is geen pretje en daarom zorgt onze hoofdcoach Jeron Dewulf, als Peter van deze organisatie, voor het in de kijker zetten van de vzw. Onze BIL spelers, jong en oud, ervaren en nieuwkomers engageren zich 200% om voor BOKS en voor u de pannen van het dak spelen. Tot dan!

  Wanneer: woensdag 28 december om 20u
  Prijs: €15
  Tickets: via philine@bil.be

  Alle inkomsten van deze avond gaan rechtstreeks naar BOKS vzw.

Speeldata:

Woensdag 28 december 2016
 -  Reserveren
 • VRUUGER IN HET SCHIPPERSKWARTIER

  Borsalino

  Met swingende liedjes en anekdotes brengt Borsalino een beeld van hoe het eraan toeging in het Antwerpse Schipperskwartier - the Skippersquarter - ooit beroemd van China tot Parijs als 'het Zeemansparadijs'. Over de poesjenellen en Lange Wapper, over de Prinses van het havenkwartier en Windy de opblaaspop, over voddenbalen en dandy's, café's en cabardouchekes, en uiteraard over de meisjes van plezier. Kortom: de bekendste wijk van de metropool in een zwierige mix.

  De covers gaan dan weer van 'Ik doe wat ik doe' (Astrid Nijgh) tot Lou Reed's 'Walk on the wild side' en bijvoorbeeld 'Ik wil deze nacht in de straten verdwalen' van Wannes Van de Velde.

  Enkele quotes over de voorstelling staan op onze site www.uitgelezengezelschap.be/vzw of  hieronder:


  -Luc Denys (OKA Kalmthout): Iedereen was laaiend enthousiast over jullie begeesterend optreden. We zien jullie zeker terug!
  -Frans Lauwers (auteur) (na het optreden in Top Hat Antwerpen): Vruuger in 't Schipperskwartier was een heel mooie voorstelling!
  -Guy Didelez (auteur): Knappe muziek, knappe liedjes. Een mooie mix van humor en toch ook tedere en aandoenlijke momenten, met interessante anekdotes en wetenswaardigheden. Een thema en een aanpak die ongetwijfeld een heel breed publiek moet boeien. Ik voorspel 'Vruuger in het Schipperskwartier' echt een zeer mooie toekomst.
  - Toeschouwers uit Rotterdam: Mooie  muziek, goed aan elkaar gepraat, gezellig, interessant, een kristalheldere piano, schitterende saxofonist, mooie gitaartokkels, en stemmen die  perfect ‘in the mood’ waren!

Speeldata:

29 januari 2017
 -  Reserveren

  TRAILER


 • VAN HOEREN EN BOEREN

  Marilou Mermans

  VAN HOEREN EN BOEREN

  We zien een -niet meer zo jonge- vrouw doorheen een raam.  Ze zit in haar zeteltje.  Ze  breit.

  Op het eerste zicht niks bijzonder.  Een doordeweeks tafereeltje . Maar de rode belichting laat ons vermoeden dat we te maken hebben met een hoer in haar bordeel.  Een hoer in haar theaterke.

  Haar gedachten- en gevoelswereld resoneert in de gedachten- en gevoelswereld van het publiek.  Ze ervaart het publiek als een buddy, vertrouweling, medespeler, medeplichtige, getuige.

  “De actrice-hoer of de hoer-actrice” biedt een onuitputtelijke bron van mogelijkheden, een ware uitdaging in de intuïtieve zoektocht naar geloofwaardigheid en echtheid op het toneel. Een brutale en tegelijk speelse zoektocht!

  Zaal: Theater het Klokhuis

  Prijs: €17 (studenten: €12, 60+: €15)

   

Speeldata:

19, 20, 21 en 22 januari 2017
 -  Reserveren
 • DE ZOEKTOCHT VAN MAMBA, DE KROKODIL

  Vreak vzw / Dunia vzw

  DE ZOEKTOCHT VAN MAMBA, DE KROKODIL

  Mamba, de krokodil woont al sinds ze geboren is in de Antwerpse zoo. Op haar zestigste verjaardag besluit Mamba op zoek te gaan naar haar familie.  Zij wil te weten komen waar haar ouders opgroeiden en waarom ze naar België kwamen. De krokodillen, die zij tijdens haar zoektocht tegenkomt, raden haar aan om de grote Afrikaanse rivieren te volgen. Zo volgt ze de Nijl en de Congostroom waar ze  vreemde en mysterieuze figuren ontmoet die haar beetje bij beetje helpen de geschiedenis van haar familie te ontdekken.

  Voor kinderen van 6 tot …

  Spel: Nyira Hens, Dahlia Pessemiers – Benamar

  Regie: Dahlia Pessemiers – Benamar

  Tickets: 7 euro (kinderen) en 9 euro (volwassenen)

  Locatie: Theater Het Appeltje

   

Speeldata:

5, 12 en 19 februari 2017
 -  Reserveren
 • ALS IK VAN U WAS

  Mathieu en Guillaume


  ALS IK VAN U WAS

  Familie, vrienden, kennissen… Iedereen weet het altijd beter, en met de beste bedoelingen! Van zoveel meningen zou een mens nog beginnen twijfelen aan alles of net volharden in boosheid. Mathieu & Guillaume doen gewoon hun goesting en botsen daarbij wel eens tegen de muur.  Maar zoals Toots Thielemans hen ooit toefluisterde, “Guys, make your own mistakes!”.  “Als ik van u was” wordt een voorstelling met songs en verhalen over twijfelen, kiezen, winnen en verliezen.  Als ik van u was, ik zou komen kijken binnenkort!

Speeldata:

Donderdag 9 februari 2017
 -  Reserveren

  TRAILER


 • IN DE WOLKEN

  Koning Triton

  IN DE WOLKEN

  Koning Triton is met z’n nieuwe voorstelling helemaal in de wolken! In hun derde productie ontdekken beide grappenmakers waarom een supermarkt zo super is, dat het eerste vliegtuig levensgevaarlijk was en dat er alleen op uittrekken soms enorm therapeutisch kan zijn. En Johnny natuurlijk. Die doet een gooi naar de eerste plaats op de jaarlijkse karaoké van camping ‘De Regendruppel’ in Wechelterzande.

  In de wolken is een turbulente vlucht van hilarische en absurde sketches waarbij het komisch duo je meeneemt naar alle hoogtes en laagtes van het menselijk bestaan. In dit dynamisch kijk- en luisterspel in hun gekende rollercoasterstijl, probeert Koning Triton in z’n kinderlijke naïviteit al het gewicht van onze schouders te gooien dat ons verhindert met het hoofd in de wolken te lopen.

  Zaal: Theater het Klokhuis

  Prijs: €17 (studenten: €13, V.I.P. voor de première van 11/02: €19, inclusief glas cava en hapjes)

Speeldata:

10 februari - 24 februari 2017
 -  Reserveren
 • DE MONKELNONKELS

  Vlaams Fruit

  DE MONKELNONKELS

  De Monkel Nonkels komen naar Het Appeltje! 
  U kent ze wel, elk feestje heeft er eentje: een plezante nonkel. 
  Wij hebben er helaas twee. Nonkel Dee en Nonkel Ee broeden op het feest van hun leven. De uitnodigingen zijn verstuurd, het zilver gepoetst en de broeken gestreken. Dat er gespeecht zal worden en een liedje gezongen, dat spreekt voor zich. Maar wie zal naast wie zitten? Want Theater Het Appeltje heeft heel wat illustere bezoekers gekend en ze komen allemaal terug!
  Het Huis van Verhalen wordt de Verhalen van het Huis, dankzij de enige echte Monkel Nonkels (oh ja, en ze brengen ook een nichtje mee). Verwacht in februari en maart ... u bent gewaarschuwd.

  Spel: David Verbeeck, Erik Burke en Anne Heddes

  Tekst: Tom De Beckker

Speeldata:

23 februari tot en met 19 maart 2017
 -  Reserveren
 • INSPIRING SPEECH

  In september begonnen Selena, Nancy, Bart, Marijke, Pieter, Ingrid en Karen aan het Creatief Mentorship van Inspiring Speech en werden ze gedurende die 6 maanden begeleid door de ervaren coaches Peter Perceval, An Nelissen en Veerle Eyckermans.
  Het einddoel: hun eigen volwaardige keynote speech maken rond een zelf gekozen onderwerp.


  De deelnemers van de vorige reeksen kregen volle zalen en heel veel lof. Nu is het eindelijk zo ver voor de achtste lichting!
  Op zaterdag 25 februari 2017 halen de deelnemers het beste in zichzelf naar boven en brengen ze voor het eerst hun speech voor het publiek. Ook benieuwd naar deze nieuwe talenten en hun inzichten in de meest diverse onderwerpen?


  Kom dat zien!

   

  Place to be: Het Klokhuis, Parochiaanstraat 4-4A te Antwerpen. We starten om 20 u.
  Cast: Selena Ardolean, Nancy Celis, Bart Renaer, Marijke Fonteyn, Pieter Bangels, Ingrid Baeten en Karen De Jongh

Speeldata:

25 februari 2017
 -  Reserveren
 • HET ZOTTE GEWELD

  Theater M

  HET ZOTTE GEWELD

  Het liefdesverhaal van een beeldhouwer/schilder voor zijn model. 

  Rik Wouters, geboren in Mechelen, stierf 100 jaar geleden in de armen van zijn vrouw Nel op 33-jarige leeftijd in Amsterdam, geveld door kaakbeenkanker.
  Het werd een bestaan vol passie en sensualiteit, maar ook met geldzorgen welke de liefde met periodes ondermijnde.

  Gedurende zijn korte leven had hij prachtige werken gemaakt met zijn vrouw en grote liefde als enig model. Gekleed of naakt. Vreugdevol of triest. Met als hoogtepunt het weergaloze Zotte Geweld.  Het uitbundige beeld van een poedelnaakte danseres in volle extase.

  Spel: Annelies Boel, Kristof Goffin
  Tekst: Frans Ceusters
  Regie: Frans Ceusters
  Productie: Theater M

  Zaal: Theater het Klokhuis

  Prijs: €17 (studenten: €12, 60+: €15) 

Speeldata:

4-5 maart 2017
 -  Reserveren
 • CABARET SAUVIGNON

  Vreak

  CABARET SAUVIGNON
  Een muziektheater vol 'drama' en humor! 

  Parijs, eind vorige eeuw. Na de dood van Henri blijft Rene achter met een populair cabarettheater, een lege portemonnee en een flinke kater. Het onverwachte overlijden van zijn levenspartner brengt zijn luxeleventje aardig in de war. En hij wordt er zelf natuurlijk ook niet jonger op. De andere dragqueens uit het gezelschap doen hun uiterste best om hem er weer bovenop te helpen, ook zij moeten het ijzer smeden als het heet is. Zo geraakt Rocky niet van zijn laatste verovering af, heeft Richard last van eksterogen en bakt de nieuwe er eigenlijk niet zo veel van. Het duurt dan ook niet lang voordat de ‘dames’ terug in hun oude gewoonten vervallen en de spanningen weer snel hoog oplopen. Kan de komst van de zus van Henri de gemoederen achter de coulissen bedaren? Als er dan ook nog eens enkele lijken uit de kast vallen, zou dit wel eens het einde kunnen betekenen van dit charmante gezelschap.

  Acteurs: Stefan Van Haarlem, Jaouad Alloul, Dirk Belloy, Stefan Deloose en Marian Van Vliet

  Tekst en regie: Nico Plinke

  Zaal: Theater het Klokhuis

  Prijs: €16 (studenten €13)

Speeldata:

10 t.e.m. 18 maart 2017
 -  Reserveren
 • GESCHEURD

  Tg Apasto

  GESCHEURD

  Marcel en Lea wonen sinds lange tijd in hun appartement op het gelijkvloers. Het zit goed tussen hen en ook met hun bovenburen. Of toch niet? Verandering is op til. Het appartement boven hen komt leeg. Nieuwe buren doorbreken de routine van Marcel en Lea. Een welgekome verandering voor de ene, een berg van frustraties voor de andere. Wat staat er allemaal te gebeuren, hoe gaan ze ermee om en komt het allemaal wel terug goed?
  Een komedie geserveerd op een bordje van vooroordelen en verdraagzaamheid.


  Acteurs: Bart Van Honsté, Nele Van Damme, Sabohé Pirmeh, Wali Sediqi & Ellen Baetens
  Tekst & Regie: Rudi Beaufays & Janick Lambert
  Productie: Tg Apasto
  Prijs: €12,00 (studenten: €10,00)
  Speeldata: 24 en 25 maart 2017 om 20u

Speeldata:

24 en 25 maart 2017
 -  Reserveren
 • DE ZINGENDE PRINS

  DE ZINGENDE PRINS

  Prins Joren is zeer verdrietig. Als oudste zoon van de koning, moet hij later zijn vader opvolgen. Maar daar heeft hij helemaal geen zin in. Onzeker als hij is, denkt hij dat hij het aan talent ontbreekt voor zo’n belangrijke functie. Zijn onbezonnen jongere zus neemt hem op sleeptouw en leert hem, samen met de hulp van het publiek, zwaardvechten, oorlogvoeren en vrouwenharten veroveren. En dan – bij toeval – ontdekken ze dat Joren wel erg goed kan zingen!

  De Zingende Prins is net als alle familievoorstellingen van De Proefkonijnen een originele en interactieve voorstelling waarbij ieder kindje aan bod komt. En tussen de lijntjes schuilt een universeel verhaal van de steeds groter wordende druk op jonge kinderen en de zoektocht naar je eigen talenten en plaats in deze wereld. Want waarom zou zijn zus niet gewoon koning kunnen worden …

  Zaal: Theater Het Appeltje

  Prijs: kinderen: €9, volwassenen: €15

   

   

Speeldata:

25 maart t.e.m. 16 april 2017
 -  Reserveren
 • TOM VANSTIPHOUT


  TOM VANSTIPHOUT

  Tom Vanstiphout schrijft momenteel in alle stilte aan nummers voor een nieuwe release, een heus dubbelalbum dat voorzien is voor het einde van de zomer van 2017.

  Om zich tijdens het schrijfproces te laten inspireren en nieuwe schrijfsels los te laten op een eerste publiek speelt Tom in het voorjaar van 2017 enkele soloconcerten.

  Tom slaagt er ieder concert weer in het publiek op sleeptouw te nemen in een fantastische muzikale wereld waarin het heerlijk vertoeven is. Prachtige songs, virtuoos gitaarwerk en een innemende figuur, dat is Tom Vanstiphout ten voeten uit. Minder en minder is hij dan ook het best bewaarde muzikale geheim van België. Een ware topmuzikant!
  “Fris, spontaan en persoonlijk” – Gazet Van Antwerpen
  Tom Vanstiphout in Club Arscene op zaterdag 17 september 2016:
  “Wie Tom Vanstiphout enkel kent als gitaargod, heeft het goed begrepen. Wie hem echter ook weet te waarderen als songsmid en beleeft als gortdroge humorist en spits causeur heeft het nog beter begrepen.”

  De derde single uit Tom zijn meest recente album 'Playing Guitar Helps' staat in hoge rotatie in de playlist van Radio 1.

Speeldata:

30 maart 2017
 -  Reserveren

  TRAILER


 • PASCALE PLATELíS TET TALK

  Pascale Platel

  PASCALE PLATELíS TET TALK

  Hoe overleef ik mijn omgeving?

  Dit is een simpel verhaal en het begint niet hier.
  Het begint bij een meisje dat droomde van haar prins.
  En anders? Geen spanders!
  Ela! Heeft ze goud gevraagd, misschien?
  Nee, dat niet, maar niets zo kwetsbaar als een meisje met dromen….

  'Puttana, mi mostra il tettos!', speekelde hij in mijn gezicht.

  Pascale Platel confereert over haar ontgroening in de manhaftige grootstad Gent en draait tussendoor een plaatje uit de soundtrack van haar jeugd

  Hoe dat soort zich eeuwig herhalende kwesties zich zo verrassend slim en persoonlijk weer kunnen openbaren aan ons, aan de wereld …
  En dat in die unieke Pascale mix van humor en door merg en been gaande schrijnendheid …
  En met die stukjes muziek die ik al lang vergeten was maar toen ik ze hoorde ineens een tsunami aan sentimentele herinneringen over mij lieten komen …

Speeldata:

21 en 22 april 2017
 -  Reserveren
 • GELUKZOEKER

  Bert GabriŽls

  GELUKZOEKER

  Bert Gabriëls maakte naam met programma's als Zonde van de Zendtijd en Advocaat van de Duivel, maar ook met de docureeks Terug naar Eigen land. Met al die ervaringen op zak gaat hij weer het podium op voor het pure comedywerk.

  In z'n nieuwe show gaat Bert op zoek naar geluk. In een zotte wereld, in rare mensen, in dikke boeken en in de krant, overal zit wel wat geluk. Bert hakt het eruit met stevige grappen, scherpe observaties en veel harde meppen humor. En geeft een 100% garantie op geluk, al vanaf de aankoop van een kaartje. Want een heel groot deel van geluk, zit in gelul.


  “Gabriëls is een van de meest veelzijdige Vlaamse komieken.” - De Morgen


  Tekst & Spel: Bert Gabriëls
  Productie: Gaya Scienza
  Foto: Johannes Vande Voorde

Speeldata:

11 mei 2017
 -  Reserveren
 • VOOR HET BLOK

  Drie Maal Plankenkoorts

  Een lege theatervloer, een goedgevuld kledingrek en een kist vol attributen. Dat zijn de ingrediënten voor de nieuwe voorstelling van Drie Maal Plankenkoorts.


  In “Voor het blok” duikt DMP in de wereld van het improvisatietheater. Aan de hand van de 7 hoofdzonden en geïnspireerd op de lokale actualiteit krijgen de acteurs prikkelende situaties voorgeschoteld. Aan hun de enerverende taak om deze situaties uit te werken tot intieme, spannende scènes. Een afwisselende theatervoorstelling die ontstaat voor de ogen van het publiek. Steeds verrassend, als het leven zelf.


  In “Voor het blok” spelen Bas Ambachtsheer, Myrthe Michielsen, Ad Paantjens en Dragan Zuijkerbuijk. Elke voorstelling worden zij geflankeerd door enkele gastacteurs. Dit zijn voor de voorstelling van 19 oktober Stef Broos en Bianca Mathijssen. De avond wordt geleid door Corné van Sprundel, bekend in Roosendaal als troubadour op het Priense Swaree en zijn drieluik voorstelling Honger.

Speeldata:

 -  Reserveren
 • VAUDEVILLE

  Tango Extremo


  VAUDEVILLE

  Johan is geen nachtbraker en alles behalve extravagant, maar er is iets aan Club Vaudeville dat hem mateloos intrigeert. 's Avonds, staat hij vaak onder het schijnsel van een lantaarnpaal te kijken wie er allemaal de club binnengaan. Soms zet hij zelfs een paar passen richting de entree. Zijn collega's op de bank of zijn vrouw en twee zoons zullen het nooit begrijpen; Johan begrijpt het zelfs niet eens. Wat zou een keurige man te zoeken hebben in zo'n obscure kelder vol criminelen en kunstenaars? Dat is precies wat Johan deze nacht uit gaat zoeken.

  Als hij voet in Vaudeville zet, opent Mackie Magnolia de avond net met 'I'm just a gigolo'. Dat zet de toon voor een nacht vol ontdekkingen in de duistere wereld van teveel drank, te weinig liefde, van louche handel in alles wat God verboden heeft. Een wereld vol decadentie, melancholische glamour èn muziek. Muziek die het leven niet mooier wil maken dan het is, maar het juist intens en vol wil laten klinken. Als Mackie Magnolia 'Surabaya Johnny' of 'Ich bin von Kopf bis Fuss aus Liebe eingestellt' zingt waant Johan zich in het Berlijnse Tingel Tangel Theater, 'Mon homme' en 'Hot hot hot dance' doen de Folies Bergère en de Moulin Rouge in Parijs voor zijn ogen tot leven komen. Plaatsen waar Johan nooit dacht te komen. Zijn leven bestaat uit werken bij de bank om de hypotheek te betalen aan diezelfde bank. En hij dacht dat hij goed bezig was. Tot vannacht. 'I ain't got nobody... I'm so sad and lonely,' zingt Mackie Magnolia.
  En dan realiseert Johan zich dat hij en Mackie helemaal niet zoveel verschillen. Het enige verschil is dat Johan ooit voor zekerheid ging en Mackie, die koos het nachtleven. En nu Johan daar is twijfelt hij, het is nou niet dat in zijn gewone keurige leven iemand naar hem omkijkt. Wat zou er gebeuren als hij Vaudeville nooit zou verlaten?

  Tango Extremo brengt met Vaudeville in hun achtste voorstelling een muzikale ode aan de kracht van de mens om zich staande te houden, om door te leven, ook zal zijn we 'just a gigolo'.

Speeldata:

19 mei 2017
 -  Reserveren

  TRAILER


 • BLIJ VERS

  Erik Burke

  BLIJ VERS

  Proficiat! Ondanks een vervelende baas, spanningen in huis, enge ziektes en algehele wereldellende blijft u stand houden. En dat mag met enige blijheid gevierd worden.

  Met Blij Vers serveert Erik Burke inspiratie voor volhouders. Zijn verzameling blije verzen en deugddoende verhalen, maken van ons allemaal… blijvers!

  Blij Vers. Vitamines voor lichaam en ziel.
      
  Erik Burke maakte eerder met veel succes de literaire conferences VertederDingen en Prioritijd. Ook in deze gloednieuwe voorstelling serveert hij op interactieve wijze en met de knipoog een brede waaier aan verrassende auteurs.

Speeldata:

20 en 21 mei 2017
 -  Reserveren

Julles - Kunstencentrum Vlaams Fruit

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van de opkomende evenementen bij KC Vlaams Fruit.

Vind ons op:

Facebook icon Youtube icon Instagram icon