Producties

 • DE BOTERBRIGADE

  DE BOTERBRIGADE

  Een brigade van 3 speelt door en in elkaar vloeiende verhalen, een netwerk van vertelsels. Op het podium ontstaan. Geïmproviseerd. Mooi, grappig, bevreemdend, herkenbaar. Zonder scenario maar net zo écht als goei boter. Steeds met dat ene onmisbare: jij. Jij brengt ons het element dat alles bijeenhoudt. Jij bepaalt het beleg, zij smeren de boterham.

  Drie toppers uit het Vlaamse improvisatiewezen - Guillaume Barberis, Filip Leonard en Ann Claes - komen de BIL-stal uit en brengen eigenzinnig longform improvisatietheater op.

  Gezelschap: De Boterbrigade

  Acteurs: Guillaume Barberis, Filip Leonard en Ann Claes. (voor de voorstellingen in maart en april wordt Guillaume Barberis vervangen door een gastacteur)

  Zaal: Theater Het Klokhuis

  Prijs: € 9,00 

Speeldata:

tot 7 juni 2017
 -  Reserveren
 • MEMOIRES VAN EEN EMOTIONEEL STUDEREND KALF

  Liza Willfrieda

  MEMOIRES VAN EEN EMOTIONEEL STUDEREND KALF

  "Liefde is een hoer. Laten we het daarop houden."

  Op 27 oktober neemt Liza Willfrieda je voor een uurtje mee naar haar studentenleven. Ze brengt een selectie uit haar “Memoires van een Emotioneel Studerend Kalf.” Korte waargebeurde vertellingen met een stevige portie zelfspot. Gaande van “Bretellen” tot “De Rechtenprins op het Witte Paard.” Lachen is sterk toegelaten.

  Tekst en spel: Liza Willfrieda

  Zaal: Theater het Klokhuis

  Prijs: 3 euro

  Info: willfrieda.liza@gmail.com

  Tickets reserveren: https://goo.gl/forms/zmvYYxmv6Z9ABmZH3

Speeldata:

27 oktober 2016
 -  Reserveren
 • KLAPROZEN

  Ludvig

  KLAPROZEN

  EXTRA VOORSTELLINGEN WEGENS GROOT SUCCES!

   

  Klaprozen bestaat uit twee monologen.

  DOWN Vertelt het verhaal van een man met het Syndroom van Down. Hij kijkt terug op zijn leven en de relatie met zijn familie. Eenvoudig, naïef soms, maar ook eerlijk, spontaan, cynisch en lief.

  I DON’T LET YOU DOWN Is het verhaal van de moeder. Zij houdt er ook van een beetje te shockeren, maar dat is eerder een schild tegen alles en iedereen die haar, maar vooral haar zoon, een mongooltje, zou bedreigen.

  Deze productie is een herneming (creatie in 2003, laatste reeks in 2006) in samenwerking met Kunstencentrum Vlaams Fruit.

  Spel: Tom De Beckker & Nelly Keuten

  Tekst: Marc Smet

  Regie: Jef De Boeck

  Zaal: Theater het Klokhuis

  Prijs: €13

Speeldata:

28 en 29 oktober 2016
 -  Reserveren
 • MATTAB

  MATTAB

  Mattab dompelt je een avond lang onder in hun pretpark van sketches. Levensechte situaties zoals echtelijke ruzies, reisperikelen of een eerste werkdag. Maar ook: politici die gasboetes krijgen, BV’s op het vrijgezellenpad, superhelden met huishoudelijke problemen, smokkelaars met geheugenverlies, dieren met bizarre gewoonten, een Mexicaanse kok met een voorliefde voor rare ingrediënten … en een kap(p)er met goede voornemens. De rode draad: fijne suggesties van het publiek, daarmee maken de jongens van Mattab on the spot nieuwe scènes. Gekruid met levendige liedjes. 

   

  Mattab (Manuel Bollue, Tom Dekock en Wout Van Ginhoven) staat 11 jaar op de planken met shows overheen heel Vlaanderen. De laatste 3 jaar spelen zij met hun Good Deeds Tour enkel voor het goede doel, samen met DJ-duo De Neven en onder toeziend oog van 'gerechtsdeurwaarder' Vandueren.   

   

  Reacties van publiek, cabaret-jury’s en journalisten: “Eigenheid, speelplezier, origineel! - Een absurdistische show, goed samenspel en mooi op tempo - Rock ’n roll! - Leuke vondsten! - Mattab betrekt het publiek goed bij hun act - Grappiger dan Luc Caals - Hilarische avond!”

   

Speeldata:

5 november 2016 om 20u
 -  Reserveren
 • DE LENING

  Kunstencentrum Vlaams Fruit

  DE LENING

  Gilbert is op zoek naar een lening, maar wordt al voor de vijfde keer afgewezen. Hij haalt alles uit de kast om de bankdirecteur te overtuigen, maar niets helpt. Dan ziet Gilbert een familiefoto op het bureau van de directeur staan en probeert hem dit maal op een heel andere manier te overhalen de lening toe te kennen.

  De Lening van Galceran is een zwarte komedie over economie, de crisis, wanhoop en de broosheid van mensen.  Over relaties die op het eerste zicht niet veel zeggen, maar toch de nodige, onmiskenbare parallellen vertonen.

  Het stuk ging in première in 2013 in het Villaroel Theater in Barcelona en speelt in november in Het Klokhuis. Van dezelfde auteur bracht Kunstencentrum Vlaams Fruit in 2012 al De Grönholm Methode, een stuk over de sollicitatieprocedure bij een multinational.

   

   

  Gezelschap: Kunstencentrum Vlaams Fruit
  Acteurs: Marc Bellekens & Peter Jonckheer
  Regie: Catrien Hermans
  Tekst: Jordi Galceran (vertaling Antonio Albaladejo)
  Zaal: Theater Het Klokhuis
  Prijs: € 17,00 (studenten: € 12,00 – 60+: € 15,00)

   

   

Speeldata:

10 t.e.m. 20 november 2016, 27 t.e.m. 30 april 2017
 -  Reserveren
 • DE WITTE ZWARTE PIET

  Voor jong en oud

  DE WITTE ZWARTE PIET

  DE WITTE ZWARTE PIET WIL ZWART ZIJN!

   

  Heb jij al eens een ‘witte’ Zwarte Piet gezien? Waarschijnlijk niet, want zo bestaat er maar één op de hele wereld! De Witte Zwarte Piet heeft last van hoogtevrees en is nog nooit door de schouw gekropen. Bijgevolg ziet hij nog helemaal wit en moet hij blijven oefenen tot hij wél op de daken durft! Kom hem helpen om snel te worden zoals de andere Zwarte Pieten. Kom bovendien ook te weten hoe hij Sinterklaas heeft leren kennen en wat je moet doen om Zwarte Piet te worden. 

  'De witte Zwarte Piet' is een (zéér) interactieve Sinterklaasvoorstelling, die een heleboel vragen beantwoordt over de Sinterklaastraditie, zoals De Proefkonijnen er ieder jaar één maakt. Dit jaar blijkt de voorstelling bijzonder actueel te zijn. Het centrale thema is namelijk hoe Zwarte Piet aan zijn kleurtje komt. De generatieoverschrijdende stijl van deze originele en tot de verbeeldingsprekende vertelling, weet niet alleen de jongsten te boeiend, maar neemt ook de ouders en grootouders mee op sleeptouw! Ook te boeken als schoolvoorstelling!

  Spel: Mike Wauters

  Zaal: Theater het Appeltje

  Prijs: kinderen: €9, volwassenen: €13


  Praktische informatie voor scholen

  Prijs: 450 euro (zonder technische faciliteiten), 550 euro (met technische faciliteiten)

  Speeldata: op aanvraag

Speeldata:

zaterdag 19 november tot 4 december 2016
 -  Reserveren
 • MOZAIK

  MOZAIK

  Dahlia Pessemiers-Benamar (°1975) brengt met MozaIK het verhaal van een kind dat in België geboren wordt als dochter van een Vlaamse moeder en een Marokkaanse vader. Hoewel haar ouders uit elkaar gaan vooraleer ze geboren is, en ze haar biologische vader pas jaren later leert kennen, is ze kind van 2 werelden. Wanneer ze bovendien een Vlaamsgezinde stiefvader krijgt, wordt de gespletenheid des te groter.

  MozaIK toont hoe dit meisje ondanks alle sociaal en culturele onzekerheden zich ontwikkelt tot een zelfbewuste, geëngageerde vrouw met een geheel eigen, onafhankelijke visie, die haar dubbele identiteit constructief weet in te zetten, strevend naar meer intercultureel begrip.

  MozaIK is een theatrale vertelling waarbij Dahlia alleen op scène staat. 

  Spel: Dahlia Pessemiers-Benamar

  Locatie: Theater Het Klokhuis

  Prijs: 20 euro

Speeldata:

Zondag 20 november 2016
 -  Reserveren
 • MENS!

  Vreak

  MENS!

  We leven in een maatschappij die de mens opdeelt in twee hokjes met strikte normen en haast karikaturale verwachtingen, maar wat als je niet past in zo'n hokje , is er meer? Ja!

  Laat die strikt afgebakende kooi achter en vaar mee op een rivier van absurde humor en kleinkunst naar een wereld die genderdiversiteit heet.  

  Een cabaret rond genderdiversiteit.

  Tekst: Julie G. Helsen en Petra Colla

  Spel: Julie G. Helsen en Bea Peeters

  Regie: Lydia Smet

  Zaal: Theater het Klokhuis

Speeldata:

25 en 26 november 2016
 -  Reserveren
 • NACHT DER LETTEREN

  Lingua

  De Nacht der Letteren is een open podium vol zelfgeschreven poëzie, proza en meer. Inschrijven kan via de website van Lingua vanaf een maand voor het evenement.

  Meer info volgt binnenkort!

   

Speeldata:

29 november 2016
 -  Reserveren
 • VAN HOEREN EN BOEREN

  Marilou Mermans

  VAN HOEREN EN BOEREN

  We zien een -niet meer zo jonge- vrouw doorheen een raam.  Ze zit in haar zeteltje.  Ze  breit.

  Op het eerste zicht niks bijzonder.  Een doordeweeks tafereeltje . Maar de rode belichting laat ons vermoeden dat we te maken hebben met een hoer in haar bordeel.  Een hoer in haar theaterke.

  Haar gedachten- en gevoelswereld resoneert in de gedachten- en gevoelswereld van het publiek.  Ze ervaart het publiek als een buddy, vertrouweling, medespeler, medeplichtige, getuige.

  “De actrice-hoer of de hoer-actrice” biedt een onuitputtelijke bron van mogelijkheden, een ware uitdaging in de intuïtieve zoektocht naar geloofwaardigheid en echtheid op het toneel. Een brutale en tegelijk speelse zoektocht!

  Zaal: Theater het Klokhuis

  Prijs: €17 (studenten: €12, 60+: €15)

   

Speeldata:

1, 2, 3 en 4 december 2016
 -  Reserveren
 • ROND DE KERSTBOOM

  ROND DE KERSTBOOM

  In deze voorstelling brengt de kerstman voor voor elk wat wils. Hij neemt u mee naar diverse landen en laat u zien hoe Kerstmis daar gevierd wordt. Die reis zorgt voor een leuke, afwisselende kerstshow voor iedereen die van kerstmis houdt, maar ook voor wie er niet van houdt. Het resultaat is een sprankelend schouwspel met hier en daar een meezinger en daarna weer een moment om stil van te worden. U wordt meteen in de juiste sfeer ondergedompeld!

  'Rond de kerstboom' liggen geschenkjes met zang, dans, humor en attracties. Een waargebeurd en beklijvend kerstverhaal dat meeslepend, nostalgisch, soms wat melancholisch, dan weer grappig is, maar altijd verrassend.

  Zaal: Theater het Klokhuis

  Prijs: €17

Speeldata:

27 november 2016
 -  Reserveren
 • HET ARCHETYPE

  Anima Vinctum

  HET ARCHETYPE

  Hoe beeldt men de psyche uit in theater?

  Fysiek theater, geïnspireerd naar de analytische psychologie van Carl Gustav Jung - aangereikt met klassieke muziek en een live strijkkwartet.

  Een theaterstudie die zich situeert in het ‘psyche-mechanisme’ van een individu.

  Archetypen zijn centrale tendensen van meerdere deelcomplexen van de psyche die door individuatie tot ‘Het Zelf’ kunnen ontwikkelen.

  Door het individuatieproces ontwikkelt het individu naar ‘Het Zelf’ maar wie of wat is ‘Het Zelf’?

  Archetypen worden los van de menselijk wil geactiveerd, vaak als compensatie van een te eenzijdige psychische activiteit. Het is echter niet het beeld of de uitdrukking zelf die het archetype uitmaakt: het is een geheel van psychische energie, een soort knooppunt in de psyche, dat verbonden is met het collectief onbewuste, waardoor een concrete invulling vanuit het onbewuste überhaupt mogelijk wordt.

   

  Regie: Dave Wiggers & Jacques De Bock
  Scenografie: Dave Wiggers
  Choreografie: Chris De Feyter & Laetitia Van Haverbeke
  Acteurs: Chris De Feyter, Hanneke Van De Kerkhof, Laetitia Van Haverbeke, Jacques De Bock, Leïla Boukhélif, Glenn Desmedt, Catherine Van Poucke, Dave Wiggers, Tessa Delbecque, Chris Franquet
  Productie: Anima Vinctum - Muziekkunst voor Dans & Theater in samenwerking met MinTh - Muziek In Theater
  Zaal: Theater het Klokhuis
  Prijs: €16

Speeldata:

9, 10 en 11 december 2016
 -  Reserveren
 • DE PRIMITIEVEN

  Nachtkrab

  DE PRIMITIEVEN

  Een cabanne aan de oevers van de Ourthe.

  Een afgelegen plek met slechte ontvangst.

  Twee mannen, één vrouw.

  Een onvergetelijke avond.

  Afzondering is het doel, onbereikbaar zijn het middel,

  het resultaat is de Primitieven.

  NACHTKRAB is een theatercollectief van drie makers uit vier verschillende windstreken. Hun eersteling De Botanische Tuinen van Antarctica speelde meer dan twintig keer in Vlaanderen en Nederland en ze werkten op vraag van Dimitri Leue intensief mee aan Handhaven voor de Zomer van Antwerpen 2014. Bovendien verdienden de makers/spelers als muzikant of acteur hun strepen reeds bij verschillende gezelschappen zoals HetPaleis, Moeremans&Sons, Hof van Eede of SINcollectief.

  Filip Tielens over de eerste voorstelling en het collectief:

  "Net zoals de voorstelling 'De Botanische Tuinen van Antarctica' duidelijk in stijgende lijn gaat, verwachten we dit ook voor het verdere parcours van het jonge theatercollectief NACHTKRAB.” (www.cobra.be)

  Tekst en spel: Pieter-Jan De Wyngaert, Joachim Gys en Sofie Joan Wouters

  Productie: NACHTKRAB

  Data: 16 december 2016

  Zaal: Theater het Klokhuis

  Prijs: € 17,00 (studenten: € 12,00 – 60+: € 15,00)

   

   

Speeldata:

16 december 2016
 -  Reserveren
 • BL»TEN

  BL»TEN

  Drie kwetsbare mannen, knapen nog,
  mét of zonder baard of snor of klak,
  getekend door het leven
  de één al wat meer dan de ander-,
  alledrie met haar op hun tanden
  en veel noten op hun zang,
  hopen u te beroeren en ontroeren
  met poëtische teksten,
  stukjes  tranche-de-vie en
  onvergetelijke melodieën…
  tot de tanden ontwapenend!

  Spel: Warre Borgmans, Big Dave Reniers en Jokke Schreurs

  Zaal: Theater het Klokhuis

  Prijs: €18

Speeldata:

17 en 18 december 2016
 -  Reserveren
 • DROOMPRINSES

  DROOMPRINSES

  Wil je ’s nachts ook nooit gaan slapen? Jammer, want als je slaapt gaat er een wondere wereld open waarin je alles kan beleven wat jij wil! Alles wat overdag niet kan of mag, kan’s nachts wel. Daarom houdt Isa zo van slapen. Zij is een prinses en ’s nachts beleeft ze de spannendste avonturen. Af en toe is ze wel een beetje bang in het donker, maar daar heeft ze geweldige truukjes voor!

  Droomprinses, voor iedereen die niet graag naar bed gaat. Over alles wat je 's nachts kan beleven dat je overdag niet kan. Over prinsess Isa die ontdekt dat alle dromen verdwenen zijn, omdat ze er zelf blijkbaar een beetje te veel heeft gehad... Een interactieve voorstelling waarin de kinderen helpen de dromen terug te halen, zich moeten inleven en vooral: mògen dromen!

  Spel: Daphne Paelinck 

  Zaal: Theater het Appeltje

  Prijs: kinderen: €9, volwassenen: €13

   

Speeldata:

17-29 december 2016
 -  Reserveren
 • DE ZOEKTOCHT VAN MAMBA, DE KROKODIL

  Vreak vzw / Dunia vzw

  DE ZOEKTOCHT VAN MAMBA, DE KROKODIL

  Mamba, de krokodil woont al sinds ze geboren is in de Antwerpse zoo. Op haar zestigste verjaardag besluit Mamba op zoek te gaan naar haar familie.  Zij wil te weten komen waar haar ouders opgroeiden en waarom ze naar België kwamen. De krokodillen, die zij tijdens haar zoektocht tegenkomt, raden haar aan om de grote Afrikaanse rivieren te volgen. Zo volgt ze de Nijl en de Congostroom waar ze  vreemde en mysterieuze figuren ontmoet die haar beetje bij beetje helpen de geschiedenis van haar familie te ontdekken.

  Voor kinderen van 6 tot …

  Spel: Nyira Hens, Dahlia Pessemiers – Benamar

  Regie: Dahlia Pessemiers – Benamar

  Tickets: 7 euro (kinderen) en 9 euro (volwassenen)

  Locatie: Theater Het Appeltje

   

Speeldata:

5, 12 en 19 februari 2017
 -  Reserveren
 • MADAME BOVARY

  Theater M

  MADAME BOVARY

  De liefde moet ‘als een orkaan uit de hemel komen’, vindt Emma Rouault.
  In Gustave Flauberts beroemde klassieker trouwt deze jonge schoonheid met de goedmoedige plattelandsdokter Charles Bovary.
  Ze koestert de illusie dat de toekomst voor haar open ligt. Maar al snel komt ze terecht in een leven dat op geen enkele manier beantwoordt aan haar dromen.
  In een poging te ontsnappen aan de verstikkende leegheid, gaat ze twee affaires aan, feest ze erop los en smijt ze met geld. Maar als de rekeningen van haar uitspattingen niet meer betaald kunnen worden, stort haar overspelige bestaan ineen.

  Kathleen Sterckx en Yves De Lathauwer bewerken de gelijknamige roman tot een theatervoorstelling die de dromen, de verlangens, de wanhoop bij deze vrouw durven laten zien.

  De toeschouwer wordt meegenomen op een filosofische reis van een vrouw die ten onder gaat aan haar eigen hartstochten.

  Een reis waarin ieder zich erkent, soms donker en heftig, dan weer licht en speels, maar die altijd vervoert.

   

  Acteurs: Evelien Lauwers, Wim Peters, Yves De Lathauwer

  Auteur: Kathleen Sterckx, Yves De Lathauwer (Naar Gustave Flaubert)

  Regie: Frans Ceusters

  Productie: Theater M

  Zaal: Theater het Klokhuis

  Prijs: €17 (studenten: €12, 60+: €15)

Speeldata:

20-22 januari 2017
 -  Reserveren
 • IN DE WOLKEN

  Koning Triton

  IN DE WOLKEN

  Koning Triton is met z’n nieuwe voorstelling helemaal in de wolken! In hun derde productie ontdekken beide grappenmakers waarom een supermarkt zo super is, dat het eerste vliegtuig levensgevaarlijk was en dat er alleen op uittrekken soms enorm therapeutisch kan zijn. En Johnny natuurlijk. Die doet een gooi naar de eerste plaats op de jaarlijkse karaoké van camping ‘De Regendruppel’ in Wechelterzande.

  In de wolken is een turbulente vlucht van hilarische en absurde sketches waarbij het komisch duo je meeneemt naar alle hoogtes en laagtes van het menselijk bestaan. In dit dynamisch kijk- en luisterspel in hun gekende rollercoasterstijl, probeert Koning Triton in z’n kinderlijke naïviteit al het gewicht van onze schouders te gooien dat ons verhindert met het hoofd in de wolken te lopen.

  Zaal: Theater het Klokhuis

  Prijs: €17 (studenten: €13, V.I.P. voor de première van 11/02: €19, inclusief glas cava en hapjes)

Speeldata:

10 februari - 24 februari 2017
 -  Reserveren
 • HET ZOTTE GEWELD

  Theater M

  HET ZOTTE GEWELD

  Het liefdesverhaal van een beeldhouwer/schilder voor zijn model. 

  Rik Wouters, geboren in Mechelen, stierf 100 jaar geleden in de armen van zijn vrouw Nel op 33-jarige leeftijd in Amsterdam, geveld door kaakbeenkanker.
  Het werd een bestaan vol passie en sensualiteit, maar ook met geldzorgen welke de liefde met periodes ondermijnde.

  Gedurende zijn korte leven had hij prachtige werken gemaakt met zijn vrouw en grote liefde als enig model. Gekleed of naakt. Vreugdevol of triest. Met als hoogtepunt het weergaloze Zotte Geweld.  Het uitbundige beeld van een poedelnaakte danseres in volle extase.

  Spel: Annelies Boel, Kristof Goffin
  Tekst: Frans Ceusters
  Regie: Frans Ceusters
  Productie: Theater M

  Zaal: Theater het Klokhuis

  Prijs: €17 (studenten: €12, 60+: €15) 

Speeldata:

4-5 maart 2017
 -  Reserveren
 • CABARET SAUVIGNON

  Vreak

  CABARET SAUVIGNON
  Een muziektheater vol 'drama' en humor! 

  Parijs, eind vorige eeuw. Na de dood van Henri blijft Rene achter met een populair cabarettheater, een lege portemonnee en een flinke kater. Het onverwachte overlijden van zijn levenspartner brengt zijn luxeleventje aardig in de war. En hij wordt er zelf natuurlijk ook niet jonger op. De andere dragqueens uit het gezelschap doen hun uiterste best om hem er weer bovenop te helpen, ook zij moeten het ijzer smeden als het heet is. Zo geraakt Rocky niet van zijn laatste verovering af, heeft Richard last van eksterogen en bakt de nieuwe er eigenlijk niet zo veel van. Het duurt dan ook niet lang voordat de ‘dames’ terug in hun oude gewoonten vervallen en de spanningen weer snel hoog oplopen. Kan de komst van de zus van Henri de gemoederen achter de coulissen bedaren? Als er dan ook nog eens enkele lijken uit de kast vallen, zou dit wel eens het einde kunnen betekenen van dit charmante gezelschap.

  Acteurs: Stefan Van Haarlem, Jaouad Alloul, Dirk Belloy, Stefan Deloose en Marian Van Vliet

  Tekst en regie: Nico Plinke

  Zaal: Theater het Klokhuis

  Prijs: €16 (studenten €13)

Speeldata:

10 t.e.m. 18 maart 2017
 -  Reserveren
 • GESCHEURD

  Tg Apasto

  GESCHEURD

  Marcel en Lea wonen sinds lange tijd in hun appartement op het gelijkvloers. Het zit goed tussen hen en ook met hun bovenburen. Of toch niet? Verandering is op til. Het appartement boven hen komt leeg. Nieuwe buren doorbreken de routine van Marcel en Lea. Een welgekome verandering voor de ene, een berg van frustraties voor de andere. Wat staat er allemaal te gebeuren, hoe gaan ze ermee om en komt het allemaal wel terug goed?
  Een komedie geserveerd op een bordje van vooroordelen en verdraagzaamheid.


  Acteurs: Bart Van Honsté, Nele Van Damme, Sabohé Pirmeh, Wali Sediqi & Ellen Baetens
  Tekst & Regie: Rudi Beaufays & Janick Lambert
  Productie: Tg Apasto
  Prijs: €12,00 (studenten: €10,00)
  Speeldata: 24 en 25 maart 2017 om 20u

Speeldata:

24 en 25 maart 2017
 -  Reserveren
 • DE ZINGENDE PRINS

  DE ZINGENDE PRINS

  Prins Joren is zeer verdrietig. Als oudste zoon van de koning, moet hij later zijn vader opvolgen. Maar daar heeft hij helemaal geen zin in. Onzeker als hij is, denkt hij dat hij het aan talent ontbreekt voor zo’n belangrijke functie. Zijn onbezonnen jongere zus neemt hem op sleeptouw en leert hem, samen met de hulp van het publiek, zwaardvechten, oorlogvoeren en vrouwenharten veroveren. En dan – bij toeval – ontdekken ze dat Joren wel erg goed kan zingen!

  De Zingende Prins is net als alle familievoorstellingen van De Proefkonijnen een originele en interactieve voorstelling waarbij ieder kindje aan bod komt. En tussen de lijntjes schuilt een universeel verhaal van de steeds groter wordende druk op jonge kinderen en de zoektocht naar je eigen talenten en plaats in deze wereld. Want waarom zou zijn zus niet gewoon koning kunnen worden …

  Zaal: Theater Het Appeltje

  Prijs: kinderen: €9, volwassenen: €15

   

   

Speeldata:

25 maart t.e.m. 16 april 2017
 -  Reserveren
 • PASCALE PLATELíS TET TALK

  Pascale Platel

  PASCALE PLATELíS TET TALK

  Hoe overleef ik mijn omgeving?

  Dit is een simpel verhaal en het begint niet hier.
  Het begint bij een meisje dat droomde van haar prins.
  En anders? Geen spanders!
  Ela! Heeft ze goud gevraagd, misschien?
  Nee, dat niet, maar niets zo kwetsbaar als een meisje met dromen….

  'Puttana, mi mostra il tettos!', speekelde hij in mijn gezicht.

  Pascale Platel confereert over haar ontgroening in de manhaftige grootstad Gent en draait tussendoor een plaatje uit de soundtrack van haar jeugd

  Hoe dat soort zich eeuwig herhalende kwesties zich zo verrassend slim en persoonlijk weer kunnen openbaren aan ons, aan de wereld …
  En dat in die unieke Pascale mix van humor en door merg en been gaande schrijnendheid …
  En met die stukjes muziek die ik al lang vergeten was maar toen ik ze hoorde ineens een tsunami aan sentimentele herinneringen over mij lieten komen …

Speeldata:

21 en 22 april 2017
 -  Reserveren
 • VAUDEVILLE

  Tango Extremo


  VAUDEVILLE

  Johan is geen nachtbraker en alles behalve extravagant, maar er is iets aan Club Vaudeville dat hem mateloos intrigeert. 's Avonds, staat hij vaak onder het schijnsel van een lantaarnpaal te kijken wie er allemaal de club binnengaan. Soms zet hij zelfs een paar passen richting de entree. Zijn collega's op de bank of zijn vrouw en twee zoons zullen het nooit begrijpen; Johan begrijpt het zelfs niet eens. Wat zou een keurige man te zoeken hebben in zo'n obscure kelder vol criminelen en kunstenaars? Dat is precies wat Johan deze nacht uit gaat zoeken.

  Als hij voet in Vaudeville zet, opent Mackie Magnolia de avond net met 'I'm just a gigolo'. Dat zet de toon voor een nacht vol ontdekkingen in de duistere wereld van teveel drank, te weinig liefde, van louche handel in alles wat God verboden heeft. Een wereld vol decadentie, melancholische glamour èn muziek. Muziek die het leven niet mooier wil maken dan het is, maar het juist intens en vol wil laten klinken. Als Mackie Magnolia 'Surabaya Johnny' of 'Ich bin von Kopf bis Fuss aus Liebe eingestellt' zingt waant Johan zich in het Berlijnse Tingel Tangel Theater, 'Mon homme' en 'Hot hot hot dance' doen de Folies Bergère en de Moulin Rouge in Parijs voor zijn ogen tot leven komen. Plaatsen waar Johan nooit dacht te komen. Zijn leven bestaat uit werken bij de bank om de hypotheek te betalen aan diezelfde bank. En hij dacht dat hij goed bezig was. Tot vannacht. 'I ain't got nobody... I'm so sad and lonely,' zingt Mackie Magnolia.
  En dan realiseert Johan zich dat hij en Mackie helemaal niet zoveel verschillen. Het enige verschil is dat Johan ooit voor zekerheid ging en Mackie, die koos het nachtleven. En nu Johan daar is twijfelt hij, het is nou niet dat in zijn gewone keurige leven iemand naar hem omkijkt. Wat zou er gebeuren als hij Vaudeville nooit zou verlaten?

  Tango Extremo brengt met Vaudeville in hun achtste voorstelling een muzikale ode aan de kracht van de mens om zich staande te houden, om door te leven, ook zal zijn we 'just a gigolo'.

Speeldata:

19 mei 2017
 -  Reserveren

  TRAILERJulles - Kunstencentrum Vlaams Fruit

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van de opkomende evenementen bij KC Vlaams Fruit.

Vind ons op:

Facebook icon Youtube icon Instagram icon