Producties

 • DE BOTERBRIGADE

  DE BOTERBRIGADE

  Deze partner in crime heeft niet veel introductie meer nodig.  Impro-toppers Ann Claes, Filip Leonard & Bill Barberis komen weer naar Het Klokhuis voor vier avonden vol improvisatieplezier.  Zij die nog niet vertrouwd zijn met deze kleppers kunnen alvast een kijkje nemen op www.deboterbrigade.be.  Op 07/11/18, 12/12/18, 06/03/19 en 03/04/19 in theater Het Klokhuis!

  gezelschap: De Boterbrigade

  spelers: Ann Claes, Filip Leonard & Bill Barberis

  ticket: €10 + €1 reservatiekost

  start: 20u

  Theater Het Klokhuis

Speeldata:

7 november 2018, 12 december 2018, 6 maart 2019 en 3 april 2019, telkens om 20u
 -  Reserveren
 • INBRAAK

  KUNSTENCENTRUM VLAAMS FRUIT

  INBRAAK

  Na een feestje betrapt een welgesteld echtpaar een inbreker op heterdaad.  Dit in onze samenleving banale gegeven, verandert in een nachtmerrie wanneer de inbreker de overhand haalt, maar tegelijk wordt herkend.

  Er rest hem slechts één mogelijkheid: het echtpaar het zwijgen opleggen.

  Niet eenvoudig als je geen echte moordenaar bent.

  Tijdens de erop volgende, nachtelijke confrontatie verdwijnt bij alle aanwezigen geleidelijk het dunne laagje beschavingsvernis. Eén en ander loopt op gruwelijke wijze uit de hand.

  De even gewelddadige als verrassende ontknoping laat het publiek echter toch nog tot de laatste zin in het ongewisse over de ware toedracht.  Een bedrieglijk eenvoudige thriller, waarbij vooral het hoge realiteitsgehalte - dit kan iedereen overkomen - een extra pigment vormt. 

  van Rudy Soetewey

  met Marieke van Hooff, Wim Peters & Ludo De Wit

  regie Catrien Hermans

  scenografie Hanneke Van de Kerkhof

  "Een voorstelling waarvan je als auteur vaak alleen maar kunt dromen.  Een topcast, die erin slaagt om zonder uitzondering échte mensen neer te zetten zonder ooit te verslappen, een schitterende scenografie en een sterke regie.  De reacties van het lang napratende publiek logen er dan ook niet om.  Een heel fijne ervarng!" Rudi Soetewey - auteur INBRAAK 

Speeldata:

25, 26, 27 april 2019 en 2, 3, 4, 16 & 18 mei 2019 om 20u30, 28 april 2019 en 5 & 19 mei 2019 om 15u00
 -  Reserveren
 • DE STREEP

  THEATERMAKERS 4.1 ACADEMIE DEURNE

  DE STREEP

  Theatermakers 4.1 van de Academie Deurne lieten zich inspireren door 'The Line', het absurde verhaal van Israel Horovitz dat vijftig jaar onafgebroken op het toneel schitterde.

  Succes is besmettelijk!

  Zeven mensen wachten alsof hun leven ervan afhangt.  Er is genoeg voor iedereen, maar dat is niet het punt.  Alles gooien ze in de strijd om eerst te staan.

  Over fietsen, mislukte relaties en de media.

  Over winnaars en verliezers.

  tekst vrij naar Israel Horovitz

  regie Erik Burke

  met Lias Dherdt, Lisa Geys, Hanne Guetens, Kris Kuypers, Hedwig Truyts, Warre Van den Eynde & Alessio Weiman

  Theater Het Klokhuis

  tickets €3

  reserveren via destreep@proximus.be

Speeldata:

donderdag 23 mei 2019 om 20u30
 -  Reserveren
 • PAMINA EN NIKS ANDERS

  PAMINA

  PAMINA EN NIKS ANDERS

  In 2019 viert het Fluitenkwartet Pamina, een kamermuziekgroep bestaande uit vier professionele fluittisten, haar 20-jarig bestaan.  In deze 20 jaar heeft Pamina talloze concerten gegeven in binnen- en buitenland, speciaal voor het ensemble geschreven werken uitgevoerd en muziektheaterproducties gecreëerd. 

  Christine Achte, Joke Jodts, Leen Indigne en Daniëlla Leleu willen hun jubileum vieren met een nieuwe muziektheaterproductie waarin ze de naam van hun kwartet als uitgangspunt nemen.  Het vrouwelijke personage uit 'De Toverfluit' van Mozart groeit in het operalibretto uit tot een rijpe vrouw en bereikt met vallen en opstaan een eigen evenwicht tegenover haar dominante moeder.  Een thema van alle tijden.

  Schrijver en toneelauteur Erik Vlaminck schreef de tekst.  Het is een eigentijds verhaal over een moeder-dochter relatie onder druk, omdat de dochter haar eigen weg gaat, een relatie waarin zowel liefde als verwijten naar boven komen, waarin antwoorden gezocht worden op vele ongestelde vragen, waarin geheimen veel te lang gekoesterd werden, kortom, een relatie van alle tijden.  Diepgang en humor versterken mekaar en raken in het diepste van uw wezen.

  Actrice Karen De Visscher speelt de dubbele moeder- en dochterrol, onder de deskundige regie van Rita Wouters.

  Fluitenkwartet Pamina heeft de muziek van Mozart bewerkt voor deze productie.  De muziek ondersteunt de verhaallijn in al haar facetten.  Door de gevarieerde sfeerschepping en het uitgebreide instrumentarium worden de emoties van de toehoorders subtiel bespeeld.  Ook het vocale komt hierbij aan bod.  Zoals in al haar concerten verrast Pamina met de vele mogelijkheden van een fluitenkwartet.

  Theater Het Klokhuis.

  tekst: Erik Vlaminck

  spel: Karen De Visscher

  muzikanten: Christine Achte, Joke Jodts, Leen Indigne en Daniëlla Leleu

  regie: Rita Wouters

Speeldata:

zondag 26 mei 2019 om 14u00
 -  Reserveren
 • FLORILEGIO MUSICALE

  STUDENTEN CONSERVATORIUM GENT

  FLORILEGIO MUSICALE

  "Florilegio Musicale"    

  Opbrengst gaat naar de werking van Vlaams Fruit

  Studenten aan het Koninklijk Conservatorium Gent BA2 (Thomas Langlois op luit en theorbe), BA3 Jaime Benjumea en MA2 Niels Meire , Timothy Van Ceulebroeck, Josué Castro en Iben Naessens op gitaar brengen een zeer gevarieerd programma. 

  Hun docenten zijn Wim Maeseele luit en theorbe, Johan Fostier en Yves Storms gitaar.

  Ze brengen pareltjes uit de omvangrijke  Luit-Theorbe en gitaarliteratuur.

  De studenten stellen zelf hun werk voor. Het is voor hen een unieke kans om podiumervaring op te doen voor een breed publiek.

  “Ik wens bij deze mevrouw Catrien Hermans, haar team, Theater Het Klokhuis alsook alle deelnemende musici een succesvolle toekomst toe. Geniet van deze avond.

  De fructu arbor cognoscitur. (Aan de vruchten kent men de boom)”

  Theater het Klokhuis

  prijs €25 + €1 reservatie.

   

Speeldata:

31 mei 2019 om 20u30
 -  Reserveren
 • ADEM!

  DE DANSFABRIEK

  ADEM!

  Adem!

  ... een voorstelling over dromen en realiteit

  ... over vluchten en thuiskomen...

  over samen en apart... over alles...

  of...

  niets

  Theater Het Klokhuis

  Tickets: €8 + €1 reservatiekostSpeeldata:

7 juni 2019 om 20u00
 -  Reserveren
 • INSPIRING SPEECHES

  3PEES

  In september begon een nieuwe groep aan de opleiding Spreken zoals TED van Inspiring Speech en werden de deelnemers gedurende zes maanden begeleid door de ervaren coaches Peter Perceval en An Nelissen.  

  Het einddoel: hun eigen, volwaardige keynote speech maken rond een zelf gekozen onderwerp.  

  De deelnemers van de vorige reeksen kregen volle zalen en heel veel lof.  Nu is het eindelijk zover voor de volgende lichting!  

  Op 22 juni halen de deelnemers het beste in zichzelf naar boven en brengen ze voor het eerst hun speech voor het publiek.  Ook benieuwd naar deze nieuwe talenten en hun inzichten in de meest diverse onderwerpen?  

  Komt dat zien! Place to be: Het Klokhuis!

  Boek nu je tickets!

  Tickets: €17+€1 reservatiekost

   

Speeldata:

22 juni 2019 om 20u00
 -  Reserveren
 • EINDEMAANDSCONFERENCE

  BERT GABRI╦LS

  EINDEMAANDSCONFERENCE

  Omdat het al lang op zijn verlanglijstje staat en omdat een jaarlijkse conference nu eenmaal een belangrijke traditie is geworden, maakt Bert in 2019 een jaaroverzicht.  Met een overzicht van politiek en economie in binnen- en buitenland, de staat van het klimaat, het dagelijks leven in de cybermaatschappij, de perikelen van de hedendaagse papa en elke hype die 2019 ons te bieden zal hebben.  Bert Gabriëls is één van de hardst werkende en meeste ervaren comedians van Vlaanderen.  Hij maakte al zes theatershows waarmee hij door heel Vlaanderen en Nederland toerde.  Hij werd bekend dankzij tv-programma's als 'Comedy Casino', 'Scheire en de Schepping', 'Absurdistan', 'Advocaat van de duivel' en natuurlijk 'Zonde van de Zendtijd.' 

  'Gabriëls is één van de meest veelzijdige Vlaamse komieken.' - De Morgen

  Sinds januari 2019 speelt Bert trouwens alvast elke maand een eindemaandsconference.  Meer weten?  Check www.bertgabriels.be

  Tekst & spel: Bert Gabriëls

  Productie: Gaya Scienza

  Foto: Johannes Vande Voorde

   

Speeldata:

12 juni 2019 en 9 oktober 2019 om 20u30
 -  Reserveren
 • ROYAAL GEFLUSHED

  CHRISTIAN CELINI

  ROYAAL GEFLUSHED

  Rettekettet, het is zover!  Christian Celini springt den dieperik in, hoofd eerst, borst vooruit, zicht op oneindig,... En dit voor zijn allereerste  SOLO voorstelling! 

  Een Cabareteske/Stand-up vertelling waar ook al eens in gedanst mag worden, en lieft veel gelachen.  Want lachen is fijn!  Lachen met zichzelf, lachen met de ander, lachen met de situatie...  Bij de geboorte heeft Christian een paar leuke kaarten getrokken en de kaart van de lach is er één van.  Maar soms lukt het lachen niet meer.  Social media, sensatie tv, nieuws, ouder worden... Soms moeten de kaarten herschikt worden.  Moeten we dan streven naar een Royal Flush?  Of ben je Royaal Geflushed?

  van & met Christian Celini

  regie Nico Sturm

  tikcets €12 + €1 reservatiekost

  Theater Het Klokhuis

  !!! NIEUWE DATA !!! > donderdag 20, vrijdag 21 en zondag 23 juni 2019 om 20u30

Speeldata:

!!! NIEUWE DATA !!! donderdag 20, vrijdag 21 en zondag 23 juni 2019 om 20u30
 -  Reserveren
 • VEERKRACHTIG ONTMOETEN

  RE-VITAE

  VEERKRACHTIG ONTMOETEN

  Een lezing over energie, veerkracht, tederheid, evenwicht, en nog zo veel meer.

  Benieuwd?  Kom dan luisteren!

  Theater Het Klokhuis.

Speeldata:

woensdag 18 september en woensdag 23 oktober 2019
 -  Reserveren
 • CULTUUR MATUUR - VLAAMS FRUIT > BLIJ-VERS

  ERIK BURKE


  CULTUUR MATUUR - VLAAMS FRUIT > BLIJ-VERS

  Bent u blij?  Het lijkt een simpele vraag en het zou mooi zijn als iedereen meteen ja zei...  Met blije verzen van beroemde dichters wil Erik u alvast trakteren op inspiratie.  Vitamines voor volhouders.  Want ondanks een vervelende baas, spanningen in huis, enge ziektes en algehele wereldellende blijft u wel stand houden.  En dat mag met enige blijheid gevierd worden.  

   

  Cultuur Matuur in Het Klokhuis.

Speeldata:

23 september 2019 om 14u
 -  Reserveren

  TRAILER


 • CULTUUR MATUUR - VLAAMS FRUIT > NAPUURLIJK

  ANN DE WINNE

  CULTUUR MATUUR - VLAAMS FRUIT > NAPUURLIJK

  In haar programma naPUURlijk grasduint Ann De Winne al zingend doorheen Vlaamse klassiekers en Nederlandse evergreens.  Samen met pianist Jan Van Looy brengt ze betoverende en wervelende melodieën, beklijvende en hartverwarmende liedjes, ontroerende en grappige teksten... Puur en natuurlijk, een stem en een piano, Anne De Winne naPUURlijk.

  Cultuur Matuur in Het Klokhuis.

   

Speeldata:

1 oktober 2019 om 14u00
 -  Reserveren
 • GILI TRY-OUT 2019

  GILI + voorprogramma Piet Kusters

  GILI TRY-OUT 2019

  Nu Charlatan bijna klaar is met zijn publiek een loer te draaien, is het tijd voor een nieuwe show van Gili.

  Hij heeft een aantal truken in zijn mouw en wil die -op eigen risico- uittesten op zijn welwillend publiek.  Wie durft het aan?

  Voor de eerste keer neemt Gili een voorprogramma mee en dat is niemand minder dan Piet Kusters. Je hebt hem wellicht al aan het werk gezien dit jaar in Belgium’s Got Talent of jaren geleden als de Tovenaar in Iedereen Beroemd. Met zijn charme en humor pakt Piet u mee in een aanstekelijk verhaal. De maskers vallen even weg, u wordt uit uw comfortzone gehaald en krijgt er bakken vol nieuwe energie voor in de plaats. 

   

  Theater Het Klokhuis.

Speeldata:

zaterdag 12 oktober 2019 om 20u30
 -  Reserveren
 • QUEENIES

  TG WUIVEND RIET

  QUEENIES

  Fabiola: "N'interrompez jamais un ennemie qui est en train de faire une erreur."

  Liliane: En èt in m’n roap gescheetn.  

   

  Queenis onderzoekt de levenslange vete tussen twee gezworen rivales: Koningin Fabiola en Prinses Liliane.  De godvrezende Spaanse furie versus het mondaine society-icoon.

  Met als inzet de troon én de liefde van Koning Boudewijn …

  Fabiola: “Thuis kijk ik in de spiegel. Ze hebben gelijk: Met zo een gigantische neus zal ik nooit een heilige worden.”

  Liliane: “De meisjes op de speelplaats hadden mij in een plas geduwd. Ik keek hen diep beledigd aan. ’Een vis moet in het water. Anders gaat die dood!’ Riepen ze.”

  met: Nathalie Haspeslagh, Ellen Van de Poel en Cis Van Peer

  tekst: Nathalie Haspeslagh en Ellen Van de Poel

  regie: Ed Vanderweyden

   Speeldata:

17 & 18 oktober 2019 om 20u30
 -  Reserveren
 • MIJN BRILJANTE SCHEIDING

  PALJAS PRODUCTIES

  MIJN BRILJANTE SCHEIDING

  Mijn Briljante Scheiding is een…nu ja, briljante monoloog.  Het personage Angele, verwikkeld in een lang aanslepende echtscheiding doet haar verhaal op een eerlijke, confronterende, soms pijnlijke manier, maar vol van amusante anekdotes. Het stuk springt van het tragische naar het komische in een oogopslag.  Om te lachen ‘ door je tranen heen.’  Grappig, intelligent en vol emoties.  Verwen jezelf.

  van Geraldine Aron

  met Annemarie Picard

  regie Machteld Timmermans

  Theater Het Klokhuis

Speeldata:

19 oktober 2019 om 20u30
 -  Reserveren
 • CULTUUR MATUUR - VLAAMS FRUIT > HET JAAR VAN DE STILTE 1942 + YVES STORMS

  HERMAN VAN GOETHEM + YVES STORMS

  CULTUUR MATUUR - VLAAMS FRUIT > HET JAAR VAN DE STILTE 1942 + YVES STORMS

  Als je nog niet overtuigd was van dit nieuwe boek van de rector van de Universiteit Antwerpen, verklapten de aanwezigheid van de cameraploeg van VRT nieuws, burgemeester Bart De Wever en schrijver Jeroe Olyslaegers dat het een atypische, veelbetekenende boekvoorstelling zou worden in februari van dit jaar.

  Van Goethem brengt met 1942 verzwegen feiten uit het kanteljaar van de Tweede Wereldoorlog aan het licht.  De verhalen van slachtoffers die zich al dan niet toevallig in het verdomhoekje ophielden, het opportunisme van overheden tegenover de bezetter, ambtenaren die soms maar wat graag meewerkten met de Duitsers en hoe het er precies aan toeging bij de politiediensten tijdens deze Wereldoorlog.  Dit alles wordt beschreven in dagboekvorm én in de tegenwoordige tijd, een atypische keuze voor een non-fictie geschiedenisboek.

  Bart De Wever, zelf historicus van opleiding, had de eer het boek in te leiden.  Hij beschreef het boek in termen van 'noodzakelijk' en 'een meesterwerk.'  Van Goethem leest tijdens Cultuur Matuur voor uit z'n eigen werk.

   

  Yves Storms wordt omschreven als 'een gitarist van onberispelijke techniek, levendig en verfijnd muzikantschap en een zeldzaam gevoel voor innerlijke focus' (The Times).  Zijn repertoire beslaat alle stijlen, van rennaissance en barok tot hedendaags.  Zijn muzikale gevoeligheid en technisch vermogen inspireerden hedendaagse componisten om solo- en kamermuziekwerken en vijf concerti aan hem te wijden.  Hij trad op in vele Europese landen, Noord-Amerika, het Verre Oosten, met recitals in het Palais Royal & Palais des Beaux Arts in Brussel, het Concertgebouw in Amsterdam en Cami Hall in New York.

  Hij heeft meer dan twintig opnames op zijn naam staan en kreeg in 1977 de eerste prijs op de Oscar Espla-wedstrijd in Alicante en ontving later de Andres Segovia-prijs uit handen van Joaquìn Rodrigo. 

   

  Niet te missen dus deze double-bill van Cultuur Matuur!

  tickets: €15 (+koffie & taart)

  Theater Het Klokhuis

Speeldata:

21 oktober 2019 om 14u00
 -  Reserveren
 • OUD IJZER

  TG WUIVEND RIET

  OUD IJZER

  In deze zwarte komedie maken we kennis met de zeventigjarige eeneiige zesling Faire. 

  De zes zussen Faire groeiden op in verschillende pleeggezinnen, en gingen ieder hun eigen weg. Zeventig jaar later is Josine een rusteloze nymfomane, Iréne is een zakenvrouw en leidt haar eigen postorderbedrijf en fotostudio, Martha trouwde een industrieel uit een Duitse familie die worstelt met haar oorlogsverleden, Madeleine woont in bij haar schoondochter en dreigt in een instelling te verzeilen, Charlotte is een gerespecteerd filosofe (en handige afperster), en Louise trad uit het klooster en trouwde met een conservatief politicus. 


  Zes zussen, zes levens, zes vrouwen, zes karakters, zes verhalen ... Tussen de zes zussen bestaat bovendien een even geheimzinnige, als onbreekbare band. Dat blijkt pas echt, wanneer uit het niets een zekere Pauline Faire opduikt. Een zevende, en onbekende zus. Of toch niet? De cirkel van het verleden lijkt zich te sluiten. Of begint alles weer opnieuw? 
   
  De zussen Faire lijken zeven keurige dametjes die geen vlieg kwaad doen. Maar omdat geen van de zussen wil zijn wie zij is, is niemand van hen wie zij lijkt te zijn. Dat wordt duidelijk wanneer onverwachte gebeurtenissen de zussen dwingen tot extreme keuzes met verstrekkende gevolgen ... 

  "OUD IJZER" is een zwarte komedie die op ironisch-sarcastische toon thema's behandelt als identiteit, aftakeling, liefde en dood. Het stuk toont momentopnames uit zeven vrouwenlevens. Samen vormen die een groteske dwarsdoorsnede van een ijzeren generatie die vecht tegen het etiket 'grijze plaag'. Want iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn ... 

  met Marilou Mermans, Yorgo Fontaine & Faye Jacquemin

  tekst & regie Ed Vanderweyden


Speeldata:

24, 25 & 26 oktober 2019 om 20u30
 -  Reserveren
 • CULTUUR MATUUR - VLAAMS FRUIT > ZWIJGEN

  INGRID VAN DER VEKEN

  CULTUUR MATUUR - VLAAMS FRUIT > ZWIJGEN

  Waarom botst elke vraag over de Tweede Wereldoorlog op de wrokkige stilte van een vader? Waarom krijgt een vijfjarig meisje een pop die als twee druppels lijkt op haar moeder ? En wat gebeurde er met de oom van wie elk spoor zo zorgvuldig was uitgewist?

  De geheimen uit haar kindertijd voeren de auteur naar wat haar ouders altijd hebben verzwegen. Hoe de grote geschiedenis samenviel met de kleine, een wereldoorlog doorklonk in de intiemste oorlog denkbaar. En hoe, meer dan de keuze voor het verkeerde kamp of een verboden liefde, het zwijgen daarover levens bepaalde. Want wat onbespreekbaar blijft, wordt uiteindelijk onomkeerbaar.

  Een precieus boek over waarheid en leugen, over keuzes en hun gevolgen. Over wat in talloze families werd en nog steeds wordt toegedekt.

  tickets: €15 (+koffie & taart)

  Theater Het Klokhuis

Speeldata:

16 december 2019 om 14u00
 -  Reserveren
 • TUSSEN ZUSSEN

  PALJAS PRODUCTIES

  TUSSEN ZUSSEN

  Isabel bezoekt haar zus Linda. De zussen zijn totaal verschillend .  Linda  is moeder van 3 kinderen en gelukkig getrouwd met een tandarts. Isabel is een talentvolle kunstenares met een voorkeur voor foute mannen. Het duurt  niet lang of de strijdbijl wordt liefdevol  opgegraven en  ze hervallen in hun kinderachtige typische zussen gekibbel waar verleden en heden cruciaal blijken te zijn. Blijven ze steken in het verleden, of zijn ze in staat hun leven een andere wending te geven? Blijkt dan ook nog dat  Isabel met een bepaalde missie naar haar zus is  gekomen … Een indringende voorstelling over de moeizame relatie tussen twee zussen. Humor en ontroering.

  van Myranda Jongeling (gebaseerd op een roman van Tessa de Loo)

  met Marleen Merckx en Anne-Mieke Ruyten

  regie Els Olaerts

  Theater Het Klokhuis

Speeldata:

7 maart 2020 om 20u30
 -  Reserveren

Julles - Kunstencentrum Vlaams Fruit

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van de opkomende evenementen bij KC Vlaams Fruit.

Vind ons op:

Facebook icon Youtube icon Instagram icon